Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ježiši..Já ti asi nepomůžu-promiň
Ale to je hrozná situace..Chudák holka..Napadá mě moc věcí,ale ne,jak to zformulovat do sms-ky… ![]()
Nechceš jí třeba radši zavolat..Nebo se k ní stavit..?
Omlouvám se, nic mě nenapadá, ale tohle je teda hodně těžké
![]()
Asi bych se o maminčiné smrti ani nezmiňovala a nebylo by jednodušší jí závolat? Slova fyzicky vyjádří vše, text je ošidný.
Jestli jste si opravdu blízké kamarádky,tak bych asi taky raději zavolala nebo přišla osobně ![]()
já poslední dobou nepoužívám „upřímnou soustrast“ (přijde mi, že to často lidi používají, když neví co, že je tak často používaná fráze, že se z ní upřímnost vytrácí), spíš třeba řeknu (nebo napíšu) Je mi to moc líto… takže bych asi napsala něco jako Je mi to moc líto, přeju hodně sil. Přeju ti, abys všechno zvládla a kdybys potřebovala, jsem tady.
to je teda hodně smutná situace, určitě bych jí nevolala a netrápila se nad vymýšlením složitých vět, já bych asi napsala jen, že je ti to moc líto, a že kdyby potřebovala s čímkoli pomoci, ať ti dá vědět, a že na ní budeš zítra myslet
Vis co, my zijeme v zahranici, je nas tady kamaradek opravdu hodne, nemuzeme k ni vsechny na navstevu.. . Nejsme si az tak blizke, i kdyz se mame docela rady. Kamaradka se chysta do porodnice, takze mi navic navsteva neprijde dnes vhodna. Kdyzbych ji volala, bojim se, aby nezacala brecet a nezkoncilo to presne tak, jak nechci- jeste vetsim rozrusenim. Jen bych ji chtela vyjadrit podporu a nabidnout hlidani starsi dcerky. Situace je to pro ni fakt blba.
To je hodně těžký úkol. ![]()
Začátkem SMS bych vyjádřila lítost k úmrtí a zbytek SMS (mnohem rozsáhlejší část) bych věnovala novému životu, krásné budoucnosti.
Zakladatelko, moc bych se v tom úmrtí nepitvala. Naopak bych pořád zdůrazňovala narození miminka, se kterým jí čeká plno krásných chvil. A také bych nevolala, aby kvůli mně nezačala plakat.
Ono je složité,že má zrovna rodit zítra,kdy má být pohřeb.Tak ji napiš,že je ti to moc líto,ale že musí být silná pro svoje miminko a že kdykoliv bude něco potřebovat,ráda pomůžeš,vyslehneš třeba pohlídáš a tak.Taky bych moc nerozpitvávala tu ztrátu maminky.
Tak např: Terezko, dozvěděla jsem se, co se stalo, je mi to moc líto, chci, abys věděla, že ti pomůžu, s čímkoli budeš potřebovat. V myšlenkách jsem pořád s tebou, kdybys chtěla pohlídat Evičku, ráda se postarám. Vím, že je to těžké, ale zkus být statečná kvůli miminku, ať máš zítra hodně síly. Mám tě moc ráda a myslím na tebe! Petra. ![]()
Jména jsem plácla. ![]()
Diky moc za napady, ja jsem proste na tohle fakt poleno. Vzdycky neco placnu a pak se chytam za hlavu, tak chci tohle trochu vic promyslet.
A jak pisete nerozpitvavat umrti- ono je to tezke, to je prave to, proc je kamaradka ted na hromade. Ona navic vzdy vse proziva vice nez ostatni, je citliva, tak se o ni bojime. Snad to vsechno zvladne, je to tezka situace. Maminka nezemrela nahle, ale po dlouhe nemoci, ale i tak je to velmi tezke.
Holky hezky napsaly, ať je silná a statečná kvůli miminku. To tam chybět nesmí, aby si kamarádka uvědomila, že se nesmí moc stresovat, protože to přenáší na mimčo a že miminko potřebuje usměvavou maminku, i když to bude těžké.
napsala bych : Terezko, jsem s Tebou. To zvládneš holka moje. Piš a volej kdykoliv. Než se malá narodí, budu tu celou dobu pro Tebe. A ozvi se, jak to bude možné, přijdu vás navštívit. Drž se. Lenka.
Hezkou nedeli,
. Rada bych kamaradku nejak podporila, ale napadaji me jen texty, ktere spis zjitri jeji bolest, nez aby z toho vycitila mou podporu. Potrebovala bych vyjadril litost nad umrtim maminky a zaroven nejak poprat silu k zitrejsimu porodu. Ach jo, napada vas neco? Dekuju. Z pochopitelnych duvodu anonym.
prosim Vas o pomoc s textem SMS pro mou kamaradku. Situace je takova, ze kamaradka prave prisla o maminku. Vzhledem k jejimu vysokemu stupni tehotenstvi nemuze cestovat, takze nebude na pohrbu. Zitra ma planoavaneho cisare a na ten samy den vysel pohreb jeji maminky