Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
už o víkendu jsem malému (11. týdnů) koukala do pusinky.A když mrknu zepředu na dásně tak na místě 3. má vidět bílé fleky ve tvaru zoubků. Můžou to být opravdu zoubky? Je to možné takhle brzo a špičáky? Je celou dobu nevrlý, pořádně nespí, hlavně přes den…
Možné je všechno nemáte v rodině upíra?
Ne teď vážně. opravdu možné je všechno,ale špičáky rostou mezi posledními. Naši kluci měli oba první zoubek v 3,5 měsících a všichni říkají,že jsou rychlíci a oba měli první ty zoubky vepředu dole.
LuckaPt píše:
Ne teď vážně. opravdu možné je všechno,ale špičáky rostou mezi posledními. Naši kluci měli oba první zoubek v 3,5 měsících a všichni říkají,že jsou rychlíci a oba měli první ty zoubky vepředu dole.
Nevím o tom, že bychom byli upíří rodinka:-D I když příběhy o upírech jsem četla celé těhotenství, tak že by?
![]()
Už fakt nevím co jiného by to mohlo být, dnes celý den probrečel, teď pobrekává i ze spánku a nejde utišit, tak už fakt nevím…
A netrápí ho bříško? To je nejhorší když člověk neví co to může být.
ahoj, tak našeho malého začaly bolet dásničky po 3. měsíci a taky byly vidět prosvítající zoubky. První se mu vyklubal až v 11-tém měsíci
. Ale čas od času jsem mu mázla Mundisal gel na bolení a svědění dásniček a byl klid
. Kamarádky dcera se se zoubkem dokonce už narodila a ve druhém měsíci jí vylezla stolička ![]()
DDarja píše:
ahoj, tak našeho malého začaly bolet dásničky po 3. měsíci a taky byly vidět prosvítající zoubky. První se mu vyklubal až v 11-tém měsíci. Ale čas od času jsem mu mázla Mundisal gel na bolení a svědění dásniček a byl klid
. Kamarádky dcera se se zoubkem dokonce už narodila a ve druhém měsíci jí vylezla stolička
jo a měl boule, že jsem myslela, že mu zoubky lezou, ale nic ![]()
Podle naší dr ty boule jsou kosti (vlastně čelist). Špičáky opravdu rostou mezi posledními. Ale možné je všechno…
Taky jsem si myslela, že nám polezou, ale dr mně ujistila, že ty bouličky fakt nic neznamenají
Je fakt, že špičáky dosud nevylezly. Teď je i spousta viroz, navíc ty změny počasí, tak jestli není otrávený z toho ![]()
Lucyus12 píše:
Podle naší dr ty boule jsou kosti (vlastně čelist). Špičáky opravdu rostou mezi posledními. Ale možné je všechno…
Taky jsem si myslela, že nám polezou, ale dr mně ujistila, že ty bouličky fakt nic neznamenajíJe fakt, že špičáky dosud nevylezly. Teď je i spousta viroz, navíc ty změny počasí, tak jestli není otrávený z toho
no je možný, že to je čelist, ale našemu ty boule vylezly a pak zas splaskly a pořád dokola ![]()
DDarja píše:Lucyus12 píše:no je možný, že to je čelist, ale našemu ty boule vylezly a pak zas splaskly a pořád dokola
Taky jsem si myslela, že nám polezou, ale dr mně ujistila, že ty bouličky fakt nic neznamenajíJe fakt, že špičáky dosud nevylezly. Teď je i spousta viroz, navíc ty změny počasí, tak jestli není otrávený z toho
Mně to přišlo úplně stejně - jednou tam byly jednou ne. Pak už jsem si říkala, že jsem debil a ptala jsem se chlapa, jestli je vidí taky
No a podle dr je to stejně čelist
Tak si vyber ![]()
kocicka18 píše:
Ahoj holky,
už o víkendu jsem malému (11. týdnů) koukala do pusinky.A když mrknu zepředu na dásně tak na místě 3. má vidět bílé fleky ve tvaru zoubků. Můžou to být opravdu zoubky? Je to možné takhle brzo a špičáky? Je celou dobu nevrlý, pořádně nespí, hlavně přes den…
Maminky, nevím jak úplně pracovat s diskusí, tak abych nezakládala stejné téma, tak jsem si našla podobnou a pokouším se jí oživit. A teď k jádru věci. Má 4 měsíční holčička byla v noci hodně nevrlá a uplakaná, tyto stavy měla docela dlouho od narození, po nějaké době zlepšení. Ale dnešní noc a půl dne
Napadly mě zoubky. Moc mě do pusinky nechce pustit abych to mohla vyfotit, ale z předního pohledu vlevo dole má bílou tečku. Je možné aby to byl rostoucí zoubek? Zdá se mi divné i to umístění, jako že ta tečka je ze předu dásně (ne z vrchu). Dásně nemá oteklé a zvýšenou teplotu má skoro pořád, protože je hodně čilé miminko od narození - dle paní doktorky.
Trojlístek píše:kocicka18 píše:Maminky, nevím jak úplně pracovat s diskusí, tak abych nezakládala stejné téma, tak jsem si našla podobnou a pokouším se jí oživit. A teď k jádru věci. Má 4 měsíční holčička byla v noci hodně nevrlá a uplakaná, tyto stavy měla docela dlouho od narození, po nějaké době zlepšení. Ale dnešní noc a půl dne
Ahoj holky,
už o víkendu jsem malému (11. týdnů) koukala do pusinky.A když mrknu zepředu na dásně tak na místě 3. má vidět bílé fleky ve tvaru zoubků. Můžou to být opravdu zoubky? Je to možné takhle brzo a špičáky? Je celou dobu nevrlý, pořádně nespí, hlavně přes den…![]()
![]()
Napadly mě zoubky. Moc mě do pusinky nechce pustit abych to mohla vyfotit, ale z předního pohledu vlevo dole má bílou tečku. Je možné aby to byl rostoucí zoubek? Zdá se mi divné i to umístění, jako že ta tečka je ze předu dásně (ne z vrchu). Dásně nemá oteklé a zvýšenou teplotu má skoro pořád, protože je hodně čilé miminko od narození - dle paní doktorky.
Ahoj, já se nakonec ptala doktorky když jsme tam byli na preventivní prohlídce a řekla nám že to jsou „základy“ na zoubky..Je pravda že už je to 6 týdnů a nic se neklube. Být tebou tak bych klidně skočila za doktorkou nebo zubařkou aby ti řekli co to je. Zoubky to být můžou i nemusí:-D Jinak uplakanost a nevrlost můžou být i prdíky. Malej na to dost trpěl od narození, teď se to zklidnilo ale je pravda že občas nás to ještě potrápí. (ale není to tak hrozné jak ze začátku)
kocicka18
Děkuji za reakci. Taky jsem si říkala, že by se na to mohla podívat paní doktorka, ale smůla je, že je doba dovolených (naše má 3 týdny v kuse) a nechci ji tahat do plné ordinace nemocných dětí k zastupující doktorce, protože se to tam hodně kumuluje (nemocní - zdraví, poradna - neporadna
) - malé město, dvě dětské lékařky, hodně dětí
. Do poradny jdem za ty cca 3 týdny. Jinak koliky, bolení bříška a prdíky
to tedy bylo něco. V tomto směru je to lepší, ale jen díky kapkám Bio Gaia. Ale jak píšu to umístění té tečky je mi záhada. Myslíš, že je to možné? Ale asi jo? Na pohmat je to takové tuhé a ostřejší…
My máme takové bouličky na špičácích jak nahoře tak dole a taky je to na dotek jak kdyby tam byl zoubek a fakt zatím nic..každopádně říkám zoubky to být můžou a nemusí..synovec (6 měsíců) má teď podle mě těsně před růstem zoubků a je fakt že má hrozně rudé a nateklé dásně. takže bych spíš řekla že to zoubky ještě nebudou, ale uvidíš. Skoč si k té doktorce a uvidíš co ti poví.
@Náměsíčná píše:
Ne teď vážně. opravdu možné je všechno,ale špičáky rostou mezi posledními. Naši kluci měli obaprvní zoubek v 3,5 měsících a všichni říkají,že jsou rychlíci a oba měli první ty zoubky vepředu dole.
@kocicka18 píše:
My máme takové bouličky na špičácích jak nahoře tak dole a taky je to na dotek jak kdyby tam byl zoubek a fakt zatím nic..každopádně říkám zoubky to být můžou a nemusí..synovec (6 měsíců) má teď podle mě těsně před růstem zoubků a je fakt že má hrozně rudé a nateklé dásně. takže bych spíš řekla že to zoubky ještě nebudou, ale uvidíš. Skoč si k té doktorce a uvidíš co ti poví.
Holky mate to nektera???teda vase mimi
foto je z netu, kde to nebylo vysvetleno, ale mame totez nahore v 7.mes.
![]()