Ždánice-je tu někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
601
5.9.06 20:27

Ahoj, myslíš Ždánice u Kyjova?

Tak já jsem z Kyjova :-)

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
139
6.9.06 07:31

Ahoj, tak tyhle presne jsem myslela. Jsem ze severu Moravy, ale mame tu uz po krk zimy a tmavych obcanu :evil: takze zvazujem presun a konkretne tam se nam libi. Chtela bych vedet jake to tam je z pohledu nejake mamci.....Dik J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
6.9.06 08:25

To jsou ty Ždánice, co vyhráli soutěž o nejkrásnější vesnici (někdy v nedávné minulosti) a co tam navrtali tu ropu nebo zemní plyn nebo co to bylo?

Někde na JM na Kyjovsku je prý vesnice, kde něco navrtali, dědina na tom prý ohromně zbohatla, postavila kurty, nový bazén, opravila komunikace, školu atd. Jestli jsou to Ždánice, tak je to asi dobrá volba.

Taky hledáme nějaký „hezký venkov“. Nám padlo oko na Velké Bílovice, ale Ždánice nevypadají k zahození. I nemovitosti tam jsou za celkem rozumnou cenu.

Hodně štěstí,

Bebet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
6.9.06 08:33

Teeeda ty mas info :o
O tomhle jsem nic nenasla, ale fakt se mi tam libi. Tak jeste natrefit na nejakeho domorodce at jsou drby od pramene. Kdyby nic, tak spoluzacka tam ma sestrenici a ta ma maleho pisisvora :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
6.9.06 09:21

Tak to mě teda překvapuje - ty zprávy o Ždánicích. Já o tom nic nevím, ale vím jen, že Ždánice jsou spíš takové městečko, aspoň já jsem to tak vnímala. Moje sestra tam pracovala, tak se jí poptám na dojmy, já jsem tam byla několikrát a líbí se mi především okolní krajina, krásný les (Ždánský les) je hned za městem (opravdu to vnímám jako město), není daleko do Brna ani do Kyjova - já bych tam bydlela klidně, takže osobně doporučuju. Ten les není nějaký lesík, ale docela rozsáhle hvozdy, dá se tam krásně jezdit na kole.

Tak přeju dobré rozhodnutí!

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
6.9.06 09:23

Jo a bazén tam prý je, ale nevím, jestli krytý, ale koupaliště je tam prý skvělé - nedá se srovnat tady s Kyjovem (ale nebyla jsem tam, jen z doslechu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
6.9.06 09:51

Ahoj,
ja jsem z vesnice 7 km od Zdanic, taky tam kazdou chvilku jezdim, pritel tam ma trvale bydliste. Od Brna je to 40 km, neni to tak hrozne. Priroda kolem je opravdu krasna, kopce a lesy. Koupaliste je nove udelane, neni kryte.
Ohledne te vesnice s ropou - ta nase patri do jedne myslim ze tri :D Ropaci opravdu docela dost do nasi vesnicky investuji, coz ocenim i ja osobne - obec prispiva kazdemu narozenemu diteti 10.000,– :wink:
Bohuzel Zdanice asi ne… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
6.9.06 09:52

Monco dik moc. Jeste by me zajimalo jak je to tam u vas dole s praci. Ted jsem sice MD, ale za 2-3 r to bude aktualni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pit
2
23.9.06 18:22

Ahoj Vyderko, Ždánice jsou fajn městečko s cca 3.000 obyvateli, ale jako u všeho, hrozně záleží, co od nich čekáš. Pokud chceš klid a pohodu na procházky a odpočinek, tak je to super. Leží v klíně Ždánického lesa a jsou tu jedny z nejhezčích bukových lesů v republice. Krásný zámecký park, nové koupaliště, etc.
Pokud jde o praktický život, je to už trochu horší. Do Ždánic se kdysi každé ráno sjíždělo cca 1 - 2 tis. lidí do místní šroubárny. Jako řada jiných podobných fabrik, i tato byla v devadesátých letech prodávána až byla nakonec zavřena. S tím se postupně začala rušit řada spojů, do Ždánic přestal jezdit pravidelně vlak a celkově mi připadá, že poněkud usnuly. Určitě to chce auto a počítat s tím, že do Kyjova je to cca 15 km (ale je otázka co tam) a do Brna cca 40 minut autem (cca 40 km).

Pokud jde o práci, opět jak na co: většina pracovních příležitostí se soustředí do větších měst, velká část potom samozřejmě do Brna. Nějaká místa by se dala určitě najít v Kyjově, případně v Bučovicích (10 km).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.9.06 21:03

Vyderko,

PIT má pravdu - s tou šroubárnou je to docela smutné. Záleží ale na tom, co je tvým, případně manželovým povoláním. Já třeba mám práci takovou, že Ždánice by mi maximálně vyhovovaly právě proto, že je tam klid a navíc jsem OSVČ, která není vázaná na žádného zaměstnavatele.
Ještě jsem chtěla jednu věc - nevím, jak ve Ždánicích, ale tady v Kyjově sice taky možná „zdechl pes“, ale já osobně jsem tu už od dětství chodila do folklórního souboru a vydrželo mi to až do dospělosti - a musím říct, že folklór tady opravdu žije, ať co se týče tance nebo hraní v cimbálových muzikách - ta nejmladší funguje při ZUŠ. To je takový tip pro tvé děti :P Myslím, že dětem, které se pohybuji ve folklóru, daleko míň hrozí „chycení se špatné party“, naopak. Nevím, jak je to konkrétně ve Ždánicích, ale tady v Kyjově to pro děti funguje výborně, i pro dospělé tu fungují kursy lidových tanců apod.
Tak to jen takové plus pro náš kraj :D

Moc zdraví

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.10.06 09:48

Holky už je rozhodnuto, nebudou to Ždánice ale Želetice, stěhovat bychom se měli snad ještě do Vánoc.
Doufám, že vás tam potom někde /v Kyjově/ objevím, ať tam nejsem jak kůl v plotě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
27.10.06 18:34

Vyderko,

tak gratuluju k rozhodnutí. Není odtud daleko ani do Kyjova ani do Ždánic :-) V Nenkovicích, což je vedle, mám bezvadnou kamarádku s dvojčaty :-)

Ale stejně jste odvážní - to tu opravdu nikoho neznáte ani nemáte příbuzné? Přece jenom je to dědina

Ozvi se :-)

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.06 19:37

Ahoj Mončo,
babičku, teda moji mamku, máme v Brně. Tam mám taky kamarády ale přímo v okolí Želetic nikoho. Ale to víš, že jsem se informovala u těch, co nám domek prodávají, jak to funguje. Shodou okolností jsou stejně staří jak my s manžou a mají 1,5letou holčičku, takže přesně věděli o co mi jde. Prý se nemám bát, mladých s dětma je tam dost a pořád tam kupujou chalupy k bydlení brňáci, takže jsou na „cizince“ zvyklí :-)
Ale určitě budu ráda za každou spřízněnou duši :wink:

• Citovat
  • Upravit
139
27.10.06 19:39

omlouvám se, nebyla jsem přihlášená :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
27.10.06 20:03

Tak fajn, Mišák je jen o měsíc starší, tak bude mít další kamarádku :-) Určitě se ozvi, třeba na SZ. V Kyjově funguje klub maminek, dokonce dva, takže vyžití určitě bude. Jezdí tam i ta kamarádka z Nenkovic…

Přeju bezproblémové přestěhování! :-)

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová