Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máš pozitivní těhotenské testy, co přesně chceš teda slyšet 🤷♀️?
Zda to klapne ti stejně nikdo nepoví, je to buď a nebo.
@Jessie18 píše:
Ahoj,co myslíte? Klaplo to?
Tak co myslíš, upřímně?
@EvieK Upřímně nevím. Jeden je pozitivní, na druhém asi nějaký náznak. Ten má ale větší citlivost, tak bych řekla, že ta čárka bude silnější. Napadlo mě zeptat se hromady maminek, které už mají zkušenost, jestli jsou pozitivní. Mě se něco na testu objevilo poprvé po pěti letech. Ale evidentně každý sežral všechnu moudrost a já jsem ta hloupá, když si nejsem jistá.
@Jessie18 píše:
@EvieK Upřímně nevím. Jeden je pozitivní, na druhém asi nějaký náznak. Ten má ale větší citlivost, tak bych řekla, že ta čárka bude silnější. Napadlo mě zeptat se hromady maminek, které už mají zkušenost, jestli jsou pozitivní. Mě se něco na testu objevilo poprvé po pěti letech. Ale evidentně každý sežral všechnu moudrost a já jsem ta hloupá, když si nejsem jistá.
Nikdo nerika, ze si hloupá. Ale taky ti nikdo neřekne, zda to klaplo, protože to zkrátka nevíme. Pokud si nejsi jistá, buď si kup další test a nebo si zajdi na krev jako samoplatce. Ale ptát se na pozitivní test, zda je pozitivní, to chce kuráž
. Bohužel nejsi první ani poslední.. mě by třeba nikdy nenapadlo, dát na epipi pozitivní CB z otazkou, zda to klaplo..a že jsme na malou čekali 9 let
.
@Jessie18 píše:
@EvieK Aspoň jsem se poučila, díky
Máš pozitivní testy, co chtít více, pokud se snažíte
.
@Jessie18 Oba dva ty testy jsou pozitivní a jestli se snažíte 5 let, tak máš asi přehled o tom, co je a co není pozitivní test, ne?
Vidis a ja bych rekla, ze si z nas snad i strilis, tohle snad ani nemuze nekdo myslet vazne, nebo? Pozitivni test kde mas 1-2? V cem presne si tedy nejsi jista?
Pozitivní to je takže až vám vynechá MS tak volat na OG a objednat první ultrazvuk … ten je většinou okolo 6-8tt …pokud byste začala krvacet nebo špinit před tou kontrolou a chtěla mít jistotu tak zajít rovnou do ambulance nebo na naléhavé případy..pokud se MS dostaví v terminu tak to bylo jen falešné pozitivní …já mám osobně dobrou zkušenost s CB testovala sem před MS byl pozitivní..vše vyšlo v pořádku a dneska mám doma rok a čtvrt starého divocha 🤷🏼♀️ 😅
2 pozitivní testy říkají, že ano.
Jinak já vím, že ten digitální má mít nižší citlivost, ale ukázal mi 1-2, když ty „dvojčárkové“ citlivost 10 byly ještě negativní. Jak je to možné, to nevím.
@jdusiproradu ja cetla na ofiko strankach v aj, ze maj citlivost od 10 hcg i tyhle digitalni. Ale vim, ze v navodu ceskym je 25 citlivost. Tak jestli se tim jen jistej, ale realne to odhali driv ![]()