Zelená stolice u plně kojeného

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23847
2.8.09 18:59

Zelená stolice

Ahojte maminky,
syn plně kojený má už druhý týden nazelenalou stolici - spíš khaki. A docela to smrdí - sice ne tak moc jako u neteře co je na UM, ale je to znát :cry: Jinak mu nic není, hladová stolice to taky není, to on by se ozval :wink: Už týden nejím mléčné výrobky a nic. Kdyby to tedy bylo přebytkem laktózy v mé stravě, za jak dlouho by se to mělo teoreticky srovnat?
Zítra jdeme na očkování, tak se na to zeptám. Měla bych mudr žádat o nějaké laboratorní vyšetření? Jak se odebírají vzorky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29421
3.8.09 13:12

Když tak požádej dr. o výtěr ze zadečku, výsledky jsou za dva dny a budeš mít jistotu, že to není nějaká bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.8.09 13:30

Tak mudr řekla, že pokud nemá stolici častěji jak 2 x denně, což nemá a jinak mu nic není, že je to normální, prý nějaké to žluté barvivo reaguje se vzduchem a zezelená. Patologická zelená stolice prý obsahuje hlen, strašně smrdí a je častá. Ptala se, jestli jsem jí tu stolici přinesla ukázat. No nepřinesla, jsem nevěděla jak a kurnik, zase jsem se nezeptala. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.8.09 13:32

Taky jsem to řešila a našla jsem tuhle informaci:

dotaz: Můj 2 měsíční syn má takovou brčálově zelenou vodnatější stolici. Dětská doktorka říkala, že to může být ve spojitosti s tou menstruací? Tu už nemám a ta barva i konzistence stolice přetrvávají. Dělali mu samozřejmě výtěr a výsledek je negativní. Hylak mu moc nepomáhá. Tak nevím, čím to může být…:-(

odpověď: Ta zelená stolička může být ve vašem případě způsobená tím, že má dítě hodně předního mléka, tím pádem nadbytek laktózy - mléčného cukru. Takže zkus kojit co nejdéle z jednoho prsu a druhé nabídnout, ale příliš prsa nestřídat (jen v době, kdy je potřeba zvýšit laktaci). Zkus ze své stravy na čas vynechat mléko a mléčné výrobky - dítě může být citlivější na bílkovinu kravského mléka, které se v malém množství z tvé stravy do MM dostane. Pokud se situace zlepší, tak bude potřeba toto opatření zachovat a jen opatrně přidávat do své stravy třeba jogurty, trochu mléka. Vápník si pak budeš muset dodávat v tabletách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.8.09 13:52

Milli dík, tohle jsem na netu taky už vyšťourala. Mudr dneska řekla, že tu bezmléčnou dietu držím zbytečně :o S tím předním mlíkem by na tom něco být mohlo, on někdy pije jen 10 minut, ale jindy zas půl hoďky. No za 3 týdny jdem na půlroční prohlídku, tak uvidíme, kdyžtak donesu mudře vzoreček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.8.09 14:00

Já jsem právě u nás vysledovala, že fakt střídám ty prsa, i když ještě nejsou prázdný. Jakmile jsem to začala hlídat a důsledne dodržovat, hned se to upravilo na klasický žlutý míchaný vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
5.10.11 20:52

Zelená stolice u 2m miminka

ahojky…muj syn ma skoro dva mesice a uz delsi dobu..mozna i 14 dni ma zelenou stolici..je takova hlenovita brcalova..jednou jsem mu udelal rourku a jedno kakani mel po ty rource zase zlutejsi ale pak uz zase zeleny..jednou nekakal 4 dny a od ty doby tu zelenou stolici ma..nejdriv jsem si mysela ze je to kvuli tomu ze to mel dlouho ve strevech a pak kdyz uz kakal cca 5 krat denne tak jsem myslela ze kvuli tomu ze to tam ma zase moc kratce..no a ted jsem narazila na tuhle diskuzi..malyho kojim vetsinou z obou prsou cca 15-20 minut..nekdy pije z jednoho 10 minut a vyjimecne se stane ze se nakoji jen z jednoho a pije z nej dlouho…delam teda neco spatne??hladovej neni..vydrzi bez jidla i 5 hodin a v noci i dyl…na prdiky davam kapicky baby calm..myslite ze to muze byt i tema kapickama??asi jsem mu omylem na zacatku davala vyssi davku nez tech 10 kapek..tak poradte prosim..mam tedy kojit jen z jendoho prsa??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4344
6.10.11 21:47

Ahojky,
mám 5ti měsíční holčičku. Před týdnem nás propustili z nemocnice a od soboty má malá průjem. Ve stoličce měla i hlen a bylo to zelené.V pondělí jsme byly u dr ta nám poradila ať koupíme probiotika a smektu a dáme jí to. Ale do teď skoro žádný efekt, dnes se mi to teda zdálo lepší, ale i tak nic moc. Volala jsem dr, zvedla to sestra a odbyla mě slovy, že když nemá teplotu tak to nic vážného nebude a že mám dbát na hydrataci. Tak nevím. Horší je, že mi malá nechce pít čaj. Do teď jsem jen kojila, ale jak jsme byly v té nemocnici tak jsem stresem o mlíko částečně přišla, takže teď jednou kojím, jednou dávám Nutrilon. Mohlo by to být i tím? To by, ale nebylo zelené, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
7.10.11 20:22

no nas malej ma zelenou stolici uz minimalne dva tydny a je taky hlenovita a ridka ale mozna to bude tim prednim mlikem..vcera mel jednou zlutou..jinak porad zelena..ale prijde mi to divny..proto jsem sem napsala ale zatim mi nikdo neodpovedel..takze vim jen to co psaly v predchozich prispevcich:(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
25.10.11 09:02

ahojky, taky nas trapi zelena… tak pul na pul denna ma zelenou, dr. rika, ze je to ok…

nasla jsem toto… trochu me to uklidnilo

http://www.bendovaiva.cz/…e-u-kojencu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
10.11.11 21:11

nas to trapilo skoro mesic a pak to ze dne na den prestalo a pomohly nam i laktobacilky ale mozna ze by to bylo dobry i bez nich..zacinalo to byt lepsi uz kdyz jsme je zacli davat..uz je zase nedavam..je blby to davkovani v kapslich pro tak maly miminko a prislo mi ze po nich malo kakal..od ty doby ale co ma zase zluty hovinko kakame jednou denne..myslim ze se jen potrebbovalo upravit zazivani…asi to mliko rychle probehlo zazivacim ustrojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí