Zdá se vám mé dítě jako rošťák?

Anonymní
18.8.15 17:30

zdá se Vám to moc?

Ahoj, chci se poradit radši anonymně.

Syn bude mít tři roky. Je to živé veselé dítě které miluje společnost dětí, je pohybově nadaný velmi srdečný a laskavý. Ale moje matka mi stále naznačuje že je prostě moc živý, nebo rošťák nebo tak a mě je to líto tak bych ráda znala více názorů. Syn nemá problém striktně dodržovat pravidla ale je ve věku kdy zkouší hranice, tedy alespoň myslím. Stalo se že ji z ničeho nic štípnul :roll: ani nevím proč a byl potrestaný. Stalo se to krátce poté co se mu narodil sourozenec a všimla jsem si že hůř snášel všechny návštěvy u nás doma. Babičky spíš odstrkoval a chtěl být pořád se mnou taky se víc vztekal. Zdá se Vám to nenormální? Já fakt nevím…
taky mi popisovala že na procházce s ní někdy pošťuchuje děti a nechce se dělit o hračky. Se mnou to nedělá. Občas na hřišti rošťačí ale přijde mi normální že si děti občas pošlapou bábovky, vysvětlí se to a je to. Nebo ne?
jediné co mě mrzí že mám obavu chodit s ním na trampolíny, skákací hrady atd…protože je vyloženě milovník takových pelmelů a dělá jako potřeštěný lítá a strká do dětí, ale ne aby jim ublížil, protě to považuje za součást té hry. Samozřejmě mu to vysvětluji a pokud by měl někoho ohrozit tak ho vždy z atrakce vezmu pryč ale je mi ho líto protože pláče a nechápe co provedl.
Jinak je naprosto bezproblémový, dodržuje pravidla i režim, naopak nemá rád výrazné změny. Samozřejmně občas zkouší co vydržím ale myslím že to děti prostě někdy zkouší…

zdá se vám takto jeho nějaký rošťák, nebo jí mohu s klidným svědomím říct ať mě s tím přestane štvát :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2144
18.8.15 17:33

Řekni mámě, ať s tím přestane štvát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
18.8.15 17:33

Pokud okřikuješ, vysvětluješ a nenecháš ho dělat věci které nejsou Ok, tak si myslím, že je to normální chování dítěte i tvé. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
18.8.15 17:35
@Anonymní píše:

Syn bude mít tři roky. Je to živé veselé dítě které miluje společnost dětí, je pohybově nadaný velmi srdečný a laskavý. Ale moje matka mi stále naznačuje že je prostě moc živý, nebo rošťák nebo tak a mě je to líto tak bych ráda znala více názorů. Syn nemá problém striktně dodržovat pravidla ale je ve věku kdy zkouší hranice, tedy alespoň myslím. Stalo se že ji z ničeho nic štípnul :roll: ani nevím proč a byl potrestaný. Stalo se to krátce poté co se mu narodil sourozenec a všimla jsem si že hůř snášel všechny návštěvy u nás doma. Babičky spíš odstrkoval a chtěl být pořád se mnou taky se víc vztekal. Zdá se Vám to nenormální? Já fakt nevím…
taky mi popisovala že na procházce s ní někdy pošťuchuje děti a nechce se dělit o hračky. Se mnou to nedělá. Občas na hřišti rošťačí ale přijde mi normální že si děti občas pošlapou bábovky, vysvětlí se to a je to. Nebo ne?
jediné co mě mrzí že mám obavu chodit s ním na trampolíny, skákací hrady atd…protože je vyloženě milovník takových pelmelů a dělá jako potřeštěný lítá a strká do dětí, ale ne aby jim ublížil, protě to považuje za součást té hry. Samozřejmě mu to vysvětluji a pokud by měl někoho ohrozit tak ho vždy z atrakce vezmu pryč ale je mi ho líto protože pláče a nechápe co provedl.
Jinak je naprosto bezproblémový, dodržuje pravidla i režim, naopak nemá rád výrazné změny. Samozřejmně občas zkouší co vydržím ale myslím že to děti prostě někdy zkouší…

zdá se vám takto jeho nějaký rošťák, nebo jí mohu s klidným svědomím říct ať mě s tím přestane štvát :think:
…no já myslím že ho trochu podceňuješ, a že moc dobře ví, co provedl ;) podobné chování občas vidím u naší malé..to zkoušení hranic atd. Jenže té je 17 měsíců :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
22074
18.8.15 17:37

A kolik času s ním babička tráví o samotě (jak často ho sama hlídá)?

To je dost podstatné - protože jestli hodně, tak je potřeba, aby byla schopna jej zvládnout, tj. aby byl veden k tomu, že babička je stejná autorita jako máma.

Ale jestli jsou spolu jen příležitostně, tak bych to příliš neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
18.8.15 17:38

Nepřijde mi jako extra syčák, to fakt ne. Na druhou stranu ve 3letech už by se měl umět na skákacích hradech chovat a trochu se regulovat, svoje chování, vědět, že jsou zde i ostatní ne jen já, já, já, já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.8.15 17:43

Zdá se mi to zcela normální. nemám ráda děti, které někde postavíš a večer je najdeš na stejném místě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
18.8.15 17:43

No, ve 3 letech snad chápe co provedl ne? Já si myslím, že chování je ok, možná občas trochu rozdováděné, ale každé dítě má něco…to si nevybereš..moc to řešíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.8.15 17:48
@Anonymní píše:

zdá se vám takto jeho nějaký rošťák, nebo jí mohu s klidným svědomím říct ať mě s tím přestane štvát :think:

řekni ať tě přestane štvát :kytka: Máš naprosto normální běžné dítě.. Mám doma něco podobného..:) Holt všechny děti nesedí v koutku..
Neříkám, že z toho nejsem vyčerpaná, ale pokud není vyloženě zlý, jen je živější, je to fakt normální..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.8.15 17:50
@martina.se píše:
Zdá se mi to zcela normální. nemám ráda děti, které někde postavíš a večer je najdeš na stejném místě :think:

Tak nějak.. Ale někdy si říkám, alespoň den takové dítě mít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.8.15 17:55
@Lejaa píše:
Tak nějak.. Ale někdy si říkám, alespoň den takové dítě mít :lol:

a tak jo, to bych si též přála, ale když vidim známé holčinu, co přijde na hřiště, sedne si na kraj a bude jen pozorovat a nic nedělat, tak je mi jí až líto.. ale ona je fakt mouchy snězte si mě, neexistuje asi nic, co by ji bavilo atd.. to radši ty moje dva rarachy, malého obzvlášť..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
18.8.15 17:56

Naprosto normalni trilety kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
18.8.15 17:58

Tak to k nam svoji mamu neposilej, protože jestli je tvé dítě moc, tak to naše je příliš :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.8.15 18:05
@martina.se píše:
a tak jo, to bych si též přála, ale když vidim známé holčinu, co přijde na hřiště, sedne si na kraj a bude jen pozorovat a nic nedělat, tak je mi jí až líto.. ale ona je fakt mouchy snězte si mě, neexistuje asi nic, co by ji bavilo atd.. to radši ty moje dva rarachy, malého obzvlášť..

Jj, kamarádka má taky syna, kterého kam postaví, tam ho najde, poslouchá ji na slovo, nehne se od ní.. Za to podle ní je moje dítě nevychovaný smrad, kterého já neumím zvládnout a neměla jsem si tedy pořizovat další dítě, když nezvládám ani to jedno :zed: Za to její dítě je nejvíc chytrý, atd… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
18.8.15 18:08

No dle popisu mi přijde v pohodě. Na druhou stranu je hodně matek nesoudnýcha zaslepených, co vidí své dítě strašně hodné, milé a vychované, ale opak bývá někdy pravdou. A když to někdo z okolí řekně, tak se ještě cítí ukřivděně. Těžko posuzovat jak je to opravdu u vás. Jinak moje mamka mi zrovna včera taky říkala, že malá je poslední době jak z divoká a neposlušná, ale ona teda opravdu je, ať dělám co dělám. Každopádně nepolevuju, spíš přitvrzuju(tím nemyslím fyzicky-jen pro ujasnění) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí