zavislost

10
16.9.09 14:58

zavislost

Ahoj holky,
chtela bych se trochu vykecat a treba mi nektera i poradite, jak se srovnat. Jsem v 8 mesici a mam syna 3 roky. Do toho opravujeme dum a chceme se tam jeste pred porodem nastehovat. Takze casovy stres, malo penez, ale hodne prace. Manzel nestiha. A do toho moje hormony. Uvedomuju si, ze je to asi touhle situaci, ale nemuzu si pomoct. Mam pocit, ze se musim o vsechno prosit. Treba kdyz jdu na kontrolu k dr, manzel je nastvany, ze ‚zase nic neudela‘, protoze musi na 2 hod. hlidat syna atd. V podstate cokoliv je problem. S nicim mi nepomuze, je bud v praci nebo na baraku. Ja si proste pripadam jen na obtiz, mam pocit, ze ho tehotenstvi vubec nezajima, ani starsi syn. ano, lituju se :oops: A nejhorsi je muj pocit zavislosti na nem, nejsem ted schopna udelat ani velky nakup a jemu ted vsechno pripada nepodstatne, tedy krome domu a prace. Muzu si 100× opakovat, ze se to srovna, je mi proste hrozne. Jak z toho ven? Diky. Samui

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
16.9.09 15:18

Ahoj Samui,
mám pocit, že jsem na tom podobně, akorát že nejsem zatím podruhé těhu. Také stavíme, přítel je taky věčně na stavbě nebo v práci a naše kdysi vtipné večerní hovory se zúžily na témata typu jaké dlaždičky dáme na hajzl. Když už si najde čas na společnou procházku, tak nakonec skončíme v OBI nebo v IKEE :roll: No vím, že bych měla být ráda, s tím barákem fakt pohnul a já od doby co jsem čekala Mišáka toho moc neporobila, ale chtěla bych prostě něco víc. Teď mi zvedla náladu společná týdenní dovolená. Byli jsme tam tedy i s partou kámošů, zvládli jsme s malým i pár společných výletů, ale hlavně žádný barák, žádná práce, nemusela jsem hlídat prcka celé dny jen já. Teď jsme zpět a už se to zase začíná vracet do zajetých kolejí, chjo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.9.09 16:36

znám, znám znám
už sice bydlíme, ale hotovo není, manžel přijde domu a maká, má pocit, že bych toho s malym měla přece stihnout víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.9.09 17:03

Jé, co já bych za to dala, kdyby si se mnou můj muž vyprávěl o dlaždičkách a bral mě na procházky do Ikey nebo Obi :lol: My budem (snad) stavit příští rok a já mám zase pocit, že ho to skoro nezajímá - všecko je předčasné, neřeší z čeho budeme stavit, jakou chceme střechu, čím chceme topit - v podstatě nic. Pořádně ani neví, jaké jsou možnosti, plusy, mínusy… :roll: Když už něco řešíme ohledně baráku, tak kde bude jaký výklenek a kam si dáme jaký obraz, ale praktické věci…vůbec :roll: Prý nám všechno řekne architekt, já si zas připadám je trubka při představě, že se nás na něco zeptá a my řekneme „my nevíme :oops::roll: :lol:

To si asi člověk nevybere, ideální stav by byl nejspíš někde mezi :lol:

Není to teda moc rada, ale na ukázku, že někoho třeba trápí pravý opak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.9.09 17:05

angua necháváte si delat projekt na míru od architekta? pochvalaaaaa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
16.9.09 17:24

Ahoj samui,

taky známe…

Akorát teda že nečekáme druhé a na manžela nemusím být tolik závislá, jelikož bydlíme u našich a ti mi (jak jsou v práci,…) pomáhají, ale i tak je to občas na budku :roll:
Určitě se to sroná :wink:

Jinak my jsme též nějaký „extrém“ jelikož u nás se ani zatím nechodí na kukačku do Ikei (teda já jooo :lol: ) a ani se nabavíme o těch kachličkách, i když já bych ráda a mažel, že je pořád času dost, že má důležitější věci nastarost než barvu kachliček… no všude něco :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.09 17:27

Samui - tak u nas je to to same v blede modrym. Ja se jen snazim uklidnovat, ze jinde je to mnohem horsi. Nechlasta, za zenskyma nebeha a ma nas ( a vas ten vas urcite taky) rad, tak co. Ale sere me nekdy pekne, to zase jo. :-)

• Citovat
  • Upravit
50725
16.9.09 18:14

Pudlo, děkujem :lol: Že je tvůj muž architekt nebo tak něco? Někde jsem měla pocit, že jsem to kdysi dávno četla :lol: Nebo to byl někdo jiný? :roll:

Tak nějak jsme si říkali, že bude lepší, když to bude nakreslené, aby nám to 100% vyhovovalo… Kromě toho máme pozemek ve svahu a zaobíráme se myšlenkou v zá:,–(ě přízemního, ale víceúrovňového domu - nebudeme prostě s tím svahem bojovat, ale uděláme z něj přednost :lol: Původně jsem to chtěla zkoušet kreslit sama, bavilo mě to vymýšlet, ale na to, abych z toho udělala dům, ze kterého budu nadšená asi nemám :( a radši to přenecháme odborníkovi se zkušenostma :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.9.09 18:29

tak tak, posilam sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.9.09 20:29

Holky diky! Uz jenom tim, ze jsem se tady vykecala, je mi lip! Je to proste narocne obdobi, jen doufam, ze to tak nebude naveky.
Ja ted mam proste problem, jak se s tim vyporadat. I kdyz rozum vi, tak v praxi je to nekdy des. Neznate nejaky praktiky, jak zase najit ten vnitrni klid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.09 22:19

Samui - ja se vetsinou uklidnim, kdyz necham decko manzilkovi - at hlida a jdu nekam alespon na chvili do obchodu. Coz praktikuji sice hodne malo, ale o to vic me to potesi. A kdyz se pak jeste koupim neco pekneho (treba i kravinu) pro sebe- to je pak panecku vnitrni klid! :-)) Jana.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni

Samui - ja se vetsinou uklidnim, kdyz necham decko manzilkovi - at hlida a jdu nekam alespon na chvili do obchodu. Coz praktikuji sice hodne malo, ale o to vic me to potesi. A kdyz se pak jeste koupim neco pekneho (treba i kravinu) pro sebe- to je pak panecku vnitrni klid! :-)) Jana.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni

• Citovat
  • Upravit
14103
17.9.09 07:00

Samui: A teď máte kde bydlet? Jakože byste měli i po porodu? Přijde mi, že na to moc spěcháte… Taky jsem chtěla do svatby bydlet a prdlajz. Vdávám se za týden a dřív jak za měsíc se stejně nenastěhuju. Není zbytečné se takhle honit? Chce pro vás dům do porodu a ty si ještě stěžuješ, že se ti nevěnuje. Nejde stíhat obojí, takže buď budete chtít bydlet a nebo budeš chtít pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
17.9.09 09:00

Flyingfrog, mame kde bydlet, ale byt je maly 2+kk, chceme, aby byl syn ve svem pokoji, abychom ho nerusili s miminkem, hlavne v noci. Proto ten spech. A ja si ani nestezuju, ze se mi nevenuje, takovy luxus momentalne opravdu nevyzaduju, ale v 8.mesici potrebuju, aby aspon dojel na velky nakup a obcas pohlidal syna a to opravdu hlavne kdyz jdu k dr. Nemyslim si, ze jsem narocna. Chci po nem v podstate jen tohle a stejne si pokazde vyslechnu, jak ho to obtezuje. Nemam rada ten pocit, ze mu vse jen komplikuju a pritom jsem doma a NIC nedelam… ale tehotenstvi, syn a domacnost+zarizovani vsech uradu, hlavne ted kolem domu, taky da zabrat. To tady, myslim, nemusim rozebirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí