Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pokud bych měla po genetice všechna embrya špatná a otěhotněla přirozeně, tak bych 100% šla na NIPT a asi zvažovala i plodovku.
@Rena7819 Aha, teď už chápu.
Myslím, že ti nic takového absolutně neměli říkat. Držím palce, budou to dlouhé dny do kontroly a výsledků.
Kamarádka měla riziko DS 1:4. Má zdravého kluka. Druhé tvrdili, že neotěhotní, pak ze dítě bude určitě postižené (nebyla na krevních testech), pak doslova že oba umřou při porodu. Pak že rozhodně nesmí mít další. Zkrátím to: má 3 zdravé děti, jí vůbec nic není a nebylo. To jsou dva příklady z nejbližšího okolí. ![]()
@Rena7819 píše: Více
tak asi byl doktor naštvaný, že jim z tebe nekápnou další finance, když sis „dovolila“ otěhotnět přirozeně ![]()
I kdybys měla 99% vajíček s patologickou genetickou informací - třeba se ujalo to jedno, které je v pořádku! Věř přírodě, když máš skoro první trimestr za sebou. První přírodní výběr proběhne při oplození, druhý při tom, že embrio přežije první týdny.. naděje je teď už velká.
Je pravda, ze několik po sobe špatných embryi neni uplne příznivá vec. Ale zase příroda ví, co dělá. Kdyby i toto bylo moc spatne, nejspis by nepřežilo ten první trimestr. Takze první dobrá známka je, ze doposud je vse v pořádku. Držím pěsti, at je to tak i dal.
@TRG píše: Více
Vždy jsem měla jenom smůlu a nikdy jsem za celou dobu neslyšela nic kladného
@stinga píše: Více
Ano vyloženě byl nepříjemný a přímo mi řekl, vy už mě nepotřebujete, vy jste si otěhotněla sama…
@Anonymní píše: Více
Na nipt půjdu ale dělá se u nás až od ukončeného 11 týdne… Výsledky bych měla skoro stejně jako screening
@Rena7819 píše: Více
no to je ono, utekly mu love, tak byl hnusný,
běž na všechna vyšetření, ale já se také kloním k názoru, že příroda ví, co dělá, a otěhotněla jsi s kvalitního vajíčka ![]()
@teroonka píše: Více
Snad…ale jsou i embrya s vvv která se vyvíjí stejně dobře a udrží se
Vajíčko si počkalo, aby se vyhnulo tomu protivnýmu chlapovi. ![]()