Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@jullls píše:
Noooo, to by u nás byli brutálně, ale brutálně přesolený karboše…s br. kaší…vše je nedosolený a pak? „UPS… mi to ujelo“
![]()
Tak můj chlap spíše zapomene posolit, takže já si to jídlo nejdříve vždy posolím, pak až ochutnám
Ale teď když mám dovolenou, tak se nějak rozmlsal a nechce vařit!!! ![]()
@missmiri píše:
Já dneska vařím/peču vepřové masíčko na nudličky dušené s mrkví. Pak tím naplním listové těsto a peču v troubě do zlatova jako takový malý bochánek. K tomu okurkový salát. Taky mňamka a dobrý nápad.
Tak to je super nápad. Listové těsto s masem mám ráda, tak asi zítra vytvořím
Díky za typ
![]()
Holky ještě jsem nikdy nevařila svíčkovou… ptž nejím hovězí maso. Chtěla bych to zkusit z vepřového… Myslíte, že i tak to bude dobré? Zkoušela jste to už některá?
jinak na tohle jsem přišla v jedné restauračce… měli tam napsáno svíčková s vepřového…ale nechutnala jsem teda ![]()
@Misuldy píše:
Holky ještě jsem nikdy nevařila svíčkovou… ptž nejím hovězí maso. Chtěla bych to zkusit z vepřového… Myslíte, že i tak to bude dobré? Zkoušela jste to už některá?jinak na tohle jsem přišla v jedné restauračce… měli tam napsáno svíčková s vepřového…ale nechutnala jsem teda
jo jde to taky to dělam hovězí a vepřoví ať si každý dá co má rád a je to výborný
@renda81 píše:
jo jde to taky to dělam hovězí a vepřoví ať si každý dá co má rád a je to výborný
Tak to je super. Dnes vyzkouším
slaný závin se odkládá
děkuji ![]()
Tak kuřecí křidýlka se marinují v BBQ omáčce
těsto na koláče kyne ![]()
Tak a dnes?
Koupila jsem špekáčky - asi si udělám ježky, ale mám místo normální čočky, nějakou červenou a ta nevím jak se dělá
Chlap má bůůůůůček, knedl, zelí
![]()
Já jsem to s těma koláčema drobet přeťápla
je jich 42 ![]()
knedlík, zelí a nějaký dobrý maso bych si taky dala, ale ten bůček taky zrovna nemusím… ![]()
Ahoj,
můj jídelníček za poslední týden
1. Cizrna na paprice
(recept zde http://www.albert.cz/…a-na-paprice )
2. Krůtí nudličky na žampionech se smetanovou omáčkou, domácí hranolky
(krůtí prsa na nudličky, hodit na pánev se lžící oleje a trochou másla, opéct do zlatova, když mezitím maso pustí vodu, tak nechat vyvařit a doosmahnout, přilít vroucí vodu, aby maso nebylo úplně ponořené a dusit pod pokličkou cca 10min; vedle na troše másla osmahnout plátky žampionů do měkka, mám mražené; k masu po 10 min přilít trochu smetany na vaření a zaprášit moukou, provařit 5min a sem tam míchnout, pak přidat žampiony a hotovo)
3. Falešná boloňská z červené čočky s těstovinami
(Recept zde
https://www.kucharkaprodceru.cz/cervena-cocka/#… )
4. Quinoa na způsob polenty s kuřecím masem
(Recept zde
https://www.kucharkaprodceru.cz/…k-za-krokem/ )
5. Pečená zelenina s brazírovanými kuřecími stehny
(Jakoukoli očištěnou zeleninu promíchat v pekáčku s olejem a bylinkami podle chuti, nechat péct dle druhu zeleniny cca 30min - nyní jsem měla batát, žlutou papriku, brokolici) kuřecí stehna opepřit, osolit, trochu sladké papriky, vymazaný pekáček přikrýt víkem, brazírovat v troubě 45min při 180°, na 10 min odkrýt víko a hotovo)
6. Hráškové noky se sýrem cottage
(Recept zde
http://mamavkuchyni.cz/…-8-mesicu-2/ )
Nevařím denně, některá jídla jíme 2 dny. Měla jsem celé kuře, prsa a stehna jsem využila do receptů výše, ze skeletu a křídel jsem udělala vývar, část zamrazila, z části udělala hrstkovou polévku k večeři. Z receptu na falešnou boloňskou mi zbyde vždy trocha rajčatové passaty, tak dělám fazolovou pomazánku: na pánvi nechám zesklovatět nakrájenou cibuli, přihodím trochu česneku, přiliju passatu (cca do 100ml), přidám 2 zcezené plechovky bílích fazolí a prohřeju. Přidám hrst čerstvé bazalky a petržele, podle chuti chilli pastu (není nutná), rozmixuju do hladka. Mažu na topinky pečené v troubě.
Snad to některé pomůže ![]()
Máte některá tipy na další jídla? Ráda se inspiruju.
@Dracunculus to je super
díky za inspiraci i s recepty
každý den se trápím, co zase vařit a tady to mám i s nápady na večeři a vše je pro mě moc lákavé. Fakt super, díky
@abver To jsem ráda, že to některé pomůže.
Tady je i trocha obrazové dokumentace - čočková boloňská a krůta se žampiony. Hranolky jsem pekla v troubě.
Jídla s námi jí i starší syn, teď 28M.
@Dracunculus vypadá to krásně, hned bych si to dala… Tak se budu těšit na další týden ![]()
@abver Uvidíme, třeba zase něco sesmolím, když mě ti moji malí satanáši úplně nezničí
![]()
@Dracunculus bylo by to fajn
tak ať jsou ratolesti hodné, ty moje pak budou mít spokojená bříška ![]()