Tříletý je závislý na babičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
3.11.14 08:57

Ale vždyť tam kluka/děti nemusíš dávat na celý víkend. Proč by si děti nemohli brát třeba jen na sobotu a ne pravidelně.. to by bylo taky řešení, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.11.14 08:57
@Anonymní píše:
Jinak našim je 50, takže tak staří nejsou, spíš mi přijde, že mě chtějí vytrestat-kecali mi do toho, abych si druhého nepořizovala už po dvou letech a já si dovolia neposlechnout, takže teď mi koikrát davájí najevo, že mám, co jsem chtěla a ať si nestěžuju. Manže se malému věnovat snažil i předtím, opravdu to začao nevinně, postupně frekvence narůstala a bohuže to všem přerostlo přes hlavu.

Ráda bych věděla, jestli ti jde hlavně o to, aby si rodiče brali obě děti najednou na celé víkendy a nebo o to, aby jste žili jako rodina i o víkendech t. j. máma, táta a děti. Mě totiž přijde, a nezlob se, jestli se pletu, že by ti více vyhovovalo, kdyby děti byly na víkend pryč. Myslím si, že v tom, jak to u vás je, má velký podíl tvůj partner. Podle mě ho děti obtěžují a chce mít na víkend klid. Jestli se pletu, tak se omlouvám.

• Citovat
  • Upravit
16186
3.11.14 09:00
@Anonymní píše:
Já je cekem taky chápu, i když mě to kvůli madšímu mrzí, ale udělali jsme z toho všichni pravidelnost, že tříleťák tam je od pátku odpoledne do neděle do večera, což je potřeba zas změnit. A občas by fakt mohi mít bu´d oba nebo aspoň toho ročního samotného.

hele, máma ti zavolala, uznala, že takhle to asi není nastaveno zrovna správně. Tak bych tu situaci využila a snažila se vše vymyslet k prospěchu vás, prarodičů a zejména syna. Asi ta uraženost z jejich strany není tak horká, buď ráda a snaž se vztahy udržet v dobrém, ne jim linkovat, že mají i další vnouče… :roll: Tohle jste si ztropili vy s manželem a nikdo jiný :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.11.14 09:01
@Anonymní píše:
Já je cekem taky chápu, i když mě to kvůli madšímu mrzí, ale udělali jsme z toho všichni pravidelnost, že tříleťák tam je od pátku odpoledne do neděle do večera, což je potřeba zas změnit. A občas by fakt mohi mít bu´d oba nebo aspoň toho ročního samotného.

Ta pravidelnost je blbá. Syn si navykl a prarodiče taky. Ale jinak bych to nehrotila. Ročáka bych jim dala, ale jen bez spaní a vymyslela bych nějaký program pro batole (můžete jít tam a tam), aby to pro ně nebylo „za trest“.

Chvíle mladšího přijde, až přijde starší do puberty a bude klackovat a mladší bude ještě roztomilý mazlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 09:03

Takhle to právě vůbec není, chci podnikat výlety jako rodina, ne jen ve třech bez staršího syna. A taky mi jde o to, aby naši nedělali mezi dětmi rozdíly a neprotěžovali jen staršího. Když už ho chtějí, ať bráchy nerozdělují, vžyť si pak ani nebudou umět spou hrát.

• Citovat
  • Upravit
2889
3.11.14 09:03

Mi taky připadá, že bys chtěla, aby si vzali oba. Což u ročního není pro ně žádná legrace, je to mimino, které nemůžou spustit z očí, předpokládám, že nemají přizpůsobenou domácnost miminu. V týdnu v práci a víkend s miminem nonstop by byl pro ně záhul, ať je jim padesát nebo sedmdesát. Já bych se snažila udělat atraktivní víkendy pro tříletého, ať už s brácho, jenom s tátou nebo s bráchou před den u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
3.11.14 09:07
@Anonymní píše:
Takhle to právě vůbec není, chci podnikat výlety jako rodina, ne jen ve třech bez staršího syna. A taky mi jde o to, aby naši nedělali mezi dětmi rozdíly a neprotěžovali jen staršího. Když už ho chtějí, ať bráchy nerozdělují, vžyť si pak ani nebudou umět spou hrát.

Mi to nepřidadá jako protěžování, tříletý dítě a mimino je dost rozdíl, mimino (i roční) patří prostě víc k mámě. Mám taky tříletou a devítiměsíční, tříletá bývá u babiček (prázdniny, občas víkend), občas na výletě a tak, mimino hlídá babička (vynervovaná :-)) max. pár hodin, když se já věnuju intenzivně starší. Taky starší má program občas jen s tátou (víkend na horách, výlet), když mimino není zrovna ve stavu, že by cestovalo bez řevu :nevim:. Řešit tohle začnu, až budou mladší tak tři roky, ale to předpokládám, že budou spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.11.14 09:08
@Anonymní píše:
Takhle to právě vůbec není, chci podnikat výlety jako rodina, ne jen ve třech bez staršího syna. A taky mi jde o to, aby naši nedělali mezi dětmi rozdíly a neprotěžovali jen staršího. Když už ho chtějí, ať bráchy nerozdělují, vžyť si pak ani nebudou umět spou hrát.

No tříleťák si s ročním asi těžko nějak vyhraje, to bych zatím teda opravdu nehrotila…
Co vám brání v tom, aby jste na výlet jeli všichni včetně babičky a dědy? :nevim: na začátek by to nemuselo být špatné řešení, postupně bych z toho prarodiče vyloučila (za jejich spolupráce, ne že jsou nežádoucí :mrgreen: ) a omezila dlouhodobější návštěvy syna u nich na podstatně menší frekvenci…
Ale pořád nepíšeš, proč se manžel neangažoval ve víkendových aktivitách dřív :jazyk: Takhle celá ta situace opravdu vypadá dost zvláštně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 09:19

@neila no možná máš pravdu, že se manžel zapojoval míň a že nám vyhovovalo, že máme o víkendu od toho našeho raubíře akčního chvíli pokoj.
Každopádně děkuju všem za rady, prozatím se odmčím a jdeme s dětmi ven :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
3.11.14 09:20
@Anonymní píše:

Kdy jste byli celá rodina naposledy na výletě? Rozdíly budou vždycky a jsou všude i kdyby byly jen kvůli věku. Bráchové jsou doma spolu celý týden, to je pět dnů a víkend jsou jen dny dva. Takže větší část týdne si mohou spolu hrát. Tvoji rodiče děti nerozdělují, rozdělujete je vy dva s partnerem. Jsou to vaše děti. Nezlob se, ale kolik je ti let? Přijdeš mi sama ještě částečně nedospělá, protože posloucháš rodiče jako dítě. Nechci se tě dotknou, ale musíte si to pořešit doma s partnerem a přes vaše rozhodnutí nejede vlak.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
3.11.14 09:22
@Anonymní píše:
@neila no možná máš pravdu, že se manžel zapojoval míň a že nám vyhovovalo, že máme o víkendu od toho našeho raubíře akčního chvíli pokoj.
Každopádně děkuju všem za rady, prozatím se odmčím a jdeme s dětmi ven :mavam:

Jsem si to myslela. :D Všechno se dá napravit. U nás je tedy pěkně hnusně, mlha a inverze. U vás je hezky?

• Citovat
  • Upravit
326
3.11.14 09:31
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Mám doma skoro tříetého syna, který bohužel začal být poněkud závislý na babičce-mojí mámě. Vlastně si on i oni zvykli, že je tam pokaždé na celý víkend. Naši přes týden pracují, jezdí domu kolem 6, takže jediná možnost, kdy se s malým vidí, je o víkendech. Ze začátku mi to i vyhovovalo, že si občas od něj odpočinu. Jenže to došlo tak daleko, že sotva ho v neděi přivezou, začne hystericky brečet, že domu nechce, že pojede s nimi zpátky, válí se po zemi, leze po našich, k nám s manželem vůbec nechce, posílá nás pryč…a máma ho navíc utěšuje tím, že si pro něj v pátek zas přijede. Včera už jsem řekla, že ani náhodou, že mi to vadí, kluk že netáhne vůbec k nám, ale jen babička babička, že to přehání všichni a že chci, aby byl taky s námi. Máma se hned urazila, malej řval a já byla za tu špatnou. Jenže my máme ještě jednoho kluka, ročního a toho tam měli společně s tím starším jen dvakrát a to jsem ho tam musela nacpat. Jinak prý dvě děti najednou nezvádají, že si po náročném týdnu chtějí víkend užít a ne se stresovat se dvěma a blablabla. A nechápou, že jim odmítám malého dát zas na víkend. Prý tam mají pro něj furt čas, kdežto já ne, že tam má zábavu, zahradu, les, mají čas se mu věnovat, kdežto já nic nestíhám, čas na něj kvůi mladšímu nemám a jsem prý furt vynervovaná. Ještě teď se ve mně vaří žluč. To, že ale manžel je přes týden v práci, takže s klukama se moc nevidí, starší je pak na víkendy u babičky, kdy tátu zas nevidí, takže spolu moc vztah nemají, to si naši neuvědomují. Starší navíc začíná ignorovat i mě a mladšího bráchu. Pořád babička a nic a nikdo jiný. Stačí, abych na něj houkla nebo ho plácla, už chce jet k babičce nebo jí aspoň zavolat a postěžovat si. Naši jsou uražení a já ta, co jim brání ve vztahu s vnoučkem.
Omlouvám se za román. Prosím anonym, pár holek mě tu zná. :oops:

Milá zakladatelko, abys nedopadla jako moje tchýně, která dávala své děti pravidelně každý víkend svým rodičům (v týdnu byli v jeslích a školkách), až mají hlubší vztah ke své babičce a dědovi, můj muž se se svojí matkou ani nestýká, s otcem si také nemá téměř co říct. Jako ideální bych viděla věnovat se svým dětem a své rodině a prarodiče pouze navštěvovat - jednou za čas, čímž jim nebudeš bránit ve styku s vnoučaty. Je to jen na tobě. Dle mého názoru se ti může taková pravidelná pomoc prarodičů jednou vymstít…Nehledě na to, že např. společné výlety tebe, manžela a dětí utuží vztahy a rodinu. Pokud starší syn nevidí svého otce, tak si k sobě cestu nenajdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.11.14 09:36

Tak dávej ob víkend a máš to akorát. A buď ráda, že si vezmou aspoň toho jednoho vnoučka, mezi ročním a tříletým je sakra rozdíl, ten starší se sám nají, oblíkne, řekne co chce, nepotřebuje kočár. Taky děti tahám od babiček, ze školky je rvu, z herničky, vlastně odevšad. Kolikrát holky natvrdo preferují tatínka, je to normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
3.11.14 09:51
@Anonymní píše:
Každopádně děkuju všem za rady, prozatím se odmčím a jdeme s dětmi ven :mavam:

Poridila sis dite hodne brzy po prvnim, nestihala se venovat starsimu, manzel na to kaslal, chtel mit taky klid a prarodice vam pomohli. Podle me chyba, protoze jste prvniho tak trochu odstavili na druhou kolej.
Prarodice za to nemuzou. Vyresila bych to vikendem jen jednouza 14 dni od soboty rano a ne od patku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 12:09

@ulice je sice pravda, že kuci jsou od sebe 23 měsíců, ale je to pánovaně a chtěně a od nikoho jsem povolení, kdy a kolik smím mít dětí nežádala, ani od našich. Já jsem šťastná a spokojená, i když občas na nerva a Bohnice, tak si nestěžuju.
@Kobliha51 U nás je hezky, 11 stupńů, sice sluníčko nesvítí, ale mlha tu není, dokonce ani není cítit ve vzduchu smrad od toho, jak lidé topí. Jen na kopcích okolo se drží mraky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML