řev v kočárku a nosička

1168
23.6.05 09:12

řev v kočárku a nosička

ahoj holky,
nedávno jste mi dobře poradily ohledně cestovní postýlky, tak se na vás obracím zas. Bertík - 3 měsíce- poslední dny odmítá kočár. jak ho do něj položím, okamžitě řev. zkusila jsem snad vše a stejně to vždycky končí tak, že ho nesu přes půl města v náručí. takže řeším klokanku. poradíte, která je dobrá?
Díky, julie a albert

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3417
23.6.05 09:32

Julie, klokanka se moc nedoporučuje, kdyžtak jenom nárazově na krátkou chvíli. Už jsem to tady někde psala, zkusím ti to najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
23.6.05 09:40

Ahoj, pro tak male dite opravdu klokanka neni vhodna. Radeji se poohledni po babyvaku nebo satcich. Klokanka by se mela pouzivat az okolo sesteho mesice. My jsme taky v tomto obdobi mely problemy s kocarem a jak sama pises, nosila jsem malou pred mesto. Tohle obdobi ale po 14 dnech preslo a najednou jakmile jsem ji dala do kocaru, hned usnula a vzbudila se az jsme se zas vratily domu. Proste je to jen takove zkouskove obdobi pro tvoje nervy. Zkus to vydrzet. Terik a Charlie 6,5 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
23.6.05 09:49

Ke klokance. Opíšu vám kousek povídání, které jsme dostali ve Vinohradské nemocnici:

Při nakupování může maminka dítě nést v klokance. Ta je určena dětem do osmi kg váhy, ovšem je vhodná až pro děti, které lezou. Dítě by se totiž vůbec nemělo nosit ve svislé poloze až do svého 8. - 9. měsíce. Teprve tehdy se zapojuje pánev a již nedochází ke vzájemnému protitlaku hlavičky a pánve dítěte, které mohou vyústit ve zvýšenou dráždivost a pozdější problémy s páteří.

Jo a taky jsme měli krátké období odmítání povozu :) , ale přešlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
23.6.05 10:09

Ahoj,

ja tiež doporučujem šatku (asi od 1 mesiaca Radko odmietal kočík), dá sa kúpit´ aj v bazárkoch, tak do 1000 Kč.

S tým kočíkom. Skús tam mimi dat´, ked´ už bude unavené, aby tam akurát zaspalo, u nás to ale nefungovalo, kočík vzal na milost´ (ale len na spanie, za bdelého stavu jedine šatka) až niekedy v 7 - 8 mesiaci. Ked´ to nebude fungovat´, tak ti ostáva iba nosit´ ;-) U nás sa to výrazne zlepšilo až po tom, čo sme začali používat´ šport´ák, to ale bolo až niekedy ked´ mal 9,5 mesiaca.

Gabika a Radko 11,5m

• Citovat
  • Upravit
474
23.6.05 10:12

Ahoj Julie,
co se tyce klokanky, tak ti neporadim, ale k tomu zlobeni v kocarku vim sve :D nase mala, taky mela obdobi, kdy strasne zlobila v kocarku a ja jsem z toho mela vzdycky takovy nervy, ze jsem jela treba i k parku autem :) abych kdyztak mohla rychle domu. Nevim proc, ale vzdycky jsem se citila desne kdyz plakala a kdyz byly v zime mrazy, fakt jsem nevedela co delat :( Obcas jsem musela dokonce i Kristynku vyndat a to byly treba -3C a nest ji, byl to des :( ted uz ji bude za 14 dni rok a je to lepsi, vzdycky ji vrazim rohlik, nebo nejakou tycinku a je klid :D vozeni v kocarku ale nebyla nikdy nase oblibena cinnost :! :D

Tak preju pevny nervy, snad to brzy maleho prejde?

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
23.6.05 11:14

řev v kočárku a nosička

Ahoj Julie ,

připojuji se k názoru, že by takto malé miminko opravdu nemělo být nošeno ve svislé poloze. Zaděláváš mu tím na problémy s páteří v pozdějším věku. My máme zrovna období, kdy Lukášek taky nechce usínat /být v kočárku. Přesto, že je unavený, sleduje venku stromy a po chvíli se začne kroutit a kňourat , protože se mu chce spát a nejde mu to. Řeším to tak, že ho uspím doma /většinou usne stejně u prsa/ a do kočárku dávám spící miminko. V případě, že v kočárku nechce být po probuzení, tak ho otočím na koníčky a jsme oba spokojení.

Co se týče šátků a babyvaků, prý je lepší nosit dítě v babyvaku. Já osobně s ním zkušenost nemám.

Přeji co nejrychlejší návrat ke „klidnému kočárku“

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
23.6.05 11:55

Julie, naše Agáta taky kolem 3 měsíců začala bojkotovat kočár. Pak jsem zjistila, že to dělá celkem dost dětí - asi už je to tam nebaví, protože nevidí ven. Prý se to zlepší když začnou sedět a budou se vozit ve sporťáku. (Agáta ještě nesedí, tak nevím, jestli to bude platit i u nás)
Pokud jde o to nosítko - jednoznačně doporučuju šátek.
Babyvak je hlavně na nošení úplně malých dětí - protože zatěžuje jenom jedno rameno, je nošení s přibývající váhou dítěte čím dál náročnější (pro nosiče, dítě je samozřejmě v pohodě). Můžeš si ho zkusit půjčit (myslím, že babyvaky od Pechů půjčují na pár dní na vyzkoušenou, než si je člověk koupí)
Klokanka - je jich celá řada, určitě jde najít i taková, která se dá utáhnout na hodně místech, aby byla páteř miminka co nejvíc podepřena a která má zároveň dost široký pruh látky mezi nožičkama, aby kyčle byly ve správné poloze.
Ale - u šátku si tohole všechno můžeš nastavit. Pokud jde o nošení malých miminek ve svislé poloze - právě v šátku to nevadí, protože páteř miminka je podpírána v mnoha bodech (narozdíl od většiny klokanek nebo nošení na rukou) takže se tím nekřiví ani se nic nadměrně nezatěžuje.
Takže doporučuju šátek a nějaký kurs, kde ti poradí jak vázat a co dělat když se v něm miminku ze začátku třeba nelíbí (taky náš případ, ale překonaly jsme to a teď Agáta šátek miluje)
Přeju spokojené miminko
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.6.05 13:51

Ahoj, zkoušela jsi dát malému do kočárku nějaké hračky (takové ty chrastítka, co jsou navlečené jako korále a natáhnou se na korbičku)?
Moje holčiny to měli vcelku rády, nejdříve na to koukaly a pak do nich bouchaly.Třeba by to pomohlo.
Už není úplně maličké mimi a už asi potřebuje nějakou zábavu. :) Míša

• Citovat
  • Upravit
258
23.6.05 14:03

kočárek a miminko

Ahojky, náš človíček také nechtěl být v kočárku.Bylo to kolem 3 a 4 měsíce a bylo to období, kdy jen koukal a nemohl ani sedět a vůbec nechtěl ležet, hračky ho nezajímaly a bylo to.Vracela jsem se tak z procházky s malým v náručí, protože plakal až křičel.Teď je mu 7 měsíců a v kárce sedí a někdy i spinká,ale to jsme s ním jen na dvorku a na zahrádce.Do ulice se chystáme po dlouhé pauze zase brzy, tak uvidíme......... Jinak klokanku jsem taky chtěla ale malej mi nějak vyrostl a Baby vak je určitě praktický, ale já se ho nějak bála, asi jak ho umotat a tak a teď už má malej 9 kg tak ho neužijeme,pa pa. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
23.6.05 14:25

Díky za rady a odpovědi. Šátek, který všechny tak chválíte, se u nás neujal - absolutní řev, tedy nespokojenost Alberta i moje. Babyvak je jednostranný, takže taky nic a klokanka mi přijde jako schůdné řešení, na tu chvilku… Dr. nám to nakonec taky nezakázala. Ukažte mi mimino, které se chce nosit v ležící poloze ve třech měsících, žádné neznám, pokud není k smrti unavené. Takže bych potřebovala spíš radu ohledně kvality těch nosiček, jejich funkce atd…:)
Taky mám pocit, že se mu nelíbí, že nevidí ven. Stromy jsou jako hypnotikum super, jenže bydlíme v centru, takže chvíli trvá, než k nějakým dojedem. Sporťák už je objednaný, ale asi si budem muset ještě pár měsíců počkat, než si sedne. Jo a spící mimčo se mi do kočáru dává blbě, bydlíme ve pátém patře bez výtahu, takže kočár tahám ze sklepa…:( Hračky i změny poloh jsem zkoušela… vše zabírá jen na chvíli, pokud už není úplně rozbrečený.
Tak zatím j.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.6.05 14:36

Ahoj Julie,

taky chválím šátek - možná zkus změnit polohu, když ho uvážeš dobře do kapsy, tak není vleže a podle mě je to pořád lepší než klokanka.

Hodně štěstí!

Kaa

• Citovat
  • Upravit
530
23.6.05 16:46

Ahoj Julie,

ja jsem ohledne nositek asi „expert“ - nejdriv jsme poridili babyvak, pak klokanku a ted shanim satek. Ve vaku byla mala parkrat, ale moc mi nesedl. Klokanka je dobra, pouzivame ji, kdyz jdeme treba nekam na hrad nebo na houby - mala je v ni moc spokojena, ale nosi pritel, mne se nosi blbe. Z toho duvodu ted chci satek - mala je v nem taky spokojena a tesne prileha na zada (nebo bricho) a mne se nosi mnohem lip. No a klokanku mam Chicco Go Plus - dite v ni muze byt ve 3 polohach, vleze na boku (nezkousela jsem), zady k tobe, brichem k tobe. Mala ma ted uz skoro 10 mesicu a tak jsem ty popruhy rozparala (jsou k sobe sesite) a nosime ji jako batoh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
23.6.05 19:13

Julie, na ten šátek, když nenosíš od narození, si často miminka musej chvíli zvykat. Měli jsme stejný problém a vyřešilo se to. Kdyby tě to přeci jen zajímalo - povídala jsem si o tom nedávno na www.rodina.cz na diskusi „šátky a klokanky“
http://www.rodina.cz/diskuse118.htm
a taky jsem naše peripetie vypsala v komenáři k článku o nošení v šátku
 http://www.rodina.cz/…se/prisp.asp?…

Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.6.05 21:59

Ahoj Jůlie,
mi máme taky klokanku od Chicca Go plus, ale naše malá ( 7,5 kg - 9,5 měsíce ) v ní pořád trošku plandá a nejde to už přitáhnout. Takže když se nese, musím jí přidržovat ješte jednou rukou :( Používám jí, ale jen příležitostně. Mimi se dá nosit v těch třech polochách, ale jak už někdo psal ta poloha pro malé mimi na stranu je dost nepohodlná a obličejem k sobě jsme jí taky nevyužili. Přeji ti správný výběr. Asi by bylo nejlepší to vyzkoušet.
Lenka
PS - asi zkusíme ten způsob jako baťůžek na zádech :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí