Nápady, co vařit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1483
20.8.12 15:26
@jullls píše:
Noooo, to by u nás byli brutálně, ale brutálně přesolený karboše… :D s br. kaší…vše je nedosolený a pak? „UPS… mi to ujelo“ :D :roll:

Tak můj chlap spíše zapomene posolit, takže já si to jídlo nejdříve vždy posolím, pak až ochutnám :-D Ale teď když mám dovolenou, tak se nějak rozmlsal a nechce vařit!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
20.8.12 15:30
@missmiri píše:
Já dneska vařím/peču vepřové masíčko na nudličky dušené s mrkví. Pak tím naplním listové těsto a peču v troubě do zlatova jako takový malý bochánek. K tomu okurkový salát. Taky mňamka a dobrý nápad.

Tak to je super nápad. Listové těsto s masem mám ráda, tak asi zítra vytvořím :-) Díky za typ :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
21.8.12 08:45

Holky ještě jsem nikdy nevařila svíčkovou… ptž nejím hovězí maso. Chtěla bych to zkusit z vepřového… Myslíte, že i tak to bude dobré? Zkoušela jste to už některá? :think: jinak na tohle jsem přišla v jedné restauračce… měli tam napsáno svíčková s vepřového…ale nechutnala jsem teda :-)

• Citovat
  • Upravit
6536
21.8.12 08:49
@Misuldy píše:
Holky ještě jsem nikdy nevařila svíčkovou… ptž nejím hovězí maso. Chtěla bych to zkusit z vepřového… Myslíte, že i tak to bude dobré? Zkoušela jste to už některá? :think: jinak na tohle jsem přišla v jedné restauračce… měli tam napsáno svíčková s vepřového…ale nechutnala jsem teda :-)

jo jde to taky to dělam hovězí a vepřoví ať si každý dá co má rád a je to výborný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
21.8.12 08:51
@renda81 píše:
jo jde to taky to dělam hovězí a vepřoví ať si každý dá co má rád a je to výborný

Tak to je super. Dnes vyzkouším :-) slaný závin se odkládá :-) děkuji :-)))

• Citovat
  • Upravit
jullls
21.8.12 12:18

My dnes dojídáme tu čínu s kuskusem, a zítra nevím :D

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
23.8.12 12:56

Tak kuřecí křidýlka se marinují v BBQ omáčce :-) těsto na koláče kyne :-)

• Citovat
  • Upravit
jullls
23.8.12 13:24

Tak a dnes? :P Koupila jsem špekáčky - asi si udělám ježky, ale mám místo normální čočky, nějakou červenou a ta nevím jak se dělá :D :D Chlap má bůůůůůček, knedl, zelí :poblion: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
23.8.12 14:06

Já jsem to s těma koláčema drobet přeťápla :-D je jich 42 :-D

knedlík, zelí a nějaký dobrý maso bych si taky dala, ale ten bůček taky zrovna nemusím… ;)

• Citovat
  • Upravit
3731
30.6.16 19:36

Ahoj,
můj jídelníček za poslední týden

1. Cizrna na paprice
(recept zde http://www.albert.cz/…a-na-paprice )
2. Krůtí nudličky na žampionech se smetanovou omáčkou, domácí hranolky
(krůtí prsa na nudličky, hodit na pánev se lžící oleje a trochou másla, opéct do zlatova, když mezitím maso pustí vodu, tak nechat vyvařit a doosmahnout, přilít vroucí vodu, aby maso nebylo úplně ponořené a dusit pod pokličkou cca 10min; vedle na troše másla osmahnout plátky žampionů do měkka, mám mražené; k masu po 10 min přilít trochu smetany na vaření a zaprášit moukou, provařit 5min a sem tam míchnout, pak přidat žampiony a hotovo)
3. Falešná boloňská z červené čočky s těstovinami
(Recept zde
https://www.kucharkaprodceru.cz/cervena-cocka/#… )
4. Quinoa na způsob polenty s kuřecím masem
(Recept zde
https://www.kucharkaprodceru.cz/…k-za-krokem/ )
5. Pečená zelenina s brazírovanými kuřecími stehny
(Jakoukoli očištěnou zeleninu promíchat v pekáčku s olejem a bylinkami podle chuti, nechat péct dle druhu zeleniny cca 30min - nyní jsem měla batát, žlutou papriku, brokolici) kuřecí stehna opepřit, osolit, trochu sladké papriky, vymazaný pekáček přikrýt víkem, brazírovat v troubě 45min při 180°, na 10 min odkrýt víko a hotovo)
6. Hráškové noky se sýrem cottage
(Recept zde
http://mamavkuchyni.cz/…-8-mesicu-2/ )

Nevařím denně, některá jídla jíme 2 dny. Měla jsem celé kuře, prsa a stehna jsem využila do receptů výše, ze skeletu a křídel jsem udělala vývar, část zamrazila, z části udělala hrstkovou polévku k večeři. Z receptu na falešnou boloňskou mi zbyde vždy trocha rajčatové passaty, tak dělám fazolovou pomazánku: na pánvi nechám zesklovatět nakrájenou cibuli, přihodím trochu česneku, přiliju passatu (cca do 100ml), přidám 2 zcezené plechovky bílích fazolí a prohřeju. Přidám hrst čerstvé bazalky a petržele, podle chuti chilli pastu (není nutná), rozmixuju do hladka. Mažu na topinky pečené v troubě.

Snad to některé pomůže ;)

Máte některá tipy na další jídla? Ráda se inspiruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
30.6.16 19:49

@Dracunculus to je super :palec: díky za inspiraci i s recepty :potlesk: každý den se trápím, co zase vařit a tady to mám i s nápady na večeři a vše je pro mě moc lákavé. Fakt super, díky

• Citovat
  • Upravit
3731
30.6.16 19:59

@abver To jsem ráda, že to některé pomůže.
Tady je i trocha obrazové dokumentace - čočková boloňská a krůta se žampiony. Hranolky jsem pekla v troubě.
Jídla s námi jí i starší syn, teď 28M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
30.6.16 20:45

@Dracunculus vypadá to krásně, hned bych si to dala… Tak se budu těšit na další týden ;)

• Citovat
  • Upravit
3731
30.6.16 21:34

@abver Uvidíme, třeba zase něco sesmolím, když mě ti moji malí satanáši úplně nezničí ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
30.6.16 21:47

@Dracunculus bylo by to fajn :D tak ať jsou ratolesti hodné, ty moje pak budou mít spokojená bříška :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii