Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čauky,v únoru byl přítel na spermiogrmu,který mu vyšel velmi špatně (minimum spermii a minimální pohyblivost)V dubnu přyšly závažné problemy v našem vztahu,hádky,mé stěhování a usmiřování.Problémy se táhly do půlky června,1 července jsem si udělala test a byl pozitivní.Nechápu to,dva roky jsme se snažili a nic.Je možné že za vsechno muže psychyka?Nebo je to jen špatný test?Stalo se to někomu?
No věřila bych tomu, že psychika hraje velkou roli a klidně se to mohlo povést, ale nejspolehlivější bude zajít si na krev a bude jistota
![]()
Je to možné, zaměřila jsi se na něco jiného a najednou to šlo. Psychika je mocná čarodějka. Přeji hodně štěstí a ať je to tedy těhu
tedy doufám, že si to stále přeješ ![]()
Mam stoho strašně smíšené pocity.Stát se to před 3 měsící tak jsem nejštastnější na světě ale potom všem co se stalo…Mam strach že jsem se špatně rozhodla,že náš vztah už nikdy nebude ok a že zkazím život sobě i tomu miminku.Nad potratem neuvažuju jen mě sužují velké obavy ![]()
Tak třeba to byl takový zásah osudu, že prostě máte i nadále být spolu
uvidíš, co z toho nakonec bude. Snad jste neměli nějaký extra vážný problém, který by Váš vztah mohl pokazit na dlouho ![]()
Nezáviděníhodná situace, těžko radit, teď musíte vy sami rozhodnout, jak to bude dál, jak moc je váš vztah silný, jestli jste schopní se přes to přenést, vše zvážit a vyřešit dřív než se malé narodí. ![]()
Jo to vím,zatím se přes to přenášíme celkem statečně ale jak to bude dál ukaže jen čas
Přítel je nadšený jen ma pochybnosti jestli je to jeho ja se zase děsím toho jetli to neudělá znovu…
Můj manžel měl taky mizerný výsledky spermiogramu, podle doktorů šance na otěhotnění minimální… A co nevidět budeme mít druhý mimčo…
Takže možný to je. Nám bylo řečeno, že pokud se aspoň jedna dobrá najde, ta šance na otěhotnění tam jhe ( i když tehdy to spíš bylo utěšování té doktorky, co manželovi ty špatný výsledky říkala…)
já bych tomu taky věřila, psychika je mocná čarodějka a jakmile začneš myslet na něco jiného, ne na dítě, tak se to povede…tak držím palečky, aby jste si vztah upevnili a vše bylo ok…ale spíš to musí být pro Tebe hodně těžké, zvláš´t pokud to udělal s Tvojí kamarádkou, to jsi přišla i o ní
Věřila bych tomu… Kamarádka se snažila 6let, její manžel měl fakt mizerný spermiogram a když to po 3 néúspěšných IVF vzdali tak otěhotněla spontánně a teď mají nádherou dcerušku, které bude za nedlouho 10 měsíců ![]()
byl jen na jednom spermiogramu? Memu manzelovi po prvnim spg rekli, ze neni moznost nejakeho vetsiho zlepseni a ze jedina cesta je IVF a vsechny deti co mame (viz metriky
) jsou pocaty prirozene a to treti dokonce omylem z jednoho nechranenyho sexu
. Ale on mel dalsi spg daleko lepsi a s kazdym dalsim lepsi vysledek (byl asi 4×) , a to je taky vlastne zazrak ![]()
Tak to mě mrzí, že to je zrovna takový zážitek…to tedy sama nevím, co bych dělala, ale kvůli tomu maličkému bych se přes to snažila přenést a doufala, že se to nebude opakovat
a nevím teda, o čem on pochybuje, holt podle sebe soudím Tebe…? Každopádně držím palečky, ať to dopadne tak, jak má
„kmaradku“ neresim,strašně mi ubližil ale už asi nad tím nemá cenu přemýšlet.Hodně mě to zaskočilo,apsolutně jsem to nečekala,v podstatě tomu stale nemůžu uvěřit že se to povedlo.
Ano byl jen jednou,taky mu doktorka říkala že jediná možnost je ivf.