Že by zoubky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lnm
490
3.9.19 10:40

Pomoc

Ahoj, synovi jsou necele 3 mesice. Zacal hodne slintat a porad si dava pesticku do pusy. Na vcerejsi kontrole u dr nam bylo receno, ze uz muzou lezt zuby. Zatim teda zadne zacervenani, teploty, nic. Ale vcera probrecel odpoledne, dnes rano zase je takovy uplakany. Poradite mi nejakou masticku? Kousatko zkousim ale zatim ho jeste ani neudrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
3.9.19 10:43

Calgel je na zuby :think: ale má dcera takhle začala slintat a první zub ji narostl, až v 8 měsících. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
3.9.19 10:46

@Lnm že si dává ruce do pusy je zcela normální vývoj bez známek toho, že rostou zuby. Na zoubky je všeobeně brzo, ale můžou se pod dásní hýbat. Dcera 10 týdnů, má naběhlé vrchní špičáky, dolní jedničky jdou taky vidět, jak jsou založené. Protivná umí být až až, ale zuby nečekám. :mrgreen: prostě jen rozmar, růstový spur, či celková nepohoda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
3.9.19 10:53

@Fifi2 ja nevim pro najednou tak place. Uz poznam prdiky, unavu, vztek. A vcera hrozne plakal a strkal si porad pest do pusy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
3.9.19 10:58

@kve-tinka to mi prave dr vcera rikal, ze se asi uz hybou pod dasni. Protoze kolikrat i v noci zabreci. Ty jo uz v 10 tydnech?? A mne se to zdalo ted brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.9.19 11:01

@Lnm dcera si takto sahala do pusinky a slintala od 2. mesice. Prvni zub vylezl az po 6. mesici. Zoubky holt popolizaj. Muzes zkusit treba Aloclair nebo Mundisal. Mame ozkousene a fajn ;) ale pomuze to na chvilicku. Muzes zkusit takove to kousatko do lednicky a drzet mu ho, kdyz to neudrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
3.9.19 11:02

@Lnm můžes zkusit homeo čípky Vibrucol, ony jsou na zoubky, bříško a celkovou nepohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.9.19 11:03
@kve-tinka píše:
@Lnm můžes zkusit homeo čípky Vibrucol, ony jsou na zoubky, bříško a celkovou nepohodu.

A nebo i Chamomillu homeo, nekdo chvali, my rozdil nevideli :nevim: aninpo Viburcolu…ale za pokud nic nedas ;)

Edit: pardon, bylo na zakladatelku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
3.9.19 11:20

@Kukacka123 ten Mundisal me taky napadl, ale nevim jestli je pro tak male deti. Dnes jdu do lekarny a zeptam se. A kousatko mu drzim ;)
@kve-tinka @Kukacka123 diky za rady! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.9.19 11:24
@Lnm píše:
@Kukacka123 ten Mundisal me taky napadl, ale nevim jestli je pro tak male deti. Dnes jdu do lekarny a zeptam se. A kousatko mu drzim ;)
@kve-tinka @Kukacka123 diky za rady! ;)

Zkus se optat ;) my jeste meli Dentibaby - za me nejlepsi, ale nikde to ted neni :nevim: tak uvidis, treba v lekarne poradi jeste neco jineho. A ty cipky zkusit taky muzes, treba na noc aspon nebo ty tabletky (rozpoustela jsem v MM nebo vode) a male to chutnalo :mrgreen: a zubech muzu vypravet, mala trpi i na 40 teploty :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
3.9.19 11:30

@Kukacka123 pres noc je teda zatim klid. Jen zabreci 2×-3× dam dudlika a dobry. Zeptam se v lekarne. Prestalo trapit brisko a zacnou zoubky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.9.19 11:37

@Lnm u nas dudlik nefrci a nefrcel nikdy no. Optej se a uvidis. Hlavne aby to ulevilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
3.9.19 11:56

@Lnm třeba jen blbá náhoda, špatná nalada, ale kdoví chladivymi kousatky a nějakou mastičkou se nic nezkazí :palec: já taky tak čekala na zoubek brzo, ale u nás se neobjevil. S miminkama je to složité :D držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
3.9.19 13:28

@Fifi2 uz aby mluvil a rekl mi, co mi vadi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
3.9.19 16:04