Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Podle toho, jak by to řekla a jestli je za jejím výrokem skrytý úmysl mě jenom shodit a zadupat, nebo to myslí upřímně.
Mrzí mě to, outfit jsem si dnes znovu oblékla a nevím. Cítím se v něm pohodlně, i když není nijak sexy.
@PaníBovaryová Myslí to upřímně. Já mám ale trochu jiný styl oblékání než ona.
Tak ho nos. Osmany Laffita rika, ze se ma clovek obleknout pro sebe a nikdy ne pro druhy. A ma pravdu. takze to neres, jestli se v tom dobre citis, nos to
@Karamba2020 Jak mám vědět, jestli má pravdu? Já se v tom sama sobě líbím, šaty jsou velice pohodlné, barva, která se teď nosí. Jsem štíhlá…
Tak ty musíš vědět, jestli ti jen chce ublížit nebo ti na rovinu řekne svůj názor. Třeba jen nechce, abys chodila jako strašidlo…. ![]()
Co my víme?
@Anonymní píše: Více
No jako pod pojmem „cítím se pohodlně“ si dovedu představit ledacos, a to i dost neslušivého. Třeba vytahané tepláky a tričko s beruškou. Takže se z tvého popisu dá těžko něco usoudit. No ale jestli máte rozdílný vkus v oblékání, tak byste to mohly umět vzájemně vykomunikovat.
Nejprve bych se jí zeptal co tím konkrétně myslí, nelíbí se jí styl, velikost (vzhledem k postavě), barva, materiál…?
Na konkrétní podnět se lépe reaguje, pokud teda nechcete jít do konfliktu rovnou s tím, že jí odpálkujete.
Ptala bych se proc si to mysli. Nekolikrat mi moje mama neco podobneho rekla, myslela to dobre, proste se ji to, co mam na sobe, ke mne nehodilo. Neprozivala jsem to nijak mimoradne, neponizila mne ani neurazila. Mne se taky nelibi vse, co mama nosi, obcas ji to take mezi ctyrma ocima reknu.
@nozu Nevím, co bych měla vykomunikovat?
Ona vyloženě nesnese, že to nosím. Jsou to šaty, nejsou to tepláky.
Záleželo by asi na způsobu, tónu, jakým to řekla, vztazích mezi námi… Kdyby mi to vadilo, tak bych jí asi adekvátním způsobem odpověděla, že díky za názor, ale pro příště ať mi to neříká, že mě to pak mrzí. Co jiného? ![]()
Dobrý den,
jak byste reagovali na situaci, pokud by vám vlastní matka řekla, když jste k ní přišli na návštěvu, že vám nesluší, to co máte na sobě a máte nosit něco jiného? Podotýkám, že je mi 50.