Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
vy nejste povinni jeho syna brát nikam,
a mimo - prosím tě nepiš manžela bratr, zní to divně, švagr se to nazývá a dítě je tvého manžela synovec
To zešílel, nebo co?
Pokud ho někam berete, je to vaše dobrá vůle (a čekala bych, že bratr přispěje na vstupy, občerstvení atd), nic nárokového.
Kolikrát a kam vzal on vaši dceru?
Co na to říct? Je to jeho syn, tak ať se stará a nemele kraviny. Poslala jsi ho do zadele? Snad jo. Fakt nechápu, nad čím přemýšlíš.
Kdyby manželův bratr byl můj kamarád a začal mi povídat, jaké jste bestie, že svoji holčičku berete na výlety a jeho malého moc ne (nebo klidně vůbec ne), tak by mi pořádně spadla brada a vykulila bych oči. A buď bych si pomyslela něco o jeho duševním zdraví, nebo bych mu to rovnou řekla.
@stinga můžu to tak nazývat. Ale občas to jistý jedinci nepochopí, proto je to psané polopate…
@Karamba2020 nevzal. Radši hraje hry
jak sám řekl, nebude se přece starat o cizí dítě..
@Janča6 jsme hrozný no… On teď celý dny má čas a jediný co, tak že občas a to fakt občas, ho vezme na hřiště… Nám vyčítá snad úplně vše. Přitom nemá žádné výdaje. Žije u maminky…
@stinga píše: Více
No aspoň je to jasné. Můj švagr může být manželův bratr nebo manžel sestry mého manžela. I když ano, kdyby už byli rozvedení, tak by to byl můj bývalý švagr. Edit: Ještě to může být manžel mojí sestry.
Příspěvek upraven 30.08.25 v 12:40
@Anonymní píše: Více
Tak si usměrni manžela. Vždyť tvůj švagr je úplný blb.
@Anonymní píše: VíceŠvagrovi bych řekla, že rodič je on, že vy jste strýc a teta. Že rádi pomůžete, ale péče a finanční zabezpečení jeho syna je jeho povinnost, kterou nemůže házet na vás a ještě vám vyčítat, že jeho rodinu nefinancujete. Nikdo mu nebrání vydělávat více. A snad se dokáže postarat o jedno dítě, které má v péči jen o víkendech. A že závist je hnusná vlastnost a vypakovala bych ho.
Pokud je tohle vše pravda, tak by vám měl líbat nohy, ze se občas postarate/ pomůžete…
Ale žádná pomoc neni povinná. Miluju chlapy, co si vydupou u soudu dite a nemají na nej cas.
A kolikrát vzal on vaše dítě někam? Bych ho poslala kam slunce nesvítí.
Poslala bych ho do pryč… jedinej, kdo tomu diteti něco ubírá, je on sám. Blbý je, ze jakýkoliv řešení bude vlastne trestem pro to dite, ne pro bratra…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj,
ráda bych znala názor na tuto situaci.
Můj manžel má mladšího bratra, který si udělal syna(4) s jeho teď již bývalou. Manžela bratr normálně vydělává, přes 35tis a posílá alimenty. S bývalou mají nastaveno vše tak, že si ho každý víkend bere. Přes léto manžela bratr měl dost melouchů. Takže o syna(4) se starala o víkendu výhradně babička a občas jsme my s manželem vzali prcka ven. (Zoo, akvárium…ATP)
Vzhledem k tomu, že už mám čas na miminko, tak jsme si s manželem pořídili holčičku. Teď ji je momentálně 1,5. Teď k věci.
Včera jsme byli u manžela maminky na obědě. Byl tam i jeho bratr a bratra syn(4). Manžela bratr se do něj pustil, že přes léto jsme mladého nikam nebrali, že bereme jen svoji holčičku a že to je od nás fakt hnusný… Přitom jsme prcka kolikrát vzali, neříkám že každý víkend, ale jednou měsíčně se k nám přidal.
Každopádně manžela bratr nám vyčetl, že naše holčička má všechno, hračky, výlety, že je to mazánek a že je to vůči jeho synovi nefér. Docela mě to zarazilo. Já teda jsem na mateřské a manžel pracuje. Bohužel tedy nepracuje teď už za vysokou mzdu, ale kvůli tomu, aby viděl malou, je denně doma a šel s platem na 30tis. Což mimochodem krásné vyzijeme, a ještě ušetříme na výlety.
No prostě nám jeho bratr vyčetl, že jsme zlý, obirame jeho syna o zážitky a doufá, že jsme spokojeni. Začal to říkat všude, jaké jsme bestie. Ale nepřidá ani korunu na výlet. Ani korunu. Vše financujeme my s manželem. A kdo má děti tak ví, jaký zábavní parky dokážou být fakt drahý…
Já jsem se samozřejmě ozvala, že ano, že naši holčičku bereme všude, ale že šetříme, platíme nájem a ještě nám zbyde. Přitom my chodíme na hřiště, do dětského kroužku, a navstevujeme i poníky, co mají kousek u lesoparku. Vše je zadarmo. On nezvedne ani zadek, aby s klukem šel na hřiště, natož jeho bývalá. Prostě mají dítě, ale je jim jedno a snaží se to házet na nás.
Jak byste se zachovali v mé situaci? Opravdu jsme tak hrozný, že upirame cizímu dítěti vše?