Živnost na RD? Na sebe nebo raději na manžela?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Živnost na RD? ???? na sebe nebo raději na manžela?
Ahoj maminky 😊 s manželem vyrábíme věci ze dřeva a chtěli bychom na to živnost. Já jsem na RD on normálně zaměstnaný. Úplně se v tom nepohybuji, takže me zajímá jestli by bylo lepší živnost vytvořit pro me nebo pro manžela. Po RD chceme ještě jedno dítě, takže v budoucnu budu na MD a pak RD.
Předem dekuju za odpověď, rady či typy, pokud jste řešili podobnou situaci 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Harym píše:
Ahoj maminky 😊 s manželem vyrábíme věci ze dřeva a chtěli bychom na to živnost. Já jsem na RD on normálně zaměstnaný. Úplně se v tom nepohybuji, takže me zajímá jestli by bylo lepší živnost vytvořit pro me nebo pro manžela. Po RD chceme ještě jedno dítě, takže v budoucnu budu na MD a pak RD.Předem dekuju za odpověď, rady či typy, pokud jste řešili podobnou situaci 😊
Lepší na tebe. Můžeš si uplatnit slevu na dani na poplatníka, manžel ji má nejspíš v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Lepší na tebe. Můžeš si uplatnit slevu na dani na poplatníka, manžel ji má nejspíš v práci.
Díky za odpověď 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Harym píše:Účetnictví musíš vést pri obratu nad 25 milionů.
A jak je to třeba s ucetnictvim? Mam k tomu ještě brigádu…Díky za odpověď 😊
OSVČ vedou většinou daňovou evidenci.
Ale jestli máš ještě nějakou brigádu tak to možná bude i lepší na manžela aby vám vyšla sleva na manželku. Záleží jaký budete mít příjem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako to nebude nijak moc za ten měsíc… zisk třeba 5 - 10 000 měsíčně… nevím, jestli je vůbec živnost nutná… můžete mi poradit, jestli mi to třeba někde na úřadu osvětlí, nebo si mam raději vše zjistit dopředu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Harym píše:
Jako to nebude nijak moc za ten měsíc… zisk třeba 5 - 10 000 měsíčně… nevím, jestli je vůbec živnost nutná… můžete mi poradit, jestli mi to třeba někde na úřadu osvětlí, nebo si mam raději vše zjistit dopředu?
Ano je nutná. Pokud je to činnost opakovaná. A je úplně jedno kolik tím vydělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak je to s daňovým přiznáním, pokud bych měla k živnosti i brigádu?
Není tu někdo, kdo by byl ochotný mi poradit více? Klidně v nějaké soukromé zprávě 😊
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Harym píše:
A jak je to s daňovým přiznáním, pokud bych měla k živnosti i brigádu?
Není tu někdo, kdo by byl ochotný mi poradit více? Klidně v nějaké soukromé zprávě 😊Díky
No uděláš si přiznání. Napíšeš tam všechny příjmy z brigády i podnikání, případně výdaje nebo ty si uplatnis paušálem, dáš si tam slevy na dani co máš a vyjde ti jestli máš něco doplatit nebo ne. Pak musíš dát ještě přehledy na socku a zdravku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se podívat na stránky www. jakpodnikat cz Tam jsou základy vysvětleny. Ona je to docela obsáhlá oblast, co vše je potřeba, takže napsat to tady v pár větách nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit