Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky, Vánoce se blíží, také hledám inspiraci, ale na něco nízkokalorického, abych to mohla já
nebo na Vánoční pamlsky pro desetiměsíčního prcka.
Prosím pište recepty na Vaše oblíbené vyzkoušené cukroví, podmínka je, aby bylo zdravé, nebo málo kalorické, nebo vhodné pro nejmenší (napište pro jak staré děti) ať mají inspiraci i ostatní.
To je dobré téma
.
Také si nechám ráda poradit (jestli můžu
).
Prckovi bude o Vánocích 8m.
Též budu mít na Vánoce 8 měsíčního prcka a přesně mě napadlo, že by mohl mít vlastní cukroví… ![]()
Takže jsem dneska vykoumala, že by se dalo pro nejmenší udělat malinko upravené linecké - můj origoš recept je:
25 dkg másla, 42 dkg hladké mouky, 4 lžíce cukru, 4 žloutky
Místo hladké mouky bych se nebála použít třeba hladkou pohankovou, i když pro 8 a 10 měsíční už by mohla být OK i ta normoš hladká (i když pohanková bude určo zdravější), cukr bych nahradila hroznovým cukrem. Ještě to nemám vyzkoušené, snad se to povede ![]()
Ještě nevím, čím by se to dalo zdobit, to mě fakt nic nenapadá, tak třeba napadne někoho jiného…
tak holky nakonec jsem pro malého vybrala a upekla Mrkvánky (mouka/vločky, nastrouhaná mrkev, máslo) množství podle toho aby bylo tuhé těsto, pak už se klasicky vyválí a vykrajuje a peče, já jsem ještě teplé obalovala v moučkovém cukru, ale myslím že to bude prckům chutnat i bez toho
hailliejade - to zní dobře, to bych mohla taky zkusit… A ty vločky jsi dávala ty jemné - mleté nebo obyč? Jen tak suché nebo nějak uvařit, namočit…?
Já se dneska chystám na těsto na to linecké. Slepovat budu nakonec nějakou marmoškou ze zdravé výživy - kde nebude přidaný cukr… Šak toho nesní vagón
![]()
angua já jsem tam vločky nedávala, v receptu byly, ale já jsem zrovna neměla, takže jsem tam dala mouku, zkusim ten recept ještě najít a dát to sem
Tak linecké hotovo, dělala jsem to z toho hroznového cukru a čtvrtinu hladké mouky nahradila špaldovou. Je to moc dobré, nepoznala bych od klasického. Na slepování jsem nakonec koupila ve zdravé výživě jahodovou marmošku bez cukru.
tak já málem zapoměla kouknout na ty mrkvánky, takže ovesné vločky se mají pomlít a víc už nic
Zkusím oživit.
Našla jsem si skvělý recept na mrkvánky. Chtěla bych je trochu „oživit“. Čím jiným Plníte kromě povidel? Zkusila jsme domácí meruňkovou marmeládu, ale než jsme se dostala k ochutnání, už nebyly. Šlo by to naplnit třeba jablkem se skořicí a rozinkou?
Máte něco oblíbeného?
Díky za nápady.