zeleninka

258
23.6.05 15:53

zeleninka

Ahoj maminky, jak jste naučily své drobečky na zeleninku?Můj malý má 7 měsíců a stále ho kojím. Od 6 měsíců jsem mu začala dávat ovocné přesnídávky, a až pak teprve zkusila zeleninku, jenomže to byla chybička, protože si zvykl na sladké a zeleninku jako je mrkev, brambor a polívčičky mi odmítá. Koupila jsem Hami skleničky a akorát je vyhodila. Zkoušela jsem to týden a nic.Poradíte mi?A zkoušely jste např. tu sušenou zeleninovou kašičku od Sunarky? Děkuji za rady a tipy. pa pa :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
23.6.05 16:17

Ahoj Jani,
už tady taky proběhla diskuse na tohle téma, kdybys měla čas a pohledala určitě se dozvíš spoustu nápadů. Ale obvykle se postupuje tak, že do jablečné přesnídávky mu budeš postupně přidávat mrkev (nejlépe chutná asi Hami první lžička) až se dostanete jen na mrkev. A do té pak začít zase po troškách přidávat ostatní zeleninu. Náš Vítek neměl problém s mrkvičkou, ale cokoliv jiného NE, takže zeleninová polívka se skládala asi ze 3/4 mrkvičky a zbytek brambor + něco dalšího. Asi tak za měsíc se teprve naučil na ty zeleninové příkrmy bez další mrkve. A pak nastala další fáze - doma vařená dobrota + kupovaná, minimálně napůl. Ještě dnes mu tam přidávám tak 1/3 skleničky „na dochucení“. Dohromady toho už sní 200ml takže to se už sakra prodraží jen kupované. Přejeme dobrou chuť!
Katka a Vítek 8,5 měsíce a Míša 3 roky (a tam je to s jídlem mnohem horší, ale to už je jiná kapitola :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
23.6.05 17:40

Ahoj,
nic si nevycitej, ja zacala se zeleninou a malej mi zas nebasti ovoce :D
Jinak s tou zeleninou sem nakonec zvitezila tak, ze jsem misto nacinani ruznych kupovanych lahvicek, ktere vubec nejedl jednoho dne udelala domaci mix (brambor, mrkev, brokolice) a to mu nabizela kazdy den. Mela sem zasobu do mrazaku,abych mu davala stejnou chut a asi 4. den to najednou zacal papat.
Je to legranda :)
Tak se mejte hezky a uzivejte si slunicka
Eva a Oliver 7 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.6.05 12:54

Ahoj, já jsem taky s příkrmy začala podobně jako ty. První co má dcerka ochutnala byl 2× banán a pak ovocná přesnídavka 2×. A zeleninku taky nechtěla papat, tak jsem ji vždy přisladila trochu Glukopurem a během týdne už jsem nesladila vůbec a papat ji začala normálně. Teda ji nejvíce jel HIPP, doma vařenou zel. přestala jíst od té doby co ochutnala HIPP, teď už jí budou 2 roky a jí to co my. Tak hlavu vzhůru, uvidíš, že se to zlomí.

Alusha

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí