Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, je tu někdo, komu nevyšlo žádné ivf skrz kvalitu vajíček a podařilo se otěhotnět přirozeně? Měli jste zdravé dítě? Nebo též špatné embryo?
Jedno po x-tem ivf, druhé přirozeně sedm let poté, zdravé obě.
Ano, po x potratech jsem sla do IVF s PGD a ani jedno embryo se nedozilo testovani. Hned dalsi mesic sem otehotnela a byla z toho dcera, za dalsi 3 roky syn. Neztracej nadeji ![]()
@ugluk píše: VíceŘekli mi, že to zdravé nebude když mám spatny vajíčka… Žádné embryo se mi nevrátilo z genetiky protože měly chromozomální vady… Bojím se 1 screeningu
@Grety píše: Více
Jakto, že najednou bylo embryo zdravé a při ivf jako u mě katastrofa? Jak mám teď být v pohodě?
Prostě čekáš na to jedno zázračné. Že jich je dvacet blbych neznamená, že se jednou nějaké nenajde. Mně se jich absolutní většina vždy oplodnila polyploidne. Při čtvrtém IVF se jedno (!) oplodnilo správně a mám z něj dítě. Dalších x IVF tentýž problém. V podstatě za patnáct let jedno jediné přirozeně otěhotnění za celý můj život, opět z něj zdravé dítě. Prostě za patnáct let moje tělo vyprodukovalo jen a pouze dvě použitelná vajíčka z asi tak dvou set přirozených ovulaci a deseti ivf stimulaci.
@ugluk píše: Více
Tak to jsem na tom stejně..syn má 16 let..a na další dítě čekám 15 let
@Rena7819 A ty jsi tedy na začátku těhotenství a čekáš na ten první screening? První dítě máš s tím samým mužem a je to zdravý kluk?
@TRG píše: Více
Ano první dítě mám s tím samým chlapem. Je zdravý, ale to mi bylo 23 a ne 40 let…zítra začínám 10 TT..na screening jdu 22.12. a hned mi tak řekli, že kvůli věku budu mít špatný vysledky, že v lednu půjdu na plodovku ještě… ![]()
@Rena7819 píše: Více
Tak zdravé dítě evidentně mít můžete, z toho prvního příspěvku mi to vyznělo strašidelněji. Oni ty výsledky screeningu automaticky „zhorší“ výsledky tím víc, čím starší žena je, ale přijde mi, že si absolutně nemůžou být 100% jistí, že bude něco špatně. Není to jen nějaký d*bil doktor?
Já nevím..ale brečela sem jako spraskanej pes
@Rena7819 Už jsi těhotná, stresem ničemu nepomůžeš. Chápu tě, člověk nemyslí na nic jiného a strach je paralyzující. Taky sem se celou dobu bála. U obou. Ale zjevně se i po tolika neúspěších může vyskytnout úplně zdravé embryo ![]()
Omlouvám se, nejsem si jistá, jak to myslíš. Brečela jsi, protože ti to řekli, jak ti to řekli? Je to plánované těhotenství, ne? Nebo jsi chtěla otěhotnět jen z IVF se zkontrolovaným embryem?
Houby, když vyjdou výsledky dobrý, tak se na plodovku nechodí. Já měla z věku pravděpodobnost 1:256 a po zadání všech hodnot 1:5100…a rozhodně mě nikdo nikam neposílal. Jako jsem o 4 roky mladší, ale i tak tě můžou dobré výsledky osvobodit od dalších zákroků
Když jsem to zjistila, že sem těhotná přirozeně tak sem měla jenom strach..necítila sem radost..nic.. jela sem tedy na kliniku a tam mi řekli to co mi řekli… Brečela jsem, že se to povede po 15 letech a budu to muset dát pryč, protože mi doktor řekl, že pochybuje, že to bude zdravý… No a tak čekám a horší dny sem nezažila ![]()