Zděděný dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
12.1.20 21:09
@LucieHora píše:
@Uslava Ahoj, budeme muset na to mít peníze, žejo :D já mám rodičák, teď od ledna už 10000,– a přítel normálně vydělává, takže v tom problém snad nebudeš a dům je pořád prarodičů. V závěti je psáno, že pokud zemře první babi, dům je dědy a naopak. Až tu nebude ani jeden z nich, pak je dům můj. :)

Takže zatím nemáš nic, takže bud v klidu. Dům není na tebe napsaný. Ještě tady můžou být dvacet let a ty budeš mít už třeba třetího chlapa a čtvrté dítě a budeš bydlet někde úplně jinde.

• Citovat
  • Upravit
76054
12.1.20 21:10
@LucieHora píše:
@ka2ka bydlíme na vesnici, máme studnu, takže vodu neplatíme. :) Mě spíš zajímalo, jak to bude probíhat, jestli to úřady nějak zařídí samy, nebo budu muset obíhávat a zjišťovat co a jak.. mám jen strach, abychom se kvůli nevědomosti nedostali do potíží.

tak úřady nic nezařídí, vše si budeš muset oběhat a zjistit sama
a i když máte studnu, tak se vodné platí :jazyk: platíš podle počtu osob v domě a nějak to koreluje s velikostí domu kvůli okapům - prostě ti to vodárenská společnost spočítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHora
12.1.20 21:12

@stinga Ježíš, já samozřejmě nikoho neposílám do hrobu! Náš děda slibuje, že tu bude do 105! :lol: Rodiče jsou rozvedený, můj otec (prarodičův syn) je ze hry, jelikož je vyřazený z dědictví.. má dluhy, exekuce, není s námi vůbec v kontaktu, atd.. a sourozence já nemám. Zkrátka když to blbě řeknu, nikdo jiný není, a naši to tak chtějí, aby dům zůstal mě. :-)

• Citovat
  • Upravit
LucieHora
12.1.20 21:14

@Uslava no tak kdybych plánovala bydlet jinde, tohle bych neřešila. A rozhodně neplánuju jinýho chlapa. :roll:

• Citovat
  • Upravit
LucieHora
12.1.20 21:14

@stinga jasně, chápu a děkuju ;)

• Citovat
  • Upravit
Uslava
12.1.20 21:20
@LucieHora píše:
@stinga Ježíš, já samozřejmě nikoho neposílám do hrobu! Náš děda slibuje, že tu bude do 105! :lol: Rodiče jsou rozvedený, můj otec (prarodičův syn) je ze hry, jelikož je vyřazený z dědictví.. má dluhy, exekuce, není s námi vůbec v kontaktu, atd.. a sourozence já nemám. Zkrátka když to blbě řeknu, nikdo jiný není, a naši to tak chtějí, aby dům zůstal mě. :-)

Nespoléhej na to. Může se s tát cokoliv. Příklad: Babička zemře a děda si přistěhuje svou bývalou lásku a závěť zruší a přepíše půlku na ni. Nebo to udělá babička. Nebo tě budou mít plný zuby a závěti zruší (ty můžou měnit třeba každý den)., Jestli chceš mít jistotu, tak ať ti prarodiče dají ten dům darem už teď a nebudete muset nikdo nic řešit a dvacet let se klepat, jak to dopadne.

• Citovat
  • Upravit
Hegy
12.1.20 21:37
@LucieHora píše: …dům je napsaný na mě, s tím, že v něm oba samozřejmě dožijí. …
:zed:
  • Citovat
  • Upravit
20852
12.1.20 21:39

Neni jednodussi se zeptat jich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14588
12.1.20 21:50
@LucieHora píše:
@stinga Ježíš, já samozřejmě nikoho neposílám do hrobu! Náš děda slibuje, že tu bude do 105! :lol: Rodiče jsou rozvedený, můj otec (prarodičův syn) je ze hry, jelikož je vyřazený z dědictví.. má dluhy, exekuce, není s námi vůbec v kontaktu, atd.. a sourozence já nemám. Zkrátka když to blbě řeknu, nikdo jiný není, a naši to tak chtějí, aby dům zůstal mě. :-)

Co znamená „vyřazený z dědictví“, je úředně vyděděný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
12.1.20 22:00

Jo takhle. No já taky jednou budu dědit vilku v Praze a chaloupku v horách. Jen to ještě může být vše jinak. Raději stim nepočítat a zařídit se sama. Vše ostatní je bonus navíc. Jo a studna. Jen aby byla voda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHora
12.1.20 22:11

@mission84 no, to mi povídej.. plná studna je tady na vsi zázrak.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
9243
12.1.20 22:32
@Michelle_M píše:
Co znamená „vyřazený z dědictví“, je úředně vyděděný?

Koukala jsem, ze je potreba sepsat vydedovaci listinu.Ono pak kdyz dojde na dedicke rizeni, ruzne ustni dohody leckdy padnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14588
12.1.20 22:36
@Konnny píše:
Koukala jsem, ze je potreba sepsat vydedovaci listinu.Ono pak kdyz dojde na dedicke rizeni, ruzne ustni dohody leckdy padnou.

No právě proto se ptám, ono pak notáři bude jaksi šumák, že má kdosi kdesi dluhy a ostatní ho dlouho neviděli :nevim: Ani ten samotný akt vydědění není úplně jednoduchý, i když synek s exekucemi má slušně našlápnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76054
12.1.20 22:43
@LucieHora píše:
@mission84 no, to mi povídej.. plná studna je tady na vsi zázrak.. :roll:

též máme studnu, je téměř prázdná, a musíme brát vodu z vodovodního řádu, a náš děda vždy plánoval žít do 99, ale možná tu 105 taky dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.1.20 22:48
@LucieHora píše:
@Uslava Ahoj, budeme muset na to mít peníze, žejo :D já mám rodičák, teď od ledna už 10000,– a přítel normálně vydělává, takže v tom problém snad nebudeš a dům je pořád prarodičů. V závěti je psáno, že pokud zemře první babi, dům je dědy a naopak. Až tu nebude ani jeden z nich, pak je dům můj. :)

chapu spravne, ze to je zavet dvou lidi spolecne? ze ted je dum ve vlastnictvi dvou osob a sepsali zavet, ze dedi ten, kdo bude zit dele? a pak jednou v budoucnu bude dum tvuj? pak se s domem rozluc, takova zavet je neplatna. dedictvi bude probihat podle zakonnych podilu, nejcasteji polovina te casti zemreleho na manzela/manzelku a zbytek mezi jeho potomky, deti, ne vnoucata. tak doporucuju si s nimi ted hned domluvit prepsani na tebe s vecnym bremenem na doziti a nebo hodne stesti s vyplacenim ostatnich clenu rodiny. zavet musi byt vzdy jen jedne osoby a presne stanovit, co kdo dedi.

pripadne at kazdy v nich ve sve vlastni zaveti odkaze svoji cast tobe, nejdriv budes spoluvlastnik a pak vlastnik. vis co, investuj do porady s pravnikem, neptej se na emiminu

Příspěvek upraven 12.01.20 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný