Tříletý je závislý na babičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1248
3.11.14 08:25
@levandule23 píše:
Když jim vysvětlíš, že se malý přes týden skoro nevidí s tátou a jediná možnost, kdy můžou být pořádně spolu, je víkend, tak to snad musí pochopit, ne? Bylo by dost sobecké, kdyby tohle věděli a i tak si ho nárokovali každý víkend…

Věř, že někteří lidé ve své hlouposti a sobectví nevidí vpravo vlevo a to, že dítko tatínka ani nezná, je jim srdečně u p…, bohužel. Jedou si svou, aby mě vnouček miloval ze všeho nejvíc na světě (moje tchýně je zrovna takový aspirant, ale jelikož to vím, tak právě jen žádná pravidelnost a pohodlnost z mé strany :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
3.11.14 08:26
@ynax píše:
Neblázni… to je věkem a za čas to přejde. Jinak bych babičce řekla, že tam kluka ráda dáš, ale že jsou dva a že je nechceš dělit, zkus s ní promluvit, aby si brali oba dva. A pak taky - nemají děti babičky dvě? Zařídila bych to tak, že jeden víkend u jedné babičky, druhý víkend vy a třetí druhá babička. Jsi máma, tak to prostě oznam. Prcek se bude vztekat, ale oba - babička i on - to pochopí. Vysvětli jim, že jim nechceš bránit, ale že si chcete užít spolu i jako rodina

Právě, že nemají, viz. úvod. A být zakladatelkou tak to nepodceňuju, může to být v pohodě a může z toho být průšvih, to teď nikdo nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
3.11.14 08:27

@Nuníček Tak to jsem asi moc optimistická, doufám, že až budou mít moji a přítelovi rodiče vnoučata, budou ohleduplnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
3.11.14 08:31
@levandule23 píše:
@Nuníček Tak to jsem asi moc optimistická, doufám, že až budou mít moji a přítelovi rodiče vnoučata, budou ohleduplnější.

Někdy ze srandy říkám, že až můj syn podpálí babičce chalupu, tak ona poběží s kanystrem na pumpu, aby mu to líp hořelo :lol:. Znám rodinu, kde vnouček skáče babičce po hlavě (doslova, ne obrazně), ta se ještě směje a je ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
3.11.14 08:35
@Nuníček píše:
Někdy ze srandy říkám, že až můj syn podpálí babičce chalupu, tak ona poběží s kanystrem na pumpu, aby mu to líp hořelo :lol:. Znám rodinu, kde vnouček skáče babičce po hlavě (doslova, ne obrazně), ta se ještě směje a je ráda.
:D No zase je to asi lepší, než kdyby k prarodičům neměly děcka žádný vztah…ale…nic se nemá přehánět :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.11.14 08:41

Upletla sis na sebe bic. Ja tedy nevidim nic spatneho na chovani tvych rodicu, zvykli si na vnoucka, maji ho radi venuji se mu. Ale prijde mi, ze si po mame vystartovala dost nestastne a nevhodne - to co ti dlouho vyhovovalo jim ted najednou chces zatrhnout a jeste zpusobem „to ani nahodou“ 8o nedivim se, ze je nastvana :jazyk: chapu, ze te ta situace stve, ale tohle neni reseni. Mela sis s mamkou promluvit trosku vic diplomaticky…
Cpat jim k starsimu rocni mimino, to uz je podle me trochu silne kafe. To bych si urcite odpustila :roll:
A ze se manzel s malym nevidi vadi tobe nebo jemu? Proc dovolil, aby si syna prarodice brali a nedelal mu program sam uz davno? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 08:42

Dvě babičky bohuže nemají, jen moje rodiče, manželovi už nežijí. Naši se dnes ozvali, jak je moje rozhodnutí omezit malému návštěvy u nich bolí, ale že to chápou a žen včera viděli, že to přerosto únosnou mez. Jen je potřeba najít řešení, které nebude bolet havně malého. Ještě jim mám voat večer, teď jsou v práci, tak jim chci taky říct, že vnoučata mají dvě.

• Citovat
  • Upravit
36556
3.11.14 08:45

Myslím, že je to jasný. U babi a dědy si užívá exkluzivitu jedináčka, doma je na druhé koleji, už je „velký“. (Nemyslím to zle, je to logické, s ročákem je víc práce).

To se zlepší, až brácha přestane být mimino a budou parťáci. Ono dělat zábavu tříleťákovi je jiné, než bavit školáka To budou dva a budou řádit spolu jako draci :srdce:

Požádala bych mamku, aby si vzala ročáka, třeba jen na den (starat se o takového prcka je pro staršího opravdu záhůl, chápu, že ho na víkend nechce) a udělala bych pro staršího super den, jen on, máma a táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.11.14 08:45

zakladatelce

Proč toho kluka rodičů na celý víkend dáváte? Otec dítěte jezdí domů na víkend, kluka nevidí a vám to nevadí? Rodiče by snad mohli pochopit, že otec se chce dětem o víkendu věnovat. A chce vůbec? Myslím si, že ti to v podstatě celou dobu vyhovovalo a najednou sklízíš plody. A že rodiče nechtějí hlídat oba dva, to já chápu. S věkem stoupají obavy o to, aby se dětem něco nestalo. Moje matka taky nechtěla nikdy hlídat obě děti najednou. Myslím, že máte zaděláno na nejoblíbenější vnouče a ostatní už je tak zajímat nebudou. Ale podílíte se na tom s prarodiči rukou nerozdílnou a jen na prarodiče bych to neházela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.14 08:47

Jinak našim je 50, takže tak staří nejsou, spíš mi přijde, že mě chtějí vytrestat-kecali mi do toho, abych si druhého nepořizovala už po dvou letech a já si dovolia neposlechnout, takže teď mi koikrát davájí najevo, že mám, co jsem chtěla a ať si nestěžuju. Manže se malému věnovat snažil i předtím, opravdu to začao nevinně, postupně frekvence narůstala a bohuže to všem přerostlo přes hlavu.

• Citovat
  • Upravit
36556
3.11.14 08:48
@Anonymní píše:
Dvě babičky bohuže nemají, jen moje rodiče, manželovi už nežijí. Naši se dnes ozvali, jak je moje rozhodnutí omezit malému návštěvy u nich bolí, ale že to chápou a žen včera viděli, že to přerosto únosnou mez. Jen je potřeba najít řešení, které nebude bolet havně malého. Ještě jim mám voat večer, teď jsou v práci, tak jim chci taky říct, že vnoučata mají dvě.

Tak jim dej ročáka třeba jen v sobotu ráno a večer si ho vyzvedni. Upřímně je chápu, víkien s tříleťákem může být zábava, ale víkend s ročákem, to je spíš dřina :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.11.14 08:51
@Anonymní píše:
Jinak našim je 50, takže tak staří nejsou, spíš mi přijde, že mě chtějí vytrestat-kecali mi do toho, abych si druhého nepořizovala už po dvou letech a já si dovolia neposlechnout, takže teď mi koikrát davájí najevo, že mám, co jsem chtěla a ať si nestěžuju. Manže se malému věnovat snažil i předtím, opravdu to začao nevinně, postupně frekvence narůstala a bohuže to všem přerostlo přes hlavu.

Holka, nehledej v tom nějaké skryté motivy, zbytečně si budeš kazit vztah s rodiči. Navíc, už v padesáti ty síly ubývají, je to bohužel tak.

Panikařit bych začala až ve chvíli, kdyby prvního upřednostňovali před druhátkem i ve chvíli, kdy to přestane být „mimino“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.11.14 08:52
@levandule23 píše:
Když jim vysvětlíš, že se malý přes týden skoro nevidí s tátou a jediná možnost, kdy můžou být pořádně spolu, je víkend, tak to snad musí pochopit, ne? Bylo by dost sobecké, kdyby tohle věděli a i tak si ho nárokovali každý víkend…

Ty máš děti? Sobečtí prarodiče? :D Když rodiče nebudou k prarodičům každý víkend dávat, nic se nestane. Rodiče rozhodují o tom, kdy a kam děti půjdou, ne prarodiče. Ti si můžou nárokovat co chtějí a není jim to nic platné, když rodiče nedovolí. Samotní rodiče si musí uvědomit, že dítě tátu skoro nevidí a tomu je to v podstatě jedno. To, že je tam dítě každý víkend n e n í chyba prarodičů. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.14 08:52

Já je cekem taky chápu, i když mě to kvůli madšímu mrzí, ale udělali jsme z toho všichni pravidelnost, že tříleťák tam je od pátku odpoledne do neděle do večera, což je potřeba zas změnit. A občas by fakt mohi mít bu´d oba nebo aspoň toho ročního samotného.

• Citovat
  • Upravit
13119
3.11.14 08:57

Ale vždyť tam kluka/děti nemusíš dávat na celý víkend. Proč by si děti nemohli brát třeba jen na sobotu a ne pravidelně.. to by bylo taky řešení, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí