konzervace dětského jídla

176
30.5.06 09:29

konzervace dětského jídla

Ahoj, ráda bych všechny poprosila o radu.
Chystáme se v červenci na dovolenou do Chorvatska, tak jsem si myslela, že ukuchtím pro malou pár jídel, nacpu je do skleniček a zavařím, abych je mohla v klidu převézt.
Jenže....... teď nevím, jak ty skleničky zavařit :-))))
Nejsem až tak v zavařování a konzervování sběhlá, tak fakt nevím.
Pomůžete mi s tím některá?
Mrazit to jídlo nechci!
Díky moc všem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

iwa
268
30.5.06 11:09

Ahoj,
moc bych v takovém případě zavařování neriskovala a radši vzala s sebou pár hotových jídel v sklenične (Hami, Hipp), aspoň máš jistotu, že jsou zakonzervované bez chyby. Ale napřed zkuste, jestli malýmu budou chutnet, nám Hami chutnají, Hipp moc ne.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
664
30.5.06 21:41

Ahoj, ja mám nový recept na zavařovaní a uz jsem i vyzkoušela. Ač jsem nedůvěřovala, byla jsem mile překvapená. Uvařím jídlo jak jsem zvyklá pro 14m dítě, dám horké do skleniček se sřoubovacim uzávěrem(nepoužívat ty plastové víčka, jen kovové). Na dno papináku dám utěrku, skleničky a vodu až nad víčka. Zavřu. Vařím 10 minut a pak nechám dojít. Hotové, vyzkoušené, voňavé a dceři chutnající. Malá odmítá už jíst hotovky neboť tam nejsou velké kousky. Tohle je pro mě řešení.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5811
30.5.06 21:52

vladkaa - a vaříš to pod tlakem :?: (asi hloupý dotaz, ale papiňák nemám, tak dumám, jestli by to šlo vařit v normál hrnci a prodloužit dobu vaření). Taky jedeme na dovolenou a skleničky kupné u nás nefrčí 8) Eva

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
176
31.5.06 12:50

Jé, je, díky. Ale taky by mě ještě zajímalo, kolik minut to mám nechat v normálním hrnci (papiňák taky nevlastním). A pak obrátit víčkama vzhůru, jako při zavařování, aby se zatáhla?
Jo, a ještě jak dlouho ti asi to jídlo vydrží takhle zavařený? Teda v případě, že ti ho malá nezdlábne dřív .-)))))
Díky za odpovědi!!!!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.6.06 13:45

Ahoj, omlouvám se že písi až dnes, ale přítel byl na služebce a já používám jeho notebook. Já to v normálnim hrnci nezkoušela, ale slyšela jsem že stačí vařit dýl, asi 20 minut. V tom papiňáku to vypnu, nechám dojít, pak za chvíli otevřu, nechám vychladit a vyndám. Nic neotáčím. doporučuje se to spotřebovat do měsíce. Ale teď mi napadá že před pár dny měla malá poprvé domácí kompot, byl určitě vařený v normálním hrnci(broskve od rodičů) a bylo mu skoro rok. Také voňavé a chutné. Takže myslím že to vydrží dlouho, jen to asi nebude obsahovat mnoho vitaminů. Přeji všem dobou chuť na dovolené, už mám připravené další 2 skleničky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama