Švagr řekl, že jsme zlí. Jeho syna prý obíráme o zážitky

Anonymní
29.8.25 21:42

Manželův bratr a jeho syn- jsme hrozně zlý

Ahoj,

ráda bych znala názor na tuto situaci.

Můj manžel má mladšího bratra, který si udělal syna(4) s jeho teď již bývalou. Manžela bratr normálně vydělává, přes 35tis a posílá alimenty. S bývalou mají nastaveno vše tak, že si ho každý víkend bere. Přes léto manžela bratr měl dost melouchů. Takže o syna(4) se starala o víkendu výhradně babička a občas jsme my s manželem vzali prcka ven. (Zoo, akvárium…ATP)

Vzhledem k tomu, že už mám čas na miminko, tak jsme si s manželem pořídili holčičku. Teď ji je momentálně 1,5. Teď k věci.

Včera jsme byli u manžela maminky na obědě. Byl tam i jeho bratr a bratra syn(4). Manžela bratr se do něj pustil, že přes léto jsme mladého nikam nebrali, že bereme jen svoji holčičku a že to je od nás fakt hnusný… Přitom jsme prcka kolikrát vzali, neříkám že každý víkend, ale jednou měsíčně se k nám přidal.

Každopádně manžela bratr nám vyčetl, že naše holčička má všechno, hračky, výlety, že je to mazánek a že je to vůči jeho synovi nefér. Docela mě to zarazilo. Já teda jsem na mateřské a manžel pracuje. Bohužel tedy nepracuje teď už za vysokou mzdu, ale kvůli tomu, aby viděl malou, je denně doma a šel s platem na 30tis. Což mimochodem krásné vyzijeme, a ještě ušetříme na výlety.

No prostě nám jeho bratr vyčetl, že jsme zlý, obirame jeho syna o zážitky a doufá, že jsme spokojeni. Začal to říkat všude, jaké jsme bestie. Ale nepřidá ani korunu na výlet. Ani korunu. Vše financujeme my s manželem. A kdo má děti tak ví, jaký zábavní parky dokážou být fakt drahý…

Já jsem se samozřejmě ozvala, že ano, že naši holčičku bereme všude, ale že šetříme, platíme nájem a ještě nám zbyde. Přitom my chodíme na hřiště, do dětského kroužku, a navstevujeme i poníky, co mají kousek u lesoparku. Vše je zadarmo. On nezvedne ani zadek, aby s klukem šel na hřiště, natož jeho bývalá. Prostě mají dítě, ale je jim jedno a snaží se to házet na nás.

Jak byste se zachovali v mé situaci? Opravdu jsme tak hrozný, že upirame cizímu dítěti vše?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
77421
29.8.25 21:49
@Anonymní píše: Více

vy nejste povinni jeho syna brát nikam,
a mimo - prosím tě nepiš manžela bratr, zní to divně, švagr se to nazývá a dítě je tvého manžela synovec

• načítám...
4164
29.8.25 21:50

To zešílel, nebo co?
Pokud ho někam berete, je to vaše dobrá vůle (a čekala bych, že bratr přispěje na vstupy, občerstvení atd), nic nárokového.
Kolikrát a kam vzal on vaši dceru?

• načítám...
34019
29.8.25 21:51

Co na to říct? Je to jeho syn, tak ať se stará a nemele kraviny. Poslala jsi ho do zadele? Snad jo. Fakt nechápu, nad čím přemýšlíš.

• načítám...
14774

Kdyby manželův bratr byl můj kamarád a začal mi povídat, jaké jste bestie, že svoji holčičku berete na výlety a jeho malého moc ne (nebo klidně vůbec ne), tak by mi pořádně spadla brada a vykulila bych oči. A buď bych si pomyslela něco o jeho duševním zdraví, nebo bych mu to rovnou řekla.

• načítám...
Anonymní

@stinga můžu to tak nazývat. Ale občas to jistý jedinci nepochopí, proto je to psané polopate…

• Upravit
Anonymní
29.8.25 21:52

@Karamba2020 nevzal. Radši hraje hry :palec: jak sám řekl, nebude se přece starat o cizí dítě..

• Upravit
Anonymní
29.8.25 21:52

@arinecka poslala. Ale manžel to moc dobře nebere

• Upravit
Anonymní
29.8.25 21:53

@Janča6 jsme hrozný no… On teď celý dny má čas a jediný co, tak že občas a to fakt občas, ho vezme na hřiště… Nám vyčítá snad úplně vše. Přitom nemá žádné výdaje. Žije u maminky…

• Upravit
14774
29.8.25 21:54
@stinga píše: Více

No aspoň je to jasné. Můj švagr může být manželův bratr nebo manžel sestry mého manžela. I když ano, kdyby už byli rozvedení, tak by to byl můj bývalý švagr. Edit: Ještě to může být manžel mojí sestry.

Příspěvek upraven 30.08.25 v 12:40

• načítám...
14774
29.8.25 21:55

Tak si usměrni manžela. Vždyť tvůj švagr je úplný blb.

• načítám...
5977
29.8.25 21:58
Švagrovi bych řekla, že rodič je on, že vy jste strýc a teta. Že rádi pomůžete, ale péče a finanční zabezpečení jeho syna je jeho povinnost, kterou nemůže házet na vás a ještě vám vyčítat, že jeho rodinu nefinancujete. Nikdo mu nebrání vydělávat více. A snad se dokáže postarat o jedno dítě, které má v péči jen o víkendech. A že závist je hnusná vlastnost a vypakovala bych ho.
  • načítám...
33155
29.8.25 21:59

Pokud je tohle vše pravda, tak by vám měl líbat nohy, ze se občas postarate/ pomůžete… :nevim: Ale žádná pomoc neni povinná. Miluju chlapy, co si vydupou u soudu dite a nemají na nej cas.

• načítám...
36155
29.8.25 22:00

A kolikrát vzal on vaše dítě někam? Bych ho poslala kam slunce nesvítí.

• načítám...
8896
29.8.25 22:06

Poslala bych ho do pryč… jedinej, kdo tomu diteti něco ubírá, je on sám. Blbý je, ze jakýkoliv řešení bude vlastne trestem pro to dite, ne pro bratra…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová