Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem maminkám,
zajímalo by mě jestliněkdo nevíte zda-li jepravda, že zelená stolice u plně kojeného dítěte znamená hladové dítě?
V Po jsem byla u Dr. a ta mi doporučila abych začala přikrmovat UM.Malá přibrala za poslední 3 týdny „jen“ 450g.Váží 6650g ve 4měsících.Není nijak neklidná moc nepláče.Jen neusne přes den více jak na 2 hodiny dopoledne a 1 hodinu odpoledne.V noci kojím 3×.Nevím jesli mám začít dávat sunar.Chtěla jsem plně kojit co nejdéle.Ale možná už jí moje mlíčko nestačí.Poraďte někdo
díky moc.....
Ahoj Goldy,
ak ma dietatko zelenu stolicku, vraj to znamena ze vypilo vela „predneho“ mlieka. Ze by bolo hladne to si nemyslim. Moja dcerka mala zelenu stolicku tiez dost casto no priberala pekne.
Je z nej uz riadny tucko
, aj ked je hlados. Ma dni ked papa tak casto ze mam pocit ze stale ![]()
Skus hodit dotaz na http://www.porodnice.cz/poradny.asp?… je tam super porodna asistentka. Mne v mnohych veciach velmi pomohla.
Ja by som neprikrmovala a snazila sa zvysit laktaci (castejsie prikladanie, odstriekavanie…) no asi tazko mozem takto posudit kedze nie som odbornik ![]()
Ahoj Goldy,
věřím, že každá maminka pozná, jestli má dost mléka nebo ne a jestli je děťátko spokojené nebo hladové. A 450g za 3 týdny mi ve vašem věku přijde úplně v pohodě - mimis už se více hýbe a už teď určitě nebude přibývat jako předtím. Váha skoro 6,7kg je výborná i na kluka, natož pro holčičku /mimochodem náš malý měl v tom věku přesně tolik/. Já bych o sunaru zatím neuvažovala. Kdyby něco - malá nespokojená, často by se budila a tak, asi bych spíše začla trošku přikrmovat zeleninkou /aby se po sunaru neodstavila/. Ale věřím, že to poznáš sama, kdy ten čas přijde.
Viťka
Ahoj
Zelená stolička nemusí znamenat, že je hladová, říká se to spíš ho hnědé maloobsažné stoličce. Nám stolička také zelená a je to tím, že hodně trpí na prdíčky. My jsme měli ve 4 měsících 63 cm a 5130 g, teď máme 14 dní do 5 měsíců a vážíme 5320 g. Neboj 450 g za tři měsíce je úplně super. My jdeme s váhou za týden tak o 100 g, teď dvakrát po sobě po 180 g za týden - což je slušné. Jestli ti nepřipadá hladová nebo není nějaká neklidná, tak bych řekla, že hladíček nemá a že jí prostě mlíčko stačí. Náš malý taky hlady nebrečí a prospívá hraničce, teď mu přidávám kvůli průjmíčku Nutrilon HA 1 s rýžovým odvarem, abych mu aspoň tu jeho váhu udržela.
Goldy,
prosím tě,nenech se ukecat na dokrmy,vždyť ti holčička přibírá ukázkově!!!!!!Jakých JEN 450 g za 3 týdny?????Vždyť je to nádhera.
Koj dál a pokud je holčička spokojená,na UM se vykašli a pediatričce klidně řekni,že ho dáváš.
Hanka
Ahoj, moje malá (5 měsíců ), váží 6 450 g. Kaká někdy až po 4 dnech, z toho třeba 3 dny po sobě 1-2× denně. Někdy je to taky do zelena ale nevypadá, že by měla hlad, tvářičky má pěkně buclaté. Spí celou noc ( 8-10 hod )
. Zpočátku jsem měla strach, abych nepřišla o mlíko a zkoušela jsem ji v noci budit. Nemělo to ale žádný výsledek, malá skoro nic nevypila a usnula. Přes den kojím cca po 3 hod a večer před spaním i častěji. Mlíka mám zatím dost, malá přibírá( naposled 450 g za měsíc). A ráno musím odsávat, protože dvě prsa po sobě nevypije. A když tak hezky spí, já se nedonutím v noci vstávat a odsávat, dokud to není nutné
. Souhlasím s Hanou, koj dál , a když tě budou nutit dokrmovat, řekni, že ano. Však poznáš, jestli má mimi hlad.