Zdravé pečení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
92
4.6.06 10:49

zdravé pečení

Ahoj holky,
mám na vás prosbu, naše malá (2 roky) miluje pečivo, koláče, buchty a zvykla si je i snídat (jako její táta :) ), proto se snažím péct domácí bábovky, koláče apod. podle receptů ze základy zdravé výživy (soj. mouka, jáhly, celozrná mouka apod.). Musím říct, že už jsem vyzkoušela dost receptů z kuchařky pro děti od pí. Momčilové a některé baštil i náš taťka, ale už mi dochází inspirace. Jak to řešíte vy, máte nějaké vhodné oblíbené recepty pro naše prťata? Moc díky za každý nový typ :)

Lucka a Peťula (2 a 1/4 r.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1930
4.6.06 11:33

Zatím ještě pro prcka nepeču :), ale zkus se podívat sem:
http://www.labuznik.com/recipes.php
třeba najdeš inspiraci…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.6.06 11:46

Dadlo, diky, ale to je spíš klasika (samý cukr, tuk a hl. mouka) nic moc vhodné pro děti.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.6.06 12:34

Chtěla jsem dělat zdravé lívance, tak jsem místo bílé mouky dala žitnou, ale zaboha mi nešly prosmažit a i když jsem smažila na nejnižšší stupeň, tak zůstalo uvnitř syrové těsto. Nevíte někdo, proč? Dík M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
4.6.06 13:19

Holky, já už z bílé mouky peču jen na oslavy, když peču takové ty křehké koláče. Doma používám hnědý cukr, případně med, slady a špaldovou mouku. Buď komplet, nebo aspoň půlku bílé mouky nahradím špaldou. Žitná mouka je taková těžší, těsto je z ní tužší, je lépe ji kombinovat ještě s nějakou. Ale lívance a palačinky ze špaldové udělám v pohodě, pekla jsem z ní i vánočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.6.06 20:37

Ahoj Makino, také jsem dneska dělala lívanečky. Já je dělám z kynutého těsta z polohrubé mouky a přidávám ovesné popř. míchané vločky. Polévám je mixovanými jahodami s medem:-)
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.6.06 20:40

Ahoj Sajso, já 1/3 hladké mouky nahrazuji sojovou hl. plnotučnou, se špaldou zatím zkušenosti nemám nechceš přihodit nějaký osvědčený receptík?
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.6.06 22:13

Ahoj Lucko,
právě ta žitná mouka je taková těžká, špaldová mi přijde úplně jako normální bílá, já ji dávám do každé buchty půl na půl s obyčejnou a nikdo to zatím nepoznal, ani manža, zá:,–(ní odpůrce čehokoliv zdravého :D :D :D .
Jen jednou jsem dělala jíšku do koprovky ze špaldové mouky a omáčka byla taková o něco tmavší (vymluvila jsem se na nedostatek smetany :D :D )
Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
17.11.15 20:24

Zdravé pečení bez cukru

Ahoj holky,
Peču z celozrnné mouky kde co už dlouho, ale nějak mi dochází inspirace, nadhodí některá z vás nějaký zajímavý recept? Klidně to může být už i inspirace na vánoční pečení - štoly, vánočky i drobné cukroví…
A čím nahrazujete v pečení cukr?
Máte zkušenosti čím obalit třeba takové vanilkové rohlíčky místo klasického moučkového cukru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
17.11.15 20:39

Peču to co bych pekla normálně, ale z celozrnné mouky, případně míchám celozrnnou a bílou. Nápady by mě taky zajímaly :-)
Cukr nahrazuju podle situace sušenou stévií tam, kde se nehodí tekuté sladidlo a sirupem z agáve, když potřebuju spíš tu tekutinu. Ještě jsem koukala po datlovém sirupu, ale zrovna byl u nás ve zdravé výživě vyprodaný. Prý jsou z něj dobré sušenky, hodně chutná po datlích. Používala jsem i med, jako zdravější sladidlo, ale toho mám letos málo, tak ho nechávám pro dceru.
Viděla jsem teď ve zdravé výživě i „cukr“ z agáve v sypké formě, ale bylo to drahé a nekoupila jsem, tak nevím, jak se s ním sladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
17.11.15 20:59

Ahoj, zrovna dneska jsem zkoušela taky zdravou buchtu a chutnala výborně. Recept od oka. 3 vejce, 4 lžíce medu, skořicový cukr, 5 sladkých jablek nastrouhavých nahrubo, hrst sekaných ořechů a hrst rozinek, mouka žitná s hladkou napůl, prášek do pečiva, pul deci oleje a doředit vodou do bábovkové konzistence. Pekla jsem na 175 st asi 40 minut v menší dortové formě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
17.11.15 21:13

Cukr nahrazuji medem nebo sladem, ale s tim medem nám to chutna více. ;)
Zkoušela jsem i ten datový sirup -do pečiva se mi neosvědčil (pripaluje se). Naplne nebo nepecene věci sladim rozmixovanym susenym ovocem-ideální jsou právě ty datle, fíky nebo rozinky. (ovoce namocim na několik hodin do vody, pak ji trochu sliju a rozmixuju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
17.11.15 22:34

@malinika a jakým sladem? Tekutou sladěnkou? To jsem několikrát zkoušela, ale bylo to strašně hnusný, nevim proč…v pivu je holt slad lepší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
17.11.15 22:35

@Zuzanka110 to vyzkouším, jablka a skořici můžu ve všem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
17.11.15 22:37

@Suzuveverka datlový používám, mám s ním oproti @malinika, mě se nepřipaluje, ještě dávám rýžový, ale přijde mi málo sladký…
Doufám, že sem ještě někdo hodí další tipy na to jak zdravě hřešit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí