Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já v tom nikde závist nevidím a být tebou, tak si ji tam ani nedomýšlím. Proč si domýšlet problémy? Když ti tu dvacet ženských napíše „je to závistivá mrcha“, tak ti bude líp? Když ti tu dvacet ženských napíše „pleteš se, určitě ti nezávidí“, tak tě to uklidní? Čekáš dítě, těšíš se, tak proč rýpat v tom, jestli ti okolí přeje kluka nebo holku ![]()
Třeba se těší, že si budou holky hrát, když budou tak blízko od sebe. Nebo ti chce schovat oblečení po malé. Nebo ti závidí. Nebo ti přejí, že budeš mít kluka a holku. Nebo…
Pokud to je závist, tak je to od švagrové hlavně hloupé… Třeba to je jen zvědavost, zda jim nerikate náhodou nějaké bludy… Třeba my jsme se i u prvního i teď u druhého s partnerem domluvili, že my si pohlaví necháme říct, ale ostatním ho říkat nebudeme. Aby nedošlo právě k nějakým zbytečným dohadům nebo pochybnostem… A máme taky klid… ![]()
@mackA159
Proč by mi mělo hnedka hrabat? Prostě se ptám, protože u kluka se mi nikdo neptal zda to vím určitě. Jestli to tak není budu moc ráda, nic v tom nechci hledat jenom mě to opravdu mrzelo nic vic.
Spíš bych si mylsela, že se chtějí ujistit proto, že chystají dárek vhodný jen pro holku, tak aby se nesekli.
@Anonymní píše:
Holky mám takový zvláštní pocit, že mi švagrova závidí, že teď čekám také holčičku.
Nedávno se švagrovi narodilo miminko holčička samozřejmě jsem z ní měla veliký radost, jelikož má za sebou rozvod po deseti letech, který jí dost vzalo. Nový přítel je hrozně fajn člověk a vypadají šťastně. V prosinci jsem prodělala samovolny potrat na začátku března jsem zjistila že jsem opět těhotná, ale furt mě doprovází strach. Po první screeningu se mi furt švagrova ptala zda už z nám pohlaví, v té době jsem měla jiné starosti vůči svému těhotenství než řešit pohlaví, ale vždy jsem slušné odpověděla že ne. Doma mám kluka a po tom potratů mi nezáleží na pohlaví prostě chci donosit zdravé dítě. V podělí nám lékař oznámil v 20tt že to bude holka. Manžel radosti bez sebe, moje sestra a máma taky. Ale švagrova hnedka nato zda je to 100% jestli to vím určitě. Dneska mi volala mamka její, zda to pohlaví je opravdu 100% na moje odpověď ano mi odpověděla no nevím bratranec mého manžela měl být taky holka(před 31 lety) a je to kluk. A ještě ujistila zda to lékař opravdu viděl? Upřímně nevím co si otom mám myslet a dost mě to zamrzelo buď jsou to těhotenské hormony, nebo mně opravdu přeji dalšího kluka, jenom aby švagrova jako jediná v rodině měla holka.
Nevím zda to taky není kvůli tomu, že já jsem černoška manžel Čech a všechny na našeho syna že je opravdu krásný, od pondělka už zase posloucháme jak budeme mít překrásnou holčičku, samozřejmě an já ani manžel o tohle nestojíme, upřímně nám to ani není příjemné a jestli je třeba tohle důvod, že se švagrova obává že budou naše holky porovnávat?
Asi ti tu radost z pohlavi uplne nepreji a jeste to neumeji dobre skryvat. Kasli na to a raduj se sama. Ja byla u zubarky se dvema kluky na preventivce a potichu jsem sestre podstrcila tehotenskou prukazku, aby mi tam dala razitko. A sestra hned nahlas, pani doktorko, to bude prvni tehotenska prohlidka. Doktorka na to: Coze, vy jste zase tehotna?
Rikala to zady ke mne a nijak se u toho moc nesmala, tak jsem se snazila spolecensky smat ja. Pak se ptala na pohlavi, tak jsem rikala, ze nevime jiste, tak zacala rikat, ze to bude urcite treti kluk a ze ona taky ma 2 kluky a chteli jeste treti dite, ktere se jim nastesti pry nepovedlo.Haha. Sestra pridavala hned historky, jak nekdo chtel tak holku, az mel pet kluku. A pak jestli mame pro 3 deti dost velky byt. Jako brala jsem to v legraci, ale bylo to trapne.
Proto nikomu předem pohlaví neříkáme. Já to ani vědět nechtěla, bohužel mi to doktorka napsala do zprávy ze screeningu, tak to vím. Pohlaví prostě oznámíme až po porodu, právě aby nikdo nedělal žádné závěry. Všichni se tváří, jak na pohlaví nezáleží, přitom je kolem toho taková spousta keců.
Holky mám takový zvláštní pocit, že mi švagrova závidí, že teď čekám také holčičku.
Nedávno se švagrovi narodilo miminko holčička samozřejmě jsem z ní měla veliký radost, jelikož má za sebou rozvod po deseti letech, který jí dost vzalo. Nový přítel je hrozně fajn člověk a vypadají šťastně. V prosinci jsem prodělala samovolny potrat na začátku března jsem zjistila že jsem opět těhotná, ale furt mě doprovází strach. Po první screeningu se mi furt švagrova ptala zda už z nám pohlaví, v té době jsem měla jiné starosti vůči svému těhotenství než řešit pohlaví, ale vždy jsem slušné odpověděla že ne. Doma mám kluka a po tom potratů mi nezáleží na pohlaví prostě chci donosit zdravé dítě. V podělí nám lékař oznámil v 20tt že to bude holka. Manžel radosti bez sebe, moje sestra a máma taky. Ale švagrova hnedka nato zda je to 100% jestli to vím určitě. Dneska mi volala mamka její, zda to pohlaví je opravdu 100% na moje odpověď ano mi odpověděla no nevím bratranec mého manžela měl být taky holka(před 31 lety) a je to kluk. A ještě ujistila zda to lékař opravdu viděl?
Příspěvek upraven 16.07.20 v 16:02