Zblázním se? Asi mám poporodní splín.
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Milá Lucie,
občas sem nakukuju abych viděla jak Ti je. A připojuji se k předchozímu komentáři. Myslím, že když to trvá tak dlouho tak to už sama „nerozchodíš“. Myslím, že je skutečně potřeba psycholog nebo psychiatr. Co má Tvůj přítel a rodiče za důvod, že Tě tam nepustili? To Tě chtějí nechat tak jak jsi. Nemyslím si, že by to bylo tím, že malá plakala, když jsi neměla mlíko. To se prostě někdy po porodu stává a proč se máš tak dlouho trápit. Malá Ti roste před očima a Ty se jen ničíš. Jít k odborníkovi není žádná ostuda. Mysli na sebe!!!
Moc Ti přeju ať se dáš co nejdříve dohromady!!!
Dana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, já myslím, že Lůca nemusí jít hned na psychárnu na oddělení ležet, stačí, když pro začátek najde dobrého psychiatra a ten jí trefí vyhovující léky a může je baštit i doma.
Ale jak Luci píšeš, vykašli se na obvoďačku i na psychologa! Jestli ti píše obvoďačka léky na nervy, může tě svojí neznalostí a nezkušeností dostat do daleko horších stavů! Pozor na to,můžeš ti tak hodně ublížit.
Ach jo, já nechápu jak může být nějaká doktorka tak neopatrná a takhle si zahrávat, vždyť tyhle poporodní psycho stavy jsou známé i laikům
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Luci,
tak předně já měla těžký porod, málem jsem umřela a dítě bylo nejen plačtivé, ale přímo malý tyran, nikdy jsem ho nekojila, ale stejně mi bylo řečeno, že to absolutně nemá vliv na poporodní depresy. Je to nedostatek serotoninu v mozku, můžeš mít rychlý krásný porod a hodné spavé mimčo a přesto budeš trpět hroznými stavy.
Co tu řekly holky pravdivě, OPRAVDU POMOC TVÉ RODINY JE NULOVÁ !!!! Místo aby tě vzali na odd. psychiatrie, tak tě akorát blbnou, dělala to zpočátku i moje rodina, ale rychle pochopili, že to není jen vykolejení šestinedělky.
Zbal sebe i dítě a jdi na psychiatrii sama, dopředu si zavolej aby tě tam vzali přednostně. Obvodní lékařka ví prd, léky ti může akorát ublížit, stalo se mi to samé, léky od obvodní nefungovali, rychle jsem šupajdila na psychiatrii a zde mi napsali KOMPETENTNÍ LÉKY pro daný stav, jinak nikdo tě nebude hospitalizovat, to jsou báchorky, to se dělá jen výjmečně ve velmi těžkých případech.
No a moc tě nepotěším, ale máš našlápnuto na totální zhroucení. Bez léků to překonáš a neboj se, roky je brát nebudeš, ve valné většině případů se jedná o pouhé měsíce (6-8 měs), kdy se stav natolik zlepší, že se léčba ukončuje. Jinak po lécích nebudeš chodící zombí, ale šťastná, veselá a spokojená maminka, která časem bude chtít být s dcerou sama a návštěvy bude i odmítat ![]()
NEVĚŘILA JSEM, ŽE JE MOŽNÉ BÝT ZNOVU ŠŤASTNÁ A SPOKOJENÁ, TĚŠIT SE Z KAŽDÉHO DNE A BÝT RÁDA SAMA S DÍTĚTEM A NESKUTEČNĚ RYCHLE TENTO STAV PO LÉČBĚ NASTAL, AŽ JSEM SAMA BYLA PŘEKVAPENÁ.
JDI TO TOHO, DRŽÍM PALCE ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, moc moc moc děkuju za rady a podporu.
Přeju vám krásné Vánoce plné splněných přání, zdraví pro vás a vaše blízké a u stromečků ať večer nejvíc září oči vašich zlatíček
![]()
My ty svátky snad taky přežijem
Zvedli mi dávku léků, že na změnu je brzo, tak uvidíme, nějak těm dr. přestávám věřit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teda Luci,nic ve zlém, ale trochu mi to připomíná „komu není rady, tomu není pomoci“
Snad to zvládnete a kdyby jsi skončila v Brodě na psychárně, dej vědět, jezdím tam te´d za dědou, tak bych mrkla i na tebe ![]()
A co Viktorka, roste pěkně a líbily se jí vánoce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, byla jsem dlouho bez připojení, protože jsme s malou u našich a tam je mi dobe, funguju sama za sebe, raduju se z našeho štěstíčka.
Moje problémy prý nejsou způsobeny klasickou poporodní depkou, ale spíš se ve mně v šestinedělí něco zlomilo, jak jsem byla na vše ze začátku sama a ted když přijdu do našeho bytu a mám tam být delší dobu, tak se mi vrací i moje stavy.
Dle dr. moc tlačím na pilu
Naštěstí u našich vůbec nemám svoje stavy kdy bych jen brečela a nervila, nebojím se být sama a dokonce jsem za to někdy i ráda ![]()
Domů chodíme vždy jen na přechodnou dobu a jak začnu cítit že to není ono, vracím se k našim ![]()
Byla mi nabídnuta regresivní terapie nebo kineziologie, tak nevím zda to nezkusím. Zatím se soustředím jen na to, abych byla v klidu a pohodě a snažím se neřešit co bude a maximálně si užívám naší cácorky, která je čím dál akčnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, jen jsem ti chtěla napsat, možná trochu povzbudit, že tento stav je asi úplně normální, mě to trápí taky mám 3 týdenní holčičku, která je překrásná, jsem šťastná že jí mám, ale… jsem na dně z toho, že pláče já nevím proč, když s ní mám být sama tam se mi stáhne žaludekm špatně se mi dýchá no katastrofa. Pořád brečím, obviňuji se, že jsem matka na hov.., že nejsem schopná pstarat se o vlastní dítě a že to nikdy nedokážu. Ale když vidím, že v tom nejsem sama tak to bude asi ten poporodní splín a musíme věřit, že se to zlepší a mi začneme fungovat jako 100% maminy. To je tou zimou uvidíš že na jaře bude zase líp. Vyjedeme s kočárkama a bude DOUFAM zase pěkně na světě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Deni, malá je krásná. Tak rychle to letí
Naší už bude půl roku a je úžasná
Mě hodně pomohlo, jak už je větší, komunikuje a je víc vzhůru, tak se jí musím věnovat a nemám čas přemýšlet nad svýma úzkostma ![]()
Na jaře začne být zase všechno veselejší ![]()
Já konečně funguju, jsme doma, dokážu být s malou sama a někdy se na to i teším. Zpětně se na svůj stav dívám jako na část života, která je hodně vzdálená. Brzy mi začnou vysazovat prášky ![]()
Jsme ráda, že mě partner a rodiče podporovali a pomáhali mi jak mohli, že mě nenechali zavřít na blázinec, oddělit mě od malé ale že přesně věděli, co mi chybí: sebedůvěra v to, že i když malá pláče, že budu dobrá máma ![]()
DOufám, že tebe to taky brzo přejde a kdyby ne, neboj se o tom mluvit a poprosit o pomoc. Není to žádná ostuda ![]()
Holky, moc děkuju za vaše rady, názory a zkušenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To co popisuješ, jsou typické příznaky střední poporodní deprese. Neposlouchej své blízké, nebotˇzrovna v tomhle je jeich myšlení značně omezené, okamžitě jdi k jinému psychiatrovi nebo i ke své praktické lékařce.
Věř mi, prožila jsem to samé,jedině medikace. Pak se všechno srovná samo.
Musí se to léčit léky, pokud ne, tak se můžeš zhroutit.
Rodina mi nepomohla. Pomohly mi moje blízké přítelkyně.