Zblázním se? Asi mám poporodní splín.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rampoušek
25.10.10 13:09
LucieL píše:
Rampoušku děkuju
Snad najdu člověka, který mi bude umět pomoct, protože zatím se tak nestalo. Všichni na koho jsem se zatím obrátila mi řekli, že mám krásné zdravé dítě, tak co blázním :zed:
Ale poruč psychice, že? :roll: Je fakt že psychiatra jsem nechala jako poslední možnost.
Přesně jak píšeš, nemám chuť k jídlu, zhubla jsem už 16kg, s tím souvisí moje únava - i když spím 12 hodin denně, jsem strašně slabá. A tak se točím v kruhu. :cry:
A každý den si nepřeju nic jiného, než aby bylo líp :cry: :cry: :cry: :cry:

Ahoj Luci,
myslím, že tu poslední možnost, bych dala teď jako první. Na psychiatrii nemusíš mít doporučení, pokud řekneš, že máš miminko a tyto příznaky, tak tě vemou i přednostně (já šla hned druhý den, doktor měl fofr, ale na urgentní případy oni hned reagují), můžeš jít i mimčem, já tam pak chodila s malým v klokance, byli jsme takový exoti :mrgreen:

Já už vím, že pokud budu mít takové příznaky i po druhém porodu, tak opět navštívím psychiatra.

Jinak i mě manžel a rodina, pořád říkali ať jsem vděčná, že mám zdravé dítě, co by jiné za to dali a proč teda nejsem ráda, jenže mě tyto řeči doslova ubíjeli a sráželi na dno ještě víc až jsem se jednu noc úplně zhroutila.

Moc bych to neoddalovala, aby nebylo hůř, ať si do Vánoc veselá, plná elánu a štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15
27.10.10 16:33

Pro LucieL:
Ahojky právě procházím tím stejným potkalo mě to v pátém týdnu po porodu druhého dítěte. Holčička je krásná zdravá a já se přesto začala utápět v depresích začalo to tím že jsem přestala mít chuť na jídlo (já která vždycky hodně jedla), a pak jsem přestala dobře spát předtím jsem vždycky po kojení usnula bez problémů a najednou to nešlo pak už jsem měla strach že neusnu a vše se ještě zhoršilo. Po noci kdy jsem nespala ani hodinu jsem pochopila že mám problém který nezvládnu bylinkama na spaní zavolala jsem do psychocentra, když jsem jim řekla jaký mám problém a malé miminko vzali mě hned a řekli mi že mám poporodní depresi, beru teď dva týdny lék Mirzaten jsou to antidepresiva a k tomu ještě Zolsanu na spaní a cítím se trochu líp, ale myslím že bez těch léků bych to opravdu nezvládla, měla jsem stavy kdy jsem se klepala jak osika..pomáhá mi ještě hořčík s vitamínem B. Jestli se cítíš podobně neváhej a vyhledej psychiatra já jsem se za to strašně styděla, ale když jsem si přečetla kolik žen tím trpí tak už na to kašlu hlavně že se starám o děti. Do toho jsem teď nachlazená ale věřím že bude líp. V noci malou slyším a vzbudím se ikdyž mám ty prášky a jsem při smyslech :-) Je mi líp když nesedím doma a nehledím furt do miminka a jdu ven prostě mám nějakou změnu. Držím Ti palce ať je líp. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8499
11.12.10 09:19

Ahoj holky,
tak se po delší době hlásím a bohužel nemůžu napsat, že je mi dobře :oops:
Před asi 6 týdny jsem vyhledala pomoc psychologa, napsal mi Asentru a chvíli bylo trochu líp, jenže v pondělí jsem se začala zase klepat a včera jsem se sbalila a odjela na blázinec k psychiatrovi.
Jenže ačkoliv jsem čekala, jak mi pomůžou, tak jediné co mi řekli, že si mě tam na víkend můžou nechat, bez možnosti vycházek a návštěv. To jsem odmítla, protože si nedokážu představit jak by mi pomohlo odloučit mě od malý. :cry: :cry: :cry:
Nevím už co mám dělat, hlavou se mi honí ty nejčernější myšlenky, říkám si než aby měla Victorka takovou mámu, to raději žádnou :zed: :oops:
Přítel a rodiče už jsou ze mě zoufalí, nadávají mi, že si ty stavy vyvolávám sama, že na to pořád myslím, že jen sedím a nic nedělám, že pořád jen přemýlím nad tím jak je mi zle. Špatně spím, nejím, sedím na záchodě a dávím naprázdno :oops:
Ale nedokážou pochopit, že je mi tak zle, že nic jiného nedokážu. Utíkám od malé, nejraději bych utekla na konec světa abych měla od všeho pokoj :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
V pondělí bych měla jít na krev,jestli moje problmy nesouvisí se špatnou funkcí štítné žlázy a ve čtvrtek jsem objednaná na kineziologii, upínám se už na vechno, jen nechci do blázince, jenže se bojím že do vánoc nevydržím a stejně tam skončím, aby mi vymyli mozek :cry: :cry: Mám stranej strach že se z toho nedostanu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlabinecka
11.12.10 09:27

Ahoj, tak to mě vážně mrzí, tohle už asi opravdu bude vážné. Je asi těžké něco radit, přítel by si možná měl něco přečíst o poporodní dpresi, respektive už zjevně laktační psychoze, aby Ti byl oporou.
Nevím, nepřemýšlela jsi o tom najít si opravdu něco jen pro sebe. Párkrát do týdne nechal malou doma tatínkovi nebo babičce a jít si třeba zacvičit??? něco na co by ses mohla vždycky těšit!!!!!
Neboj, bude to dobré…

• Citovat
  • Upravit
8499
11.12.10 10:03

Malou jsem za poslední dobu nechala příteli už tolikrát, protože lítám od jednoho doktora ke druhému a vždy když se vrátím je mi zase zle…
Jsem tak zoufalá, že bych fakt nejraději na ten blázinec jela :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlabinecka
11.12.10 10:15

Na tom není nic špatného. U doktorů si neodpočineš. ¨Přítel jistě pochopí, že potřebuješ chvilku pro sebe,myslím, že Ti to udělá líp. mě to zachránilo. když přišel manžel z práce, tak jsem mu malou vrazila a utekla pryč!! Klidně denně, když mi bylo nejhůř.

• Citovat
  • Upravit
8499
11.12.10 10:18

No já si jen nejsem jistá, že utíkat od n je dobr řeení, protože pak mám výčitky. Když s ní jsem, tak se celá třesu a když jsem bez ní, tak mi hrozně chybí a když mi s tatínkem volají a já jí v telefonu slyším, tak mi chybí a řvu znovu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlabinecka
11.12.10 10:21

Já myslím na chvilku, třeba půlhodinku denně!! ¨Budeš to dělat přeci právě pro ní, tak proč bys měla výčitky?!? Jsi s dcerou celé dny, takže když jí necháš půlhodinky jenom s tatínkem, tak to prospěje nejen Tobě, ale jim!!!! Určitě máš něco, co Tě baví, tak to můžeš tu půlhodinku dělat! celý den se na to budeš těšit a pak se budeš těšit zpátky za malou!! to přeci není nějaké utíkání od malé, ale prostě relax! ten potřebuje každý!

• Citovat
  • Upravit
559
11.12.10 11:31

Ahoj LucieL !
Nevím odkud jsi, ale zkus jít k jinému psychiatrovi. nechápu co to bylo za zařízení, kde tě takhle odbyli !!! U psych. probémů hrozně zaleží,aby jsi natrefila na dobrého dr. myslím, že když bereš ty prášky už 6. týden a nezlepšilo se to, měli by tí dát jiné. já to nikdy nebrala, ale co má kamarádky co si něčím podobným taky prošly, vím, že říkaly, že se dr. trefil až třeba na podruhé než prášky zabraly. i třeba dávkování je prý hrozně těžké opravdu dobře odhadnout.

Musíš ještě vydržet, neházej flintu do žita po prvním nepodařeným pokusu. Určitě nějaké léky zaberou a bude zas dobře.
Hlavně popřemýšlej i o doktorovi, jestli ti sedí a tak. Kamarádka brala léky 3týdny a pak když se to nezlepšilo (u ní teda i výrazně zhoršilo), dala jí dr. hned jiné a opravdu byla jak vyměněná.

Musíš být šťasná a v pořádku, máš malou Viktorku a ta nemá nikoho jinýho na světě, jen tebe, svojí maminku!

Dlabinečka - tohle se už nedá racionálně vysvětlit, jako, že nemusí mít výčitky, že to dělá pro malou atd. Těžko už tohle člověk zvládne sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8499
11.12.10 11:54

Já právě mám pocit, že se pořád jen někde vnucuju, nikdo mi můj stav nevěří, každej jen říká, že mám krásné zdravé dítě tak co mi chybí :cert: Nikdo mi nechce pomoct :cry:
Jen teda na blázinci mi dr. řekla, že tohle stejně sama nezvládnu. Bojuju sama se sebou, jestli se sbalit a jet tam nebo čekat :zed:
Blíží se vánoce, první s mojí vytouženou holčičkou a já bych raději nebyla :cry: Je to šílená bezmoc, tohle nikomu nepeju zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
11.12.10 12:15

Na tohle je naše doba blbá. Mám pocit, že člověk se prostě vnucovat musí, jinak o něj nemá nikdo zájem.
A nechceš to zkusit? Myslím jet na tu psychárnu. trochu se teda bojím, jak to tam mají o víkendech.
Moje teta měla těžké úzkostné stavy, chtěli ji hospitalizovat v Havl. Brodě. Ona se ale rozhoupala zrovna na léto na prázdniny. Hrozně se těšila na různé pracovní terapie, atd…no a představ si, že oni mají v létě prázdninový režim !!! Skoro všechny tyhle zajímavý terapie přes léto nevedou !!! Nechápu :evil:

Vzali by tě tam i s Viktorkou? Pokud jo, tak bych to asi zkusila.
Hlavně se nenech odradit, kdyby hned všechno nebylo OK

A přesně, zrovna je i vánoční čas, ten je na psychiku i normálně hrozný nápor. Letos se na ně vykašli, malá je ještě nevnímá, teď jde hlavně o tebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8499
11.12.10 22:06

Právě že mi tam malou nedají :-? Což teda na jednu stranu chápu…
Vidíš a s Havl. Brodem mám tak dobré zkušenosti, protože jsem tam rodila :wink:
Chtěla jsem ta teda odvézt, ale partner to odmítl s tím, že se bude o malou start místo mě sám a já se budu vnucovat na všemožná hormonální vyšetření, hlavně tu štítnou žlázu a pokud by to opravdu bylo od nervů, tak se zkusím léčit u psychiatra ambulantně, že blázinec necháme jako tu poslední možnost 8-o
Dnes začal, malou mi vzal a vyhodil mě ven, šla jsem s mamkou na nákup vánočních dárků. Zvládli to úžasně, malá sice byla zabalená do plíny o číslo menší a uložena ke spánku v tepláčkách, ale strašně spokojená :palec:
Každý večer se mi dělá dobře a rána jsou strašná :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
Vlastně začínám žít když Victorka spinká :cry: :cry: :cry:

Holky chci se zeptat, máte některá zkušenost, že by moje potíže mohli souviset s tou štítnou žlázou? Toto onemocnění máme v rodině…krom těch nervů, nechuti k jídlu se strašně potím :oops: :oops: :oops:
Strašně se na to teď upínám :-? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rampoušek
15.12.10 14:01

Luci, okamžitě změň lékaře, najdi si fundovaného psychiatra. Postup jaký popisuješ neznám a to jsem z malého města, do ordinace jsem byla vzata přednostně i s dítětem, hospitalizaci určuje lékař dle tvého stavu.
K AD se berou ještě podpůrné léky proti úzkosti, nechtenství apod., aby se právě zabránilo takovým stavům jaké prožíváš. Postup lékaře není správný, ohledně pocení a strachu, bohužel tyto stavy jsem měla také (6× denně komlet převlékání), řadí se k tomu nespavost, únava, pláč, úzkost, strach, nechutenství. Štítnou žlázu máme též v rodině a ta tyto stavy nenavozuje.

Pokud první AD nezaberou, je třeba nasadit jiné s vyšší gramáží, pokud bereš méně než 150 mg denně (2× 75 g), tak to má prd účinek. Radím změnu lékaře, v každé nem. je oddělení psychiatrie, zde je možnost první pomoci, taktéž obvod. lékař může zajistit vhodného psychiatra.

• Citovat
  • Upravit
559
17.12.10 09:56

Taky si myslím, že chuděra zrovna narazila na někoho blbého.
Každopádně , Luci, napiš jak ti je. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8499
20.12.10 13:29

Ahoj holky, děkuju že na mě myslíte. :huban:

Bojuju a snažím se se držet. Na tu psychárnu mě přítel s mamkou nepustili, prý by mě tam jen nadopovali práškama a to není řešení.
Hormonální to není, to už vím. Vypadá to, že mám z šestinedělí v sobě nějaký blok po prožitém stresu, kdy malá hodně plakala, protože jsem neměla mlíko a když se teď vracím domů, začne se mi tu dělat zle a padám do těch hnusných stavů. Když jsme u našich, tak jsem dobrá :oops: :roll:
Zítra jdu k psychologovi a budu požadovat, ať mě předá do péče psychiatra, protože doposud mi psala léky obvoďačka, která o tom ví kulový :cert:

Taky bych ráda zkusila regresivní terapii, prý to pomáhá prožít si ten spouštěč znovu. :think:
Naštěstí moji blízcí pochopili, že si opravdu nevymýšlím, schválně si ty stavy nevyvolávám a strašně mi pomáhají. :palec:
Jen si pořád říkám, jestli budu někdy šťastná jako dřív a je to paradox, když teď mám to po čem jsem nejvíc toužila :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat