Zazimování auta

234
12.3.12 03:46

zazimování auta

Dobrý den, ahoj… prosím zkušenější řidičky/řidiče o radu. Vlastním škodu felicii, kterou jsem si zakoupila od své kamarádky loni na jaře. Od listopadu do teď felicie je zaparkovaná před domem. Protože řeším, že zase začnu jezdit zajímalo by mne, co mám po zimě zkontrolovat. Zjistila jsem po přečtení několika článků, že jsem měla vyndat baterku, nebo že když auto delší dobu stojí dělají se na pneumatikách plošky…atd.. Já feldu nezazimovala vůbec. A tak by mne zajímalo, co vše mám zkontrolovat, resp. kam s tím zajet, kde by se mi na to podívali, jestli vůbec nastartuju.. :nevim:
Přes zimu jsem nejezdila proto, že
1/ bála jsem se, neboť jsem nevyježděná, řidičák vlastník 12 let, ale stejnou dobu jsem asi nejela,
2/ neměla jsem prašule na zimní gumy
Poradíte prosím, moc děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.3.12 06:33

Ahoj.. tak je otázka, jestli vůbec nastartuješ. Zkus to, pokud to nenakopneš, tak netýrat a vyměnit nebo dobít baterku, pokud nastartuješ, nechat tak čtvrt hoďky na volnoběh. Jinak kontrola veškerých kapalin (brzdovka, chladící..), kontrola brzd a tlumičů. U staršího auta toho moc víc neuděláš.. jo a dohustit pneumatiky… Stačí zajet do servisu a říct, že potřebuješ auto zkontrolovat, že celou zimu stálo. Oni už budou vědět, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.3.12 07:36

Já jenom poradím najít si nějakého automechanika v okolí. Se starším autem bych do autorizovaného servisu už nejezdila. Zbytečně tam zaplatíš navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
12.3.12 08:57

stačí servis nemusí být autorizovaný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.3.12 11:57