Kolegyně chodí dřív z práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Není to blbý. Můžete se po týdnu střídat, to by bylo spravedlivé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spis bych se ji zeptala, jestli to ma nejak ofiko domluvene..A ona chodi drive? Nebo ji plati za nic? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vedení ji to odsouhlasilo? Chtěj nějakou kompenzaci, bonus za práci navíc, nebo třeba extra den volna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám v práci novou kolegyni. Každá máme doma svoje děti a jde o to, že když má ranní, tak potřebuje každý den odejít tak o 15-20 minut dříve, aby vyzvedla syna ze školy (jinak by byl v druzine. Ranní končí ve 13 hodin). Já jsem tam pak na to vše sama a je to někdy blázince. Bude to asi tak po cely rok a ja už toho mám teď po 14 dnech docela dost, protože de facto dělám práci za ni. Myslíte, že by ode mě bylo blby ji to říct? Jinak moje dcera je taky v družině, proste když jsem v práci, jsem v práci. Prosím anonym.
A vy jste obě němé nebo nějak postižené, že spolu nemůžete promluvit?
15-20 minut fakt není nic, co by tebe zničilo… a kolegyně ti to přece může vynahradit jinak, stačí se domluvit… že třeba zase přijdeš ty ráno o chvilku později nebo si dáš o čtvrthodinku delší obědovou pauzu, skočíš si něco vyřídit… snad jste lidi a umíte mluvit, ne?
![]()
Příspěvek upraven 15.09.23 v 14:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vám to vadí už teď, tak bych to určitě řešila, jak píšete, obě máte děti a je to nefér, taky byste mohla skončit dřív a jít pro dceru a práci by nedělal nikdo..raději řešit včas, pak se to nakupí a bude to blbý. Já sama teda mám s řešením takových věcí problém, ale zase vím, že někdy o co si člověk neřekne, to nemá. Takže držím palce, ať se to brzy vyřeší ![]()
Příspěvek upraven 16.09.23 v 19:26
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám v práci novou kolegyni. Každá máme doma svoje děti a jde o to, že když má ranní, tak potřebuje každý den odejít tak o 15-20 minut dříve, aby vyzvedla syna ze školy (jinak by byl v druzine. Ranní končí ve 13 hodin). Já jsem tam pak na to vše sama a je to někdy blázince. Bude to asi tak po cely rok a ja už toho mám teď po 14 dnech docela dost, protože de facto dělám práci za ni. Myslíte, že by ode mě bylo blby ji to říct? Jinak moje dcera je taky v družině, proste když jsem v práci, jsem v práci. Prosím anonym.
no a kolegyně to má s vedením domluvené a povolené nebo prostě zdrhá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to vypadá jako trapných dvacet minut, ale v součtu za ní vlastně odpracuješ za měsíc skoro celý pracovní den. Pokud to není tobě kompenzováno jinde, tak bych se teda ozvala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pristi tyden bych naplanovala meeting s nasi spolecnou nadrizenou.
Chtela bych domluvit stridani po tydnu, nebo chodit rano pozdeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně ji to řekni, jeji dítě by se 20 minut v druzine určitě nezblaznilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina Tak u nás třeba nešlo vyzvedávat jindy než ve stanovený čas…děti byly venku mimo areál atd…ale to nic nemění na tom, že denně by teda domů dřív nechodila, to by mi vadilo…dělat práci za ní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus jí oznámit, že příští týden budeš muset pro změnu ty odejít několikrát o pár desítek minut dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP píše:
A vy jste obě němé nebo nějak postižené, že spolu nemůžete promluvit?15-20 minut fakt není nic, co by tebe zničilo… a kolegyně ti to přece může vynahradit jinak, stačí se domluvit… že třeba zase přijdeš ty ráno o chvilku později nebo si dáš o čtvrthodinku delší obědovou pauzu, skočíš si něco vyřídit… snad jste lidi a umíte mluvit, ne?
Příspěvek upraven 15.09.23 v 14:00![]()
Tak záleží, co to je za práci. Někde je dost rozdíl, jestli třeba finální úklid dělá jedna, nebo dvě.. Dávám příklad, třeba v restauraci, kdyz pri zaviracce třeba musíš otřít stoly, bar, zametat nebo nevim co všechno.. Tak je rozdíl jestli to děláte dve nebo jedna
když posledních 20 minut třeba jen sedí v kanclu a čeká, až to odbouchne a jen zamkne a jde, tsk je to samozřejmě jedno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když věděla, že musím vyzvedávat v určité dny do určité hodiny, domluvila jsem si to hned na začátku s nadřízeným - buď napracovat jindy (mám dost flexibilní prac. dobu) nebo zkrácený úvazek. Ale pokud máte prac. dobu striktně od-do a ona od začátku denně zdrha o 20 minut dřív, notabene ještě ve zkušebce, tak mi to teda přijde dost drsný. Zeptala bych se jí, jestli to má s vedením domluvený, a pokud ne, tak že by se měla zařídit jinak, ale tohle fakt nejde. Kdyby to nezabíralo, řešila bych s vedoucím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit