Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Není to můj osobní případ, ale moje kamarádka podstoupila několik IVF a jednou se zadařilo, mají dvojčátka holku a kluka. Takže vlastně hotovo, no žili dál a bum po pěti letech přirozeně otěhotněla, další holčička. Takže naprosté nečekané překvapení. Jen tedy nevím úplně přesně důvod „neplodnosti“. takže naděje je nejspíše opravdu vždy (pokud jsou orgány na svém místě)
Já jsem otěhotněla měsíc po tom, co mi v CARu řekli, že v mém případě to přirozeně nepůjde a po novém roce se domluvíme, co dál. Ale snažili jsme se asi jen rok a o nějaké lékařské podpoře se teprve mluvilo, žádné IVF ani nic takového jsem za sebou neměla. Moje diagnóza byla primární amenorhea. Nakonec jsem otěhotněla přirozeně bez čehokoli pětkrát (čtyři děti, jedno zamlklo).
@Anonymní píše: Více
Vim o pripadu, ale tam pani zmenila partnera. Manzele se rozvedli, jednim z duvodu byly i stresy spojene s umelym oplodnenim atd. Pani to vzdala nasla si pak jineho, uz to vubec neresila a s nim zahy otehotnela.
Endometriózu jsem sice neměla, ale…snažení probíhalo takřka 10 let. Prvotně jsem otěhotněla asi po 3 měsících, ale v 7. týdnu přišel zamlklý potrat. V období těch 10 let probíhala i návštěva CARu, IUI, Ket, hromada vyšetření, kdy se nezjistil důvod neúspěchu a jedno biochemické těhotenství.
A nyní? Jsem po přirozeném snažení v 36. týdnu ![]()
@ugluk děkuji tam nám schází asi 4 roky.. ještě že jsme se začali snažit fakt brzo.. možná je prostě na čase to fakt vzdát..
Nepodstupovala jsem sice IVF ale jednou inseminaci ktera nedopadla dobre bylo z toho biochemicky tehotenstvi. Nepomohly mi snad žádné bylinky ani čaje, vitaminy. ![]()
Otěhotněla jsem jsem přirozeně po 6 letech. Zakoupila jsem si ladycomp opravdu výborná věc zjistilo se, že ovuluji jiny den než 14 podle ladycompu. Pořizovací cena je teda vyšší, ale za mě určitě stojí za to tam jsem hned vedela kdy ovuluji a kdy ne. Otěhotněla jsem 3 mesic po zakoupení. Musis se s tim přístrojem synchronizovat.:P A jeste teda jsem držela ketodietu. Abych shodila pár kil. A prislo to samo.
Hlavu vzhůru. A drzim pesti ![]()
@Lojzísek a měla jste nějaký zásadní problém?
Já už opravdu přestávám věřit, ale je to tak těžký se pustit i tenmale naděje ale prostě už dál fakt nemůžu..tolik let to řešit mě ničí
V podstatě jsem neměla menstruaci, ovulaci. Hormonální problém, PCO. Na stimulaci v různých podobách jsem nereagovala. Nakonec mi pomohl Metformin. Do roka druhé dítě a teď se musím sakra chránit, abych jich neměla dalších 10 ![]()
Čauky,
Prosím komu se podařilo otěhotnět po x letech snažení a vyčerpaných pokusech ivf mám endometriózu. Potřebují trochu naděje.
Ale popravdě už to vzdávám l
Děkuji 🌷