Závislosť matky na dcére

Anonymní
31.8.25 13:18

Závislosť matky na dcére

Neviem, či je to závislosť, alebo ide o to, že moja mama nedokáže byť bezo mňa. Keď nie som doma, tak leží na gauči, je na mobile a čaká na mňa. Nepustí si sama film. Nenaje sa sama. Stale čaká, kým prídem domov. Keď niekde idem, tak jej musím povedať, kedy sa vrátim. Keď náhodou meškám, tak mi píše a volá, kde som. Dosť ľudí mi povedalo, že sa o mňa len bojí, ale nie je to tak. Tam ide vyslovene len o to, že nechce byť sama. Aspoň ja to tak cítim. Neuvedomuje si však, že tým bráni aj môjmu šťastiu.

Pochopila by som, kebyže mám 15-16 rokov, alebo kebyže som len čerstvo dospelá. Ja som však dospelá už dávno a práveže čím som staršia, tým to stupňuje. Ako keby cítila, že možno budem chcieť odísť z domu a to nechce.

Poraďte mi prosím, čo mám robiť.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
31.8.25 13:27

Proč s ní pořád ještě bydlíš? 8o Co nejdřív bych si sehnala vlastní bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8531
31.8.25 13:29

Opustit hnízdo a osamostatnit se. Mama se bude muset naučit fungovat sama za sebe - to nemá žádné koníčky, přátele? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
31.8.25 13:30

Odstěhuj se a jasně nastav pravidla a četnost vzájemných návštěv a dodržuj je.
Pokud vydržíš a nedovolíš, aby s tebou cvičila, citově Tě vydírala atp., tak to časem pochopí a uklidní se. Musíš ale vydržet a nedat se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
31.8.25 13:32
@Anonymní píše: Více

Odstehuj se, cim dele to budes protahovat, tim to matka bude hur snaset. Znala jsem takovou, co si ji rodice hlidali do 35, kazdeho partnera ji odehnali, pak uz nikoho nenasla, zůstala s rodici a poridila si kocky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
31.8.25 13:45

Začni žít sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
31.8.25 15:05

No nejvyšší čas vyletět z hnízda. Bohužel tohle je častý jev hlavně u maminek, které se dítěti “obětovaly”. Byly na něj samy a neměly žádné přátele ani koníčky.
Opravdu jediné řešení je se odstěhovat a přijmout, že si dospělá. A maminka už neovládá tvůj život. Bude to sice krušné. Ale když to ustojíš mamince nakonec nezbyde nic jiného než to přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
31.8.25 15:43

proč s ní bydlíš, když jsi dospělá už dávno?
pokud s ní budeš bydlet, pořád budeš za dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
31.8.25 17:52
@Gerbera001 píše: Více

Taky jednu znám, letos slavila 50 let a je stále sama u rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
31.8.25 23:09

Pomoz ji i sobe a uz se zacni konecne chovat jako dospely svepravny jedinec - je cas se odstehovat ze sveho decaku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.25 23:31

@monty.python aj ja takú poznám. Neviem koľko má rokov, ale určite okolo 50 to bude. Ale rodičov má už starých chorých, takže to je otázka pár rokov a jej ostane dom a potom by si možno niekoho ešte našla

• Citovat
  • Upravit
1823
1.9.25 05:05

Máme známou, která s rodiči zůstala celý život. Ona všechny ty svoje roky prožila jako dcera. Už jí oba odešli. Měla aspoň práci, která ji bavila, ale to je všechno. Nemá muže, nemá děti. Je s tím tak nějak smířená. Ona se rodičům de facto obětovala. Žije úplně osamoceně. Ochudila se o možnost být žena, být máma. On ten život uteče rychle. A najednou je pozdě na něm něco měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
1.9.25 10:03

Nemam zkusenost, tipuji ale, ze najit si pritele po 50, je neco jineho nez najit si ho v mladi a mit s nim svatbu deti.
Opravdu chces tohle obětovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 10:24

@PaníBovaryová myslela som, že si potom ešte môže nájsť muža. Keby chcela deti, tak by ich už mala dávno.
Ja priateľa mám.

• Citovat
  • Upravit
21397
1.9.25 10:36

Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...