Nápady, co vařit

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3731
5.7.16 09:25

@abver Objednávala jsem nákup na další týden, tak tady je seznam jídel, která plánuju ;) Zkoušelas už něco z minulého seznamu?

1. Čočkové karbanátky s br. kaší (uvařím červenou čočku, přidám vejce, strouhanku, olej, sůl a koření dle chuti. Někdy česnek+majoránku, jindy jenom mleté vlašské nebo lískové ořechy. Vytvaruju karbanátky a peču v troubě. Někdy je zase dám do housky se sýrem, kyselou okurkou a kečupem a máme „burgry“ :mrgreen: )
2.Kuskus se zeleninou a mozarellou
(Rozmrazím vývar, přivedu k varu, osolím a zaliju s ním kuskus. Na pánvi nechám zesklovatět cibuli, opeču česnek a zeleninu podle chuti, je fajn přidat trochu rajskýho protlaku. Smíchám dohromady, prohřeju a vmíchám nakrájenou mozzarelu, s manželem si rádi přidáme chilli pastu)
3.Pingpongáče
(400g mletého hovězího a vepřového 1:1 smíchám s vejcem, 3 lžícemi strouhanky, 50g parmazánu, tvaruju do velikosti pingpongových míčků a dávám na vymazaný pekáč, mezi to rozmístím rovnoměrně mraženou růžičkovou kapustu, peču cca30 min na 200°)
4.Srbská s rýží (asi netřeba představovat; normálně nedělám, ale manžel má chuť a v mrazáku je kousek kýty z divočáka, tak proč ne)
5.Bramboračka
(Osmahnu pokrájenou mrkev a celer - celeru 2× tolik co mrkve, pak přidám a krátce opeču i lžičku drceného kmínu, přidám brambory, zaliju vodou, přisolím a vařím 15min, pak rozmixuju a vmíchám nasekanou petrželku. Aby byla polívka hezky krémová a hustá, ideálně aby bylo zeleniny do 3/4 hrnce, vodu pak dolít skoro po okraj)
6.Těstoviny se špenátem
(Zesklovatět cibulku, osmahnout krátce česnek, zalít smetanou, přidat špenát- kupuju mražený listový 2 sáčky, opepřit, po provaření přidat hrst čerstvé bazalky a rozmixuju. Podávat na těstoviny, lze posypat parmazánem)

Když už budu rozmrazovat vývar, k večeři udělám i česnečku. Vývar uvedu do varu, osolím, přidám trochu na drobno pokrájené brambory, uvařím, vmíchám prolisovaný česnek a je to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
15.7.16 00:03

@Dracunculus Super, vrátila jsem se z dovolené, kde jsem se o vaření nemusela starat a teď nemusím aspoň nic vymýšlet, opět super jídelníček, vše podle mých chutí, děkuju :P :P :potlesk: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3968
1.1.17 09:50
@jullls píše:
Ahojky holky… oživuju tuhle diskuzi… :) protože mě už pěkně štve, přijde mi že furt vařím jen to samé dokola… čočku, těstoviny, něco s bramborama, něco s rýží, čínu, věpřové, kuřecí…a furt dokola… Chtěla bych taky chlapovi vařit, aby se „měl se mnou dobře, aby mu chutnalo a mohl se pochlubit“… přijde mi že na „dvacítku“ podle receptu uvařím vše a je to jedlé :) to zase jo, ale prostě…asi nějak nevím jak to zformulovat :D a píšu jak mě to jede v hlavě :P Pardon!
Prostě bych chtěla naši kuchyni nějak oživit, zpestřit, aby to nebylo neustále to samé dokola a dokola, mám skoro roční holčičku, takže už se nějak nemůžu vyžívat a piplat 3h s vařením jako než se narodila :)
Moc děkuju za rady jak a co doma jíte třeba vy… :potlesk: :* ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí