Nápady, co vařit

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
326
2.6.06 21:07

Nápady, co vařit.

Ahoj holky,
tak mě napadlo, že bych mohla založit diskusi o jídle a o vaření. Ne, že bych byla nějaký gurmán, ale každodenní otázky a starání se, co vařit, aby se to neopakovalo, je někdy těžké. Zkrátka jsem si i jeden čas vedla jídelníček, kde bylo vše na týden dopředu a bylo to v pohodě, ale i na ten jídelníček, který se stále opakuje, mi docházejí nápady. Tak Vás prosím, kdybyste měli chuť se zapojit a napsat, co vaříte a samozřejmě i postup. Na dobrá jídla pro celou rodinu se těší Evča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
2.6.06 21:15

Ahojky,
ta diskuze tady už běžela, teď jsem do ní přidávala jeden receptík, zkus se kouknout, jsou tam opravdu moooooc dobré věci. Zkoušela jsem jich spoustu.

Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
2.6.06 21:21

BROKOLICE ZAPEČENÁ V SÝROVÉM TĚSTÍČKU

Asi 500 g brokolice, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání zapékací misky.

Těstíčko: 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, 3 vejce, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, pažitka, sůl.

Očištěnou brokolici krátce povaříme do poloměkka, rozebereme ji na růžičky a košťál pokrájíme na středně velké kousky. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, nastrouhaný tvrdý sýr, pokrájenou pažitku a osolíme. Nakonec do směsi lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a na dno rozložíme brokolici. Zalijeme ji připraveným těstem a v předehřáté troubě pečeme do růžova. Pokrm podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a doplníme zeleninovým nebo ovocným salátem..

Obdobným způsobem můžeme zapéct i květák.

Tento recept jsem opsala z KUCHAŘKY VAŘÍME DĚTEM od Jarmily Mandžukové.
Mám ho ale mockrát vyzkoušený a je to opravdu výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.6.06 21:37

holky, nezakládejte paralelní diskusi, už tu jedna je a docela dlouhá a je tam spousta ´mňam receptů:) jmenuje se nějak oblíbené recepty, zkusím to pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.6.06 21:40

tak tady je ten odkaz,tam najdeš inspirace spoustu:)

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
10.5.12 08:47

Ahoj holky mám dilema co uvařit, co děláte dnes dobrého k obědu? Už nemám fantazii :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
10.5.12 08:53

co treba zapekane testoviny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
10.5.12 11:02

Tortily s kuřecím/mletým masem? Rychlé a výborné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
17.8.12 18:39

Ahojky holky… oživuju tuhle diskuzi… :) protože mě už pěkně štve, přijde mi že furt vařím jen to samé dokola… čočku, těstoviny, něco s bramborama, něco s rýží, čínu, věpřové, kuřecí…a furt dokola… Chtěla bych taky chlapovi vařit, aby se „měl se mnou dobře, aby mu chutnalo a mohl se pochlubit“… přijde mi že na „dvacítku“ podle receptu uvařím vše a je to jedlé :) to zase jo, ale prostě…asi nějak nevím jak to zformulovat :D a píšu jak mě to jede v hlavě :P Pardon!
Prostě bych chtěla naši kuchyni nějak oživit, zpestřit, aby to nebylo neustále to samé dokola a dokola, mám skoro roční holčičku, takže už se nějak nemůžu vyžívat a piplat 3h s vařením jako než se narodila :)
Moc děkuju za rady jak a co doma jíte třeba vy… :potlesk: :* ;)

• Citovat
  • Upravit
6014
17.8.12 18:56

MnĚ jako oživení zafungoval krevetový salát, pokud máte rádi mořské potvůrky a lehčí styl stravování. Můj muž to zbožňuje. Zkusila jsem to kdysi jen tak a paráda. Když jsou v akci mořské plody, tak dám mořské plody :) Je to rychlé a dobré. Jíme k tomu bagetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
17.8.12 19:01

Jojo, to je dobrý nápad.. :palec: Já třeba ted se snazim vařit většinou na dva dny, třeba omáčky jsou na dva dny, a občas řízek nebo smažák samozřejmě jen jeden den. Dělám vlastně jen v týdnu večeře, chlap si dělá jídlo do práce a vrací se okolo půl 6. A to samé nebo něco jiného si dávám já k obědům, jak jsem na MD s malou. :)

• Citovat
  • Upravit
6014
17.8.12 19:07

A úplně jsem to teď vychytala se zapékáním brambor. Normálně je nakrájím na plech s cuketou a klobáskou, trochu posolím a kydnu do toho nějakou hotovou marinádu - takové ty, co vypadají jako kečup v plastové lahvi. Jako originální to moc není, ale zase je to pokaždé jiné, podle marinády :) u nás to všem chutná a kromě škrabání brambor to není nijak náročné.
Onehdá jsem ještě trefila v Kauflandu na králíka za stovku, tak jsem ho natřela hořčicí a hodila upéct a taky to nebylo marné. Hlavně, králíka jsem jedla asi po 20 letech :)
A taky rychlé a nenáročné jsou závitky do zelného lustu. Sekanou zavinu a dám péct.
Ale neboj, taky pořád vařím to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
17.8.12 19:09

Ty brambory dělám taky na plátky s kuřecím masem a se smetanou a zapéct a ke konci nastouhaný sýr navrh… a taky ňaminka… :-)

• Citovat
  • Upravit
7240
17.8.12 19:24
@jullls píše:
Ty brambory dělám taky na plátky s kuřecím masem a se smetanou a zapéct a ke konci nastouhaný sýr navrh… a taky ňaminka… :-)

Zkus dát jednou místo kuřecího masa surimi tyčinky (takové ty jako krabí). Stojí to pár kaček a když je pohážeš po vrchu, krásně se opečou a je to mňamka. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
17.8.12 19:31

Pěkné nápady:) Já taky pořád něco vymýšlím.
Teď dělám hodně kuřecí nudličky na kari (nemusí být, stačí pepř a sůl). Dále udělám bešamel, který osolím, opepřím a přidám bazalku (nejlepší je čerstvá). A na chvíli šoupnu zapéct do trouby s těstovinama.

Nebo orestuju na cibulce uzené, přidám kyselé zelí a podusím, dále uvařím gnocchi, šoupnu je tam a zaleju vše smetanou. Nechám probublat. Jednoduché, rychlé a není třeba už nijak dochucovat - výborné a v jednom hrnci :)

A nebo cukeťáky:) To jsem dělala minulý měsíc poprvé, stejný postup jak bramboráky, akorát se nastrouhá cuketa :)Taky výborné, akorát se to musí více okořenit. Cuketa je bez chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí