Záznam s KTG

Andulinečka
3.11.10 16:35

Záznam s KTG

Holky dneska jsem 35tt+6dní a byly jsme na kontrole a na záznamu KTG srdíčka miminka.Když jsem ležela na zádech při natáčení,tak miminko se méně hýbalo,tak prý ho musí doktor probudit,tak s malou zatřepal a musela jsem si lehnout na levý bok a pak už v pořádku.Natáčely nás asi hodinu,prý byl záznam ze začátku užší ale pak se to zpravilo,trošku mě Tím vyděsily-tím slovem záznam užší.Prý tam nebylo tolik pohybů jako by mělo být ale srdeční činnost prý v pořádku.Myslím si,že kdyby bylo něco špatně,tak by si mě tam asi nechaly.Přitom nechápu,že se méně hýbala když doma si ani chvíli neodpočine.Pak mě napadlo,jestli to nemůže být magnesiem beru 3×2 tabletky denně a doktrovi jsem se o tom jestli to tak mám brát pořád zapoměla zmínit.Tak tedˇ nevím.Co vy na to? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4132
3.11.10 16:46

Ahoj, já byla na KTG včera a bylo to úplně opačně. Malá se v břichu mlela jako čert, křivka šílená. Tak mě zas vyplašili, že sebou hází moc :nevim: Ale pak doktor řekl, že dobré, no tak mu věřím… Zkus si příště před záznamem dát něco dobrého na zub, mě se malá nejvíc hýbá, když sním něco sladkého :-D To magnézko už bych vysadila, tuším, že se brává do 36tt, ale na pohyby by to mít vliv nemělo. Pokud se ti doma hýbá hodně, tak bych to neřešila, zrovna třeba odpočívalo, aby tě mohlo potrápit doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
3.11.10 17:04

To je normální neboj. Prostě mimi třeba jen spalo. Já to měla pravidelně. Kdykoliv jsem měla jít na monitor, tak malá prostě chrněla, ani požduchování břicha nezabralo. Takže mi vždycky řekli, že se mám jít projít, dát si něco dobrého a za 2 hoďky přijít znova a to už bylo pak OK.
A magnezko jsem brala až do porodu, ještě v nemocnici mi ho cpali pořád :poblion: (ale já ho teda brala z důvodu vys.tlaku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
3.11.10 17:12

Holky jsem ráda,že jste mě trošku uklidnily :lol: Oni někdy Ti doktoři trošku vyplaší a zbytečně.No naše prdˇolka má asi strach s doktorů :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak jako já :-D :roll:

• Citovat
  • Upravit
56772
3.11.10 17:30

Tak malý v břiše zásadně doma kopal, že jsem pomalu odrážela věci od sebe a vždy na kontrole spal. Jednou jsem musela natáčení absolvovat znovu, protože sestřička s ním zatřásla, aby ho vzbudila, pak jsem měla křivku, že doktorka se lekla a řekla, že ihned jdu na příjem, když zjistila, že to způsobila sestra, tak jsem šla znovu a bylo to dobré. Všem vždy tloukla srdíčka, že to bylo slyšet přes dveře, mladý se vždy natočil tak, že jsme honili po celém břiše, aby vůbec křivka psala. Vypadalo to, jakoby dělal naschvály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
10.11.10 16:07

Holky,dneska jsem byla na další poradně a točily KTG ale zase se ta naše potvůrka moc nehýbala a tak to potom po hodině a půl opakovaly a už byl záznam krásný.Jen nechápu pooč to musely znovu točit,když ten první záznam byl sice s málo pohyby ale prý byl také v pořádku,i průtoky pupečníkem,akorát jsem byla potom nervózní do toho druhého KTG.

• Citovat
  • Upravit
1053
20.1.12 08:54

Ahoj, prosím o radu - jsem ve 32+1, včera jsem byla na prvním monitoru u své doktorky a bylo to teda napínavé a pořád mi to vrtá hlavou. Malá je docela líné a spavé miminko, pohyby cítím jen občas a jsou celkově slabé, ale protože to tak mám celé těhotenství, nějak to neřeším. Na monitoru to byl ale problém, jednak jsme ji nemohli najít, pak ozvy mizely, pak třeba ani nepadaly, ale zas chyběly pohyby, takže se záznam doktorce nelíbil a museli jsme ho opakovat. Sestřička mě poslala domů, pak mi zas volala, že dr chce, abych přijela a znovu to zkusila. Ten poslední monitor se nakonec povedl a mám přijít na kontrolu v pondělí. Co mě ale vrtá hlavou? Na přístroji CTG se objevují dvě čísla - jednak záznam děložní činnosti, jednak srdeční frekvence - ale ta byla chvílemi i 220, jinak se pohybovala 140-160. Je to normální? Přijde mi děsně vysoká. Máte některá zkušenosti s občasnými výkyvy přes 200? Nevím, jestli mám dr věřit, že to je ok a že to počká do pondělí… Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
18.6.14 08:04

Obnovuji diskuzi

Čekám třetí dítě. Jsem 37tt. Na posledním KTG už jsem měla krásný kopce, každých 10-15min, bolesti takto časté už den dopředu. Prý krásná křivka, nachystaná na porod do týdne :D

Kontrola vyšetření, vše měkké, čípek zavřený, cca 1cm.

jak dlouho před porodem jste začali mit hezké velehory? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.6.14 08:07

@Nicollka slyset to asi nechces ale s tim muzes i tyden prenaset :lol:

Jak se narodili predchozi vzhledem k terminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.6.14 08:10

@Nicollka já nikdy, ani po zátěžovém oxytocinovém testu.. Jinak si teda troufají, podle mě můžeš být těhotná ještě dlouho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
18.6.14 08:17
@Sibyla0 píše:
@Nicollka já nikdy, ani po zátěžovém oxytocinovém testu.. Jinak si teda troufají, podle mě můžeš být těhotná ještě dlouho :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: já je měla takový krásný právě vždycky jen na tom testu a pořád nic, a až po šesté tabletě po 10-ti dnech od toho testu se to teprve rozjelo :mrgreen:

@Nicollka takže pokud ti na základě křivky tvrdí že porodíš brzy, není to vždy pravda, co jsem se bavila s PA tak mi říkali že jako na monitoru hlavně sledují mimino a podle kontrakcí se až tak nedá určit kdy porodíš, jsou ženský který tam mají rovnou křivku a rodí a tak jako já pěkné kopečky a nic

• Citovat
  • Upravit
6530
18.6.14 08:19

Tak to ste mě potěšily :D No u obou mi v den termínu dělali „hamiltona“ a do cca 5ti hodin byli na světě. achjo :zed:
takže bolesti musim vydržet ještě tři týdny :) au au

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
18.6.14 08:22

Hezké velehory jsem začala mít hodinu před porodem :-)

• Citovat
  • Upravit
6881
18.6.14 08:23

@Nicollka slušný bříško :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.6.14 08:23

Vždycky jsem měla na monitoru kopce - vnímala jsem to jako nebolestivé tvrdnutí… porod až za 14 dní nebo kolik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí