Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přejdi to.
Jo a pokud budeš psát něco ve smyslu, že tě mrzí co ti řekla, akorát ji zase naštveš.
@Anonymní píše: Více
Nic bych nepsala, atˇsi s ní přítel v klidu promluví až vychladne.
Některý věci je potřeba nechat vyhnít. Tohle je jedna z nich.
On si s ní v klidu promluví, ale já právě řeším to co ona řekla mně.. Jako ještě mi do telefonu včera řekla, že jsem se jí nezastala a stála jsem při něm, když jsem mlčela (ano, protože měl pravdu a logicky stojím za partnerem). Že se jí nelíbí tohle chování od něj a mrzí jí to, nebude spát.. prostě hrála na city. Ona s tím najednou má problém protože přítel je ten typ, který radši (!!!) nad vším mávne rukou aby byl klid, protože nemá rád tyhle situace. Sám mi to včera řekl, že to dělal takhle celý život, tudíž pro ní je to “šok” a když se občas ozval a byl zrovna ve vztahu, tak ona vypíchla to, jak je jinej než když je sám
jakoby logicky člověk se mění jak jsem jí řekla a hlavně by si měla uvědomit, že ne vždy co řekne je normální.. doteď jsem s ní neměla problém jen v duchu jsem si kolikrát říkala že mi začíná vadit, jak ve všem každému “přitaká” a hrozně otáčí názory. Příklad: Jeden řekne, že země je kulatá a další den, že je přece jasné, že je placatá.. to mě hrozně vytáčí, ale neřekla jsem to nahlas a ani říkat nebudu, po tom včerejšku kdy fakt z totální kraviny udělala nesmysl kterej nafoukla do obřích rozměrů jsme asi oba poučení, že to co nás štve spolkneme a nebudeme řešit protože to nemá smysl s některými.. ačkoli já osobně zastávám názor že jsi vše s každým vyříkám, aby byl čistý vzduch, a u ní by mě v životě nenapadlo, že takhle otočí a bude to problém..
Takže oni dva si to možná vy komunikují ale já nevím, jestli to umím přejít. Nejsem splachovací typ a I když to ona za pár dní třeba zapomene a přejde to, tak se bojím, že to mezi námi bude viset a bude to chování i z mé strany pak třeba jiné.. ![]()
@Janli A jak se pak mám chovat? Taky si říkám jak se bude chovat ona, jakoby nic? Nebo naopak bude rýpat kdykoli něco vytahne, jestli nám to nevadí a bude to znít totálně ironicky. Tohle asi nějak neumím nebo já nevím proč mě to tak mrzí. ![]()
Nech to být. Je strašně super, že se partner ohradil, dala bych mu najevo, že jsem moc ráda, že si nenechal skákat po hlavě a že jsem vděčná, že jsme v tomto zajedno. Na ničem jiném až tak moc nesejde, dokud vy dva táhnete za jeden provaz, ať si klidně říká sousedům cokoli. Přijde mi jako typická ukřivděná manipulantka, které došlo, že jí syn přestává mít na prvním místě - trochu pozdě, ale co už ![]()
Nepiš jí vůbec nic, žádný sloh, nic. Jak říká mudrc: čím víc se hov.no rozmazává, tím víc smrdí.
Nejlepší, co můžeš dělat je, se k ní chovat mile pokaždé, když se uvidíte. Časem i s tebou bude mít hezké zážitky, na které bude moci vzpomínat.
Fakt zbytecne vyhrocena situace, kolik ji je, nejde na ni uz senilita? Me babicka taky vypravi furt ty same historky dokola uz x let, vyslechnu, usmeju se a jde se dal ![]()
@unuděná samozřejmě jsem mu říkala že jsem za to ráda, on je (jak jsem psala výše) takovej, že vždy radši mlčí aby byl klid protože nemá rád tyhle situace, tak teď je to pro mamku asi šok, že se ozval. Ona je taková ta přehnaná máma, prostě extrém co by pro děti udělal vše, Ale už delší dobu mi přijde, že prostě zapomíná na to, že synovi právě bude 30 a že mu není 10..
prostě nerozumím tomu, když mi vyprávěla o jeho ex jaké byly, a že je ráda za mě, proč mám najednou pocit že já začínám být nějaká “ta” špatná a nechci si připustit, že to bude vnímat tak, že snad nezáleží jakou by měl, protože když se nebude chovat podle jejích představ, tak asi každá včetně mě ho podle ní bude manipulovat když jemu vadí věci co mu dřív nevadily.. nevím co tim jako chtěla jiného říct než tohle, protože jak jsem psala - když jsem se jí na to zeptala kam tím jako míří, tak najednou dělala že to je moje domněnka a že to takhle nemyslí.
![]()
Já bych se do toho vůbec nemontovala. Ať si to vyřeší oni mezi sebou.
Je těžko soudit, když nikoho z vás neznáme. Ano, máma na tebe může žárlit a chovat se nevhodně. Ale taky třeba může vidět to, že jsi přecitlivělá, s jejím synem nezdravě manipuluješ a má z toho oprávněné obavy. Ale tohle neposoudí nikdo, kdo u toho osobně není. ![]()
@Beruska999999 Bude jí 55 a zrovna nedávno jsem si říkala, jak mi začíná vadit že jí musím dokola opakovat nějaké věci, jestli mě vůbec poslouchá nebo jí zajimam nebo ne
ze začátku jsem to říkala častěji protože mě samozřejmě neznala, ale když po xté opakuju jak blázen, tak fakt trochu pochybuju.. furt opakuje dokola ty věci jakoby je sama zapomněla co mi řekla a co ne. Nebo má prostě zálibu v tom opakovat věci dokola, ale mě to taky nebaví, nevim jak pak reagovat jinak než - jo, to jsi už rikala ![]()
A jak často k ní jezdíte? Jsou nutné tyhle povinné povídací návštěvy? Nevím, když jsme s manželem ještě randili, tak jako ano, rodiče jsme si představili a jednou za pár měsíců společně někam zašli, něco ogrilovali nebo tak, spíš jsme se ale vídali tak nějak mezi dveřmi a že bychom na bázi každého týdne chodili na povinná kafíčka, to vůbec.
@Livi92 Já se ale neptala na tohle, ani nepíšu abyste soudili každého z nás.. Jen jsem se ptala jestli jí psát nebo ne protože jsem nastínila jak ta situace vypadala a že já jsem nic neřekla, protože mluvil on. Ona ve finále udělala blbku ze mě, že jsem se JÍ nezastala a mlčela jsem.. tuhle situaci ať si vyřeší, ale já řešila to co řekla ona mně, to zas nechci aby řešil přítel protože to je mezi námi. Celkově mě štve, že si to takhle vztáhla na sebe až moc osobně, člověk řekne 3 nevinné věty a je z toho pomalu 3. světová..
Nijak
Vlastne to same byla tchyne - muz sice bejvalky nemel, za to jsem slysela historky o vsech bejvalych tchyne a o x lidech, ktere jsem vubec neznala…zila sama, potrebovala se vykecat
Nic, vzdy jsem to chvili zdvorile poslouchala a pak nasla duvod vypadnout
Nevim, k cemu by byla konfrontace…nastesi jsme se videli jednou za nekolik mesicu ![]()
Vek teda na to uplne nema, ale obcas se nekomu tohle rozjede i brzy, zejmena, pokud zije sama nebo nema v soucasnem zivote nic, co by extra stalo za zajem
Vidate se casto, nemuzes si neco pomyslet o senilni babce (bez ohledu na vek
) a nechat to plavat?
Zdravím, chci se zeptat jak byste postupovali vy. V kostce - přítele máma už poněkolikáté co jsme na návštěvě vytahuje minulost ve smyslu že i docela rýpe do něj (tyjo to jsme se tak bavili dřív viď, zpívalo se atd., proč teď to tu neděláme..) nebo často vypráví příběhy kde figurovala jeho ex nebo ex jeho sestry a prostě celkově asi vzpomíná na minulost. Jí to očividně nedochází, že to někomu může být nepříjemné a tak se včera přítel ozval úplně v klidu s tím, že nechce aby každá návštěva probíhala tak, že se bude vytahovat něco z minulosti, že žijeme teď a tady v přítomnosti s jinými partnery. Ona to hrozně zveličila, že pak volala přítelovi jeho sestra co se stalo a proč a jak jsme na ní OBA nastoupili (což není pravda, já neřekla vůbec nic). Pak jsme ji ještě večer volali, chtěli jsme to urovnat a pořád mluvila v množném čísle a dávala najevo, jak je přítel jiný a jakto že skoro ve 30 letech se chová jinak nebo vadí mu něco co mu dřív nevadilo.. Tak jsem řekla v klidu, že se lidi přece mění a racionálně jsem jí něco vysvětlovala, on taky a ona hned že je rok s novou slečnou a až tak se to mění? Tak jsem jí říkala na co jako naráží, protože říkala jak nás má ráda a že je ráda, že jsme spolu, kolikrat mi vypravela jak jeho ex byly takové a makové, jak je ráda za mě..Ona řekla, že nenaráží na nic a je to nějaká moje domněnka. Ale pak mi řekla že chceš mi říct že ty znáš za rok mýho syna víc než já když ho znám skoro 30 let? Marně jsme se snažili jí tam vysvětlit že nemůže srovnávat vztah syn vs. máma a partnerka vs. on. Pak nám nějak típla telefon. Oba jsme z toho byli zaskočení a musím říct, že fakt jsem celou noc skoro nespala, jsou mi tyhle situace hrozně nepříjemné a teď nevím co dál.
Nechápu, nikdy jsme spolu neměly konflikt, nic, byla úplně v pohodě a teď tohle. Podle mě jen kopala kolem sebe, tu situaci hrozně zveličila a jelikož tam nebyl žádný svědek, tak teď svému okolí bude říkat jak ošklivě to přítel řekl a bude hrát chudáka, jinak to nevidím. V emocích asi řekla tyhle věci, ale mě se to dotklo. Nechci abyste řešili tuhle situaci, ale spíš poradili, co mám dělat? Chtěla jsem jí napsat, že mě mrzí co mi řekla a nějaké moje vysvětlení aby to pochopila v klidu, jenže je z toho docela sloh.. nevím jestli to má smysl, chci to právě napsat (nevolat) aby si ten text mohla přečíst a racionálně na něj reagovat. Třeba jí to dojde, že se mě to dotklo a nebo naopak přiliju olej do ohne, nevím. Nebo nemám psát nic? Hrozně se to ve mně mele a to poslední co oba s přítelem chceme je to, abychom měli v rodině konflikty.. on si tu svou situaci s ní pak taky vykomunikuje sám, ale já teď řeším to, co řekla včera mně v tom hovoru.