PCOS, přirozené otěhotnění?

18
14.11.25 01:41

PCOS, přirozené otěhotnění?

Dobrý den,
V srpnu mi bylo diagnostikováno PCOS. Byl mi nasazen clostilbegyt kvůli ovulaci, ale bohužel, neotěhotněla jsem.
Ani nevím jak jsem na něj reagovala, Dr. Mi řekl že mám přijít až doberu ty tři balení a že nás pošle do CARu.
Menstruaci mám každý měsíc, ne teda úplně pravidelnou, ale cca po 28-37 dnech.

Chtěla bych se zeptat, co na PCOS pomohlo Vám?
Podařilo se některé z Vás i přes tuto diagnózu přirozeně otěhotnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2824
14.11.25 08:52

Ahoj, vymen doktora 🙈 Clostilbegyt se nedava co jen kdyby, kdyz uz, tak se dela folikulometrie, v car treba inseminace, hlavne by te mel nekdo sledovat, jak na nej reagujes. Muze vyvolat spoustu problemu, mnohocetne tehotenstvi, zvlast u pcos.
Jak dlouho se snazite? Kolik mas AMH? Kolik ti je? My to mame v rodine dedicne, ale vsichni krome me nakonec otehotneli prirozene, jak az po ivf, ale zase vzdy na prvni dobrou, mit hodne vajicek neni na skodu. Dlouhodobe jsem brala inositol, mela jsem diky tomu konecne pravidelny, byt dlouhy cyklus. A pomaha na kvalitu vajicek.
Podivej se jeste na drilling vajecniku. Po tomto otehotnela bez dalsi pomoci sestrenice. Ale uz se to dneska moc nedela, kazdopadne uz to je na diskuzi v car. Vibec bych se tam nebala objednat, na ivf hned jit nemusis, ale zjistis, jak na tom jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4474
14.11.25 09:39

Přesně, jak píše @Janee19 . Clostyl se smí užívat jen v omezené míře a doktor, který ho napíše bez toho, aby si ověřil hormonální profil, sledoval vývoj na UTZ, jak na něj tělo reaguje atd., tak je hodně špatný lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
14.11.25 13:11

Mám PCOS a 2× jsem otěhotněla přirozeně. Poprvé na první pokus, podruhé po roce a půl snažení. Při snaze o druhé miminko jsem otěhotněla po 3 měsících brání inositolu - nevím, jestli to má souvislost, ale ten cyklus, kdy se zadařilo, jsem měla ovulaci už 20. den, jinak jsem jí mívala mezi 30.-45. dnem.
Zajdi do CAR, tam ti udělají všechna potřebná vyšetření a vědí, co dělají - očividně na rozdíl od tvého gynekologa.
Sleduješ ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.11.25 13:45

@Bramborab
A jak poznáte že ovulace opravdu proběhla? Máte to potvrzené od Dr.?, nebo jen podle příznaků atd?

Ovulaci sleduji právě jen podle ovu. testů
Bohužel dělám na směny a není v mých možnostech měřit BT každý den, ve stejný čas.

Dočetla jsem se právě, že po clostilbegytu se může tělo „připravovat“na ovulaci, ale nakonec k ní nedojde.

Tento měsíc jsem měla ovu. testy viz foto
V den posledního testu nafouknuté břicho, a slabá bolest v podbřišku.. druhý den lehké píchání..od té doby nic.. hlen byl čirý, tažný..jako by u ovu. prý měl být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
14.11.25 20:04

@Klára 555 já jsem teda měřila bazální teplotu, ale jinak jsem blížící se ovulaci poznala podle hlenu a jakmile začal, dělala jsem ovu testy. 2× jsem měla ovulaci potvrzenou u dr, ale v podstatě to bylo náhodou, že se mi kontrola v CARu v obou případech trefila do ovulace.
Pokud není možnost měřit teplotu, tu folikulometrii bych zkusila a v případě brání clostylu je to vlastně nutnost. Já s ním vlastní zkušenost teda nemám, brala jsem to až jako poslední možnost.
Co jsem se ale dočetla, tak zároveň s clostylem se používá ještě ovitrelle, který právě způsobí prasknutí dozraleho folikulu a uvolnění vajíčka, ale vše by to mělo být pod kontrolou gyndaře.

Jinak ovulaci jsi podle předešlé diskuze měla 3 dny zpátky, takže klidně můžeš tento cyklus otěhotnět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.11.25 20:08

@Bramborab
To já jsem se právě taky dočetla, že by se měl brát dohromady s ovetrille, ale bylo mi řečeno že jen takhle a za tři měsíce prostě kontrola, ale tak říkala jsem si že je to doktor, tak snad ví, co dělá.

Podle ovu. testu sice měla ovulace nastat, ale právě jsem se dočetla že bez té ovetrille injekce se to spíš nepovede, než povede.

Ale každopádně moc děkuju za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
14.11.25 20:31

@Klára 555 pokud je to první měsíc braní clostylu, tak už bych dál nebrala a radši se zrovna objednala do CARu, na to žádanku od gynekologa nepotřebuješ.
U PCOS bývá vysoké AMH, čili velká zásoba vajíček a může se pak snadněji stát, že dozraje víc vajíček zároveň (třeba 8!). Pokud se to nesleduje na ultrazvuku, tak se taky může stát, že skončíš s osmerčaty - to mi řekli v CARu. Dala bych si na to bacha a radši v tomto slepě nedůvěřovala doktorovi, který na to kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.11.25 20:34

@Bramborab
Už jsem dobrala třetí cyklus, další už mě tedy pravděpodobně nečeká. (Prý se může brát tři cykly..pak pauza, další tři a to je maximum?)

Partner teď čeká na výsledky spermiogramu a pak bychom se objednaly do CARu.
I když si to pořád nechci připouštět, tak to asi jinak nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
15.11.25 08:14

@Klára 555 já jsem se CARu taky dlouho bránila, ale úplně zbytečně. Šla jsem tam s tím, že nechci IVF a zatím ani inseminaci. Nikdo mě tam hned netlačil do IVF, naopak řekli, že i pro ně je to poslední možnost. Udělali všechna potřebná vyšetření, nabídli možnosti, ze kterých jsem si mohla vybrat - a já jsem si vybrala jen ten inositol. Mně šlo hlavně o to, abych měla potvrzené, že ovuluji, případně aby mi řekli, kde jinde je problém (a nebyl nikde) a pak už jsem to nechala na přírodě.
Takže neboj se CARu, není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.11.25 19:17

Zdravím dámy, má některá z vás z Pcos? Měla bych otázku! Me to bylo před 2 roky určené že nemůžu otěhotnět přirozeně :? byla sem i to řešit na ambulci pro umělé oplodnění.. tam mi doktorka řekla ze tím že mi je 24 mužů brat léky a plus injekce do břicha aby sem mela možnost, ale v zápětí sem to odmítla bo věřím ze to jde i lekám na ovulaci bo ji nemam.. nemá někdo nějaký typ na volně prodejný lék na ovoluci který vám pomohl otěhotnět a celkově zlepšit menstruaci atd 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
23.11.25 20:20

@Shee67 volně prodejný lék není, jsou jen doplňky stravy na podporu ovulace, ale ty můžou i nemusí zabrat. Na podporu ovulace a při PCOS se doporučuje myo-inositol, jsou na to i výzkumy, že to pomáhá. Měl by se brát aspoň 3 měsíce, aby byly vidět nějaké účinky, ale může to být i běh na dlouhou trať a bez výsledků. Pokud ale na miminko nespěcháš a chceš to zkusit přirozenější formou, tak ten inositol by byl dobrá volba, jen buď připravená na to, že to nemusí fungovat a stejně třeba skončíš u těch léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.25 11:35

@Bramborab muzu se zeptat, jaky jsi brala inositol? Čisty nebo treba inofolic? Dekuji ☺️

• Citovat
  • Upravit
223
28.11.25 12:15
@Anonymní píše: Více
Čistý myo-inositol od BrainMaxu, vychází cenově asi nejlíp.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital