Zažil někdo bossing?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj, zkusila bych se obrátit na compliance linku nebo e-mail, píšeš divize, předpokládám ze pracujes v korporatu. Na těch oficiálních compliance linkách jsou cizinci, takže nikdo od vás.
- Citovat
- Upravit
Jak pise anonymní, ted je na to i extra novy zakon, ne?
Jinak pokud nemas zastání ani výše, je to naprd. Compliance, samostatny email primo na ředitelku divize s zadosti o vyreseni situace a pokud mas tak super misto (tim padem i super pozici, zkušenosti), vyhoď si CV na jobsy a personalky tě zahrnou nabídkami a ty muzes odkracet stredem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak taky jsem zažila, ale nadrizeny nad nim me vyslechl a vzhledem k tomu, ze se situace uklidnila a do dvou měsíců jsem mela v kanceláři posilu, očividně zasáhl dostatečně. Maestro byl pak do roka odejit a bylo vyreseno úplně.
Pokud by vedení nezasáhlo, podala bych výpověď, nepracovala bych tam, kde vedeni společnosti podobne praktiky toleruje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi takhle, každý večer si pořádně vynadám, jaký jsem neschopný a nenažraný zaměstnanec a pak hned jdu na rajony. Než jdu spát, tak na sebe napíši stížnost, pak si pobrečím a na noční stolek položím toaletní papír, to kdybych se z toho měl…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zažila některá bossing, tedy šikanu od vedoucích? Dnes jsem se rozplakala, dosala jsem písemnou výtku za to, že jsem v dobré vůli nabídla pomoc kolegům (prý k tomu nejsem kompetentní a nemám co nabízet, chtěla jsem pomoct nezištně a ve svém volném čase, asi taky si navzájem pomůžete). Nařídila mi přestěhovat se do kanceláře k záchodu, kde je slyšet každé spláchnutí, a hlavně je nutné být tu v bundě, protože kancelář nemá dveře, průvan jde od chybějících dveří a netěsnících oken. To jsem odmítla a stěžovala si na vedení společnosti, ti se mě nezastali, že prý to nechají na přímé vedoucí. Od té doby si na mě zřejmě na vedení písemně stěžuje, dává to i do kopie ředitelce divize, tedy své nadřízené, co mi píše (asi aby mohla číst výtky-já na každou výtku odpovím a taky dám do kopie ředitelku divize, což je vysilující a zbytečné). Kolegové to trpí a mlčí. Svou práci mám ráda a nechci odejít. Vyplývá to z vnitřní nejistoty vedoucí, je nová a nezvládá manažersou pozici. Zkoušela jsem s ní rozumně mluvit, ale vše bere jako útok. Naočkovává tím i druhou vedoucí, která je rozumnější. Prožil to někdo taky? Zatím odejít nechci, dělám svou práci ráda, ale na nervech mi to nepřidá. Odbory nemáme a není tu o koho se opřít. Zničila už svou předchůdkyni a nastoupila na její místo. Děkuji.
- Citovat
- Upravit
… ale abych si z toho nedělal jen legraci. V jednom obchodě jsem zažil dost nechutné chování vedoucí(ho) prodejny vůči prodavačce. Jen jsem nevěřícně zvedal obočí a když domluvil(a), tak jsem začal já. Byl to přechod od klidné řeči až v řev. Když jsem domluvil (dořval), tak jsem uslyšel pískot (takový ten pochvalný) s potleskem. Tak jsem se otočil a on to byl ostatní personál prodejny. Takže nakonec jejich problém musel vyřešit zákazník. Za týden už provozovna na té pozici měla někoho jiného a bylo to cítit na té atmosféře v prodejně.
Příspěvek upraven 15.09.23 v 19:06
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zažila některá bossing, tedy šikanu od vedoucích? Dnes jsem se rozplakala, dosala jsem písemnou výtku za to, že jsem v dobré vůli nabídla pomoc kolegům (prý k tomu nejsem kompetentní a nemám co nabízet, chtěla jsem pomoct nezištně a ve svém volném čase, asi taky si navzájem pomůžete). Nařídila mi přestěhovat se do kanceláře k záchodu, kde je slyšet každé spláchnutí, a hlavně je nutné být tu v bundě, protože kancelář nemá dveře, průvan jde od chybějících dveří a netěsnících oken. To jsem odmítla a stěžovala si na vedení společnosti, ti se mě nezastali, že prý to nechají na přímé vedoucí. Od té doby si na mě zřejmě na vedení písemně stěžuje, dává to i do kopie ředitelce divize, tedy své nadřízené, co mi píše (asi aby mohla číst výtky-já na každou výtku odpovím a taky dám do kopie ředitelku divize, což je vysilující a zbytečné). Kolegové to trpí a mlčí. Svou práci mám ráda a nechci odejít. Vyplývá to z vnitřní nejistoty vedoucí, je nová a nezvládá manažersou pozici. Zkoušela jsem s ní rozumně mluvit, ale vše bere jako útok. Naočkovává tím i druhou vedoucí, která je rozumnější. Prožil to někdo taky? Zatím odejít nechci, dělám svou práci ráda, ale na nervech mi to nepřidá. Odbory nemáme a není tu o koho se opřít. Zničila už svou předchůdkyni a nastoupila na její místo. Děkuji.
Mohla by jsi popsat co přesně obsahuje výtka a o čem to přesně je?
V praci by jsi mela mit urcitou zodpovednost, ta je jaka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bossing na pracovisti je v kompetenci HR, nikoli compliance, leda by nekdo v compliance byl poveren funkci whistleblowing officera.
Upravim, co bylo receno: pokud jsi v korporatu, resp. je tvuj zamestnavatel AML odpovedna osoba, meli byste mit zrizene podminky pro ochranu oznamovatelu (tel. linka, e-mail, jine). Oznameni muzes podat i anonymne, nicmene je otazka, jestli to ma v tvem pripade smysl.
Btw, compliance je oddeleni jako kazde jine, byt ma anglicky nazev, neznamena to, ze tam pracuji cizinci, v mnoha firmach to ani s ohledem na zamereni neni mozne.
A prestoze te prace bavi, osobne bych premyslela, zda bych chtela setrvavat v zamestnani, kde je toxicke prostredi a nadrizeni tomu pouze prihlizi.
Anonym, info o praci. Jinak prosim smazat.
- Citovat
- Upravit
Nezažila jsem ale líbil se mi tento článek k tématu jak se bránit
https://modernipravnik.cz/…-pracovisti/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, zažila. Stížnosti vedení zametlo pod stůl. Tehdy jsme odešly všechny z naší směny. Děje se to tam do teď, párkrát do roka se komplet obmění kolektiv, ale vrchní sikanator stále zůstává. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, zažila.
Slečna minimálně zcela neznala zákoník práce, protože narizovala práci přesčas, která ale nebyla proplacena. Když jsem ji ve zkušební době chtěla předat výpověď, odmítla ji převzít, takže jsem mazala na HR, kde jsem vse doresila.
Byla to jedna nejmenovana bankovní instituce, měla jsem hned první problémy řešit s HR a ne utíkat, ale přišlo mi to tehdy jako nejlogictejsi řešení.
- Citovat
- Upravit
I já jsem mela psychopata nadřízeného, vydržela jsem 8 let, dodnes nechapu jak a za krádeže byl odejit. Po tech zkušenostech bych odešla okamžitě, uz nikdy více, znicilo me to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit