Závislost na prsu a uspávání

Anonymní
27.9.20 11:47

Závislost na prsu a uspávání

Zdravím a prosím o podobné zkušenosti. Mám téměř 4 měsíčniho chlapečka, dříve jsem ho po posledním večerním kojením dala do postýlky a sám si unsul, občas chvíli „povídal“, ale nebrečel. Nyní mi u prsu za chvíli usne, ale jakmile ho přendam do postýlky, nastává velmi vytrvalý řev. Zkusila jsem ho chvíli nechat brečet, ale to nepomáhá, zkusila jsem ho dát ještě k prsu, jednou to pomohlo, potom už ne, zkusila jsem nosit a uspat na ruce, ale když usnul a já ho položila do postýlky, okamžitě opět nastal brek. Toto všechno musím několikrát opakovat a pak už asi usne vyčerpáním. Když při kojeni usne, zkusim se jemně odtáhnout, ale za chvíli je vzhůru a opět brečí. Jakmile dám prso, je klid. Dudlík od malička odmítá a nedaří se mi na něj naučit. Nyní mi to začal dělat i přes den nebo pri nočním kojeni, chvíli tahá, pak usne, ale jak ho probudím nebo se odtahnu, brečí. Přes den to ještě jde, zabavim ho, hraji si s ním a po chvíli brečet přestane, ale večer a v noci je to těžší. Breci také venku v kočárku, prostě jakmile ho odložím do postylky, kočárku, košíku, nastává šílený řev. Nejspokojenejsi je u prsa nebo v nositku, ale to nejde praktikovat neustále. Uvítám jakekoliv rady nebo zkusenosti. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.9.20 12:07

Moje mimčo takhle usíná u prsu a brzy se budí když je hladové a když z prsu už toho moc neteče. Když se celkem nenapucne, takhle to může dělat dokola hodně dlouho. Mám mlíčko, ale on hodně vyžaduje, takže někdy to vyřeší jenom dokrm UM, jinak by se od prsu snad nikdy neodtáhl. Když je pořádně najedený, problém s usínáním není. S tím ale, že ho nemůžu odložit do studené postýlky, to ho vzbudí a protestuje. Proto je ke konci na prsu zabalený do deky - s tou ho pak přenesu do postýlky, aby necítil rozdíl teplot, a pak se většinou nevzbudí. Prý jde taky postýlku vyhřát termoforem - ještě jsem nezkoušela.

• Citovat
  • Upravit
18177
27.9.20 12:09

Je to mimino, potřebuje kontakt, no :nevim: Já teda u prsa uspávám i skoro osmiměsíční. Jsem pohodlná. Bez toho bych musela trefit úplně ideální chvíli, kdy ji dát spát, což se mi zdařilo jen párkrát. I teď je uspávání někdy i na tři mlíka. Jak dlouho to trvá? Může mít nějaký spurt, pak to bude trvat jen pár dní a zase se to uklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
27.9.20 12:19

No jo. Dceři je 22 měsíců a prso chce pořád. Není už to takové extrémní, v noci chce prso třeba jen 1×. Ale jsou dny že ji něco trápí a to je pak přilepená 25h/den. 8) Ale co, je to krásné. Mě to nevadí. Nikdy jsem nenechávala vyřvat ani nic podobného. Babička hlídá často i přes noc a problém nemá. Ví že když tam nejsem tak prostě prso mít nebude a je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.9.20 12:32
@Ba-stet píše:
Je to mimino, potřebuje kontakt, no :nevim: Já teda u prsa uspávám i skoro osmiměsíční. Jsem pohodlná. Bez toho bych musela trefit úplně ideální chvíli, kdy ji dát spát, což se mi zdařilo jen párkrát. I teď je uspávání někdy i na tři mlíka. Jak dlouho to trvá? Může mít nějaký spurt, pak to bude trvat jen pár dní a zase se to uklidní…

Mě nevadí uspavat u prsa, ale jak usne a už to prso v puse nemá, probudí se a zjisti to, tak se začne vztekat a je hned vzhůru a začíná to nanovo. Už to trvá delší dobu, spurt to podle mě nebude, protože on už pak nejí, jen si chce dudat.. Prostě mě má místo dudlíku no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
27.9.20 12:34

Uspavala jsem děti kojenim u sebe v posteli, nikam je neprendavala.. Když usnuly, bylo možné z postele odejít.. Závislost na kojení, jsem nijak neodnaucovala, přešlo to samo ve 2-3letech :D V dětské postýlce nikdy nespaly, kočár naopak měly rady, za jízdy docela dobře spaly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.20 12:52
@Kiki1991 píše:
Mě nevadí uspavat u prsa, ale jak usne a už to prso v puse nemá, probudí se a zjisti to, tak se začne vztekat a je hned vzhůru a začíná to nanovo. Už to trvá delší dobu, spurt to podle mě nebude, protože on už pak nejí, jen si chce dudat.. Prostě mě má místo dudlíku no :D

Má. Záleží na tom, jestli ti to vadí, nebo ne. Já měla prsa jen na krmení, ne na žužlání (mě by to teda vadilo), takže po nakrmení jsem dala odříhnout a spinkat.

• Citovat
  • Upravit
18177
27.9.20 14:17

@Kiki1991 Já zas nemůžu úplně radit, protože u nás to až takhle není (teda přes den, teď máme výživný noci). Ale taky se často po odložení budí a usne třeba až po třetím pokusu. A měly jsme pár dnů, kdy potřebovala být v nosítku nebo u prsa pořád (ale teda v řádu hodin nebo dnů, ne týdnů). Každopádně já mám zatím zkušenost, že je lepší vyhovět - zatím ta mimina nejsou schopná nějaké manipulace - když se naplní jejich potřeby, tak to dál zuřivě nevyžadují :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí