Zelené fazolky

607
24.7.11 09:01

Zelené fazolky

Ahoj, dostala jsem zelené fazolky-poradíte nějaký dobrý recept? Vím,že jsem jednou jedla tyto fazolky s takovou bílou,jemně nakyslou omáčkou a byla vynikající.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.7.11 09:20
Minutet píše:
Ahoj, dostala jsem zelené fazolky-poradíte nějaký dobrý recept? Vím,že jsem jednou jedla tyto fazolky s takovou bílou,jemně nakyslou omáčkou a byla vynikající.Díky

U nas sa povaria fazulky, urobi biela jiska, prida mlieko alebo sladka smotana a vsetko spolu sa necha prevriet. Dochuti sa octom.
Podava sa s restovanym masom vo vlastnej stave.

Mimochodom, tato „omacka“ je privarok a pod tym nazvom mozes najst na netu aj ine varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
24.7.11 09:27

Tak konzervu bych tam nervala, fuj, se zabije chuť těch fazolek. Normálně uvařím omáčku jako na koprovou, fazolky povařím zvlášť, přidám do hotové omajdy, ochutit octem a podávat s bramborem a vařeným vejcem, nebo vařeným masem, ale i to je zbytečné. :palec: Fazolky na kyselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.11 09:38
monikalysa píše:
Tak konzervu bych tam nervala, fuj, se zabije chuť těch fazolek. Normálně uvařím omáčku jako na koprovou, fazolky povařím zvlášť, přidám do hotové omajdy, ochutit octem a podávat s bramborem a vařeným vejcem, nebo vařeným masem, ale i to je zbytečné. :palec: Fazolky na kyselo.

My tam konzervu nedavame, jak si na to prisla? 8-o Orestuje sa (surove) maso na cibulke, malicko poprasi mukou aby sa urobila stava. Robime ho mierne slanejsie ako privarok, ale to je tym ze nikdy netrafim kolko soli „vypiju“ fazulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
24.7.11 10:47
monikalysa píše:

jo jo-to bude asi ano-moc děkuji.Zítra mám oběd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
24.7.11 10:48
Bábi Zlopočasná píše:
monikalysa píše:
My tam konzervu nedavame, jak si na to prisla? 8-o Orestuje sa (surove) maso na cibulke, malicko poprasi mukou aby sa urobila stava. Robime ho mierne slanejsie ako privarok, ale to je tym ze nikdy netrafim kolko soli „vypiju“ fazulky.

Já jsem to pochopila dobře. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
24.7.11 11:34

Zelené fazolky děláme jako přílohu třeba i se slaninou, ta tomu dodá dobrou chut. Pak to také přidávám do číny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.11 11:59

Este robime aj polievku - my lem fazulku s mrvenickou a pomastit, ale dobra jej kysla mliecna (ale tu poznam len z kantiny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
24.7.11 12:05

Tak dělám to, že chvilku restuju, apk nechám podusit a dám uřený česnek…Pak pormíchám s rýží

• Citovat
  • Upravit
607
24.7.11 13:20
byron píše:
Tak dělám to, že chvilku restuju, apk nechám podusit a dám uřený česnek…Pak pormíchám s rýží

nam,to může být výborný-určitě také zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
24.7.11 19:04

Fazolky jsou výborná a super zdravá čerstvá surovina, zbytečně dlouho bych je nemořila ....... (vařenim). Dělám je jako přílohu k medium roštěnce s pepřovým přelivem. Na pánvičce osmahnu slaninu, nejlépe pančetu a fazolky udělám v páře, ale nesmí ztratit barvu… jen do křupava (ne k smrti), pak je proházim s opečenou slaninou a šup na talíř s dobrym kusem masa a přelivem ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
25.7.11 16:00

Přesně tuhle bílou omáčku s fazolema nemám ráda už od dětství:-)

Minutet píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
15.6.18 10:04
@hofka píše:
Přesně tuhle bílou omáčku s fazolema nemám ráda už od dětství:-)

to já taky ne, fuj v jídelně, ale miluju fazolky s česnekem :) a uzeným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
18.6.18 13:29

Ja miluju fazolove lusky se slaninou, neni to zrovna dietka,ale obcas si dame jeste s nejakym masem a opecenym bramborem :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí