Příkrmy - ukončený 4. měsíc?

86
22.6.05 16:20

Příkrmy - ukončený 4. měsíc?

Ahoj holky,
prosím Vás o pomoc :wink:
Naše Kačka je od 6. týdne na Nutrilonu Premium a dnes máme ukončený 4. měsíc. Byly jsme v poradně a dr. nám řekla, že příkrmy ještě dávat nebudeme až od ukončeného 5. měsíce :!
Nutrilon 2, který je taky od ukonč. 4. měsíce prý taky ještě nemám dávat :?
Všude se ale píše, že pokud není dítko kojeno ale baští UM, tak se s příkrmy začíná právě od ukončeného 4. měsíce.
Nevím co si o tom mám myslet :roll:
Můžete mi, prosím, napsat kdy jste se svými ratolestmi živenými UM začínali s příkrmy.

P.S. Jinak jsme narozený v termínu, por. váha byla 2750 g/47 cm. Teď máme 5960 g/61 cm

Děkuju a hezký den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1376
22.6.05 17:58

Ahoj Anera, chodim aj na rodinu a v nasej diskusii, odporucali doktori asi 80% detom na UM zacat s prikrmami az od ukonceneho 5m.
A presne ako pises, davat 1 mlieko. To sa moze davat az do roka. Je lepsie stravitelne pre dieta.
Jedine, ked dieta nepribera, ako ma, je nespokojne, tak sa dava 2. Zacinat s prikrmami neskor je teraz najnovsi trend prave kvoli vyskytu alergii.
Dokonca poznam maminy, ktorym kvoli atopickemu ekzemu, doporucili byt len na UM az do ukonceneho 6m.
Na tvojom mieste by som sa tesila, ze mam dotorku, ktora sa zaujima o nove trendy vo vyzive. :-)
Dokoca aj na strave pre deti, som uz objavila oznacenie-od ukonceneho 5m, myslim, ze to odporuca aj Ceska pediatricka spolocnost.
Rozhodnutie je samozrejme na tebe, ale osobne si myslim, ze sa nie je kam ponahlat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
22.6.05 19:56

Ahoj :P
nase mala (11 mesicu) byla na umele strave (Nutrilon HA) od 4 mesice a s prikrmy jsme zacali od 6 mesice, takhle pozde ale hlavne proto, ze manzel ma atopicky ekzem :( a tak jsme radeji nepospichali. Nase dr. nam to poradila a manzela teta, ktera je take detska dr. taky. Normalne se davaji prikrmy uz od 4. 5. mesice, ale pokud davas Nutrilon HA, asi bych take pockala do 6 mesice. Nic se tim nezkazi a predejde se pripadnym alergiim (pokud tedy u vas nejake hrozi) :?:

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
22.6.05 20:48

Ahoj, nase mala je taky na Nutrilonu. Prikrm davame od 5,5 mesice, protoze ji mlicko prestavalo chutnat a je dost hubena. Navic jsme meli problemy s ublinkavanim. Za normalnich okolnosti bych zacala pozdeji. Terik a Charlie 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
22.6.05 21:10

příkrmy po 5. mesici

Můj první chlapeček od 2.měsíce papal Nutrilon Pepti.Je to vlastně HA mléko.Kvůli mojí alergii to mlíčko bez příkrmů pil do ukončeného 7.měsíce.Ber to jako prevenci před vznikem alergií.To mlíčko 2.tedy od ukončeného 4.měsíce v sobě nemá tolik vitamínů a minerálů,protože dítě přijímá i jinou potravu,kterou ty chybějící látky obsahují.Proto ti doporučili tu 1.Mimčo v ní má kompletní výživu.Pa Markote

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
22.6.05 23:25

Ahoj holky,

děkuju za Vaše rady :)
S příkrmy ještě počkáme a zůstaneme na Nutrilonu Premium. Je fakt, že ty alergie jsou dneska téměř na denním pořádku. A když jsme v pohodě, tak proč to pokoušet, že :)

Přeju dobrou noc :lol:

Anera a Kačka 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
24.6.05 20:19

Ahojky Anero, není u vás riziko vzniku alergie? Nám je teď akorát 5 měsíců a s příkrmy máme zatím taky počkat (asi na půl roku) kvůli riziku alergie. Já jsem silný alergik, tak abychom u malého „nevyprovokovali alergii, jak říkala doktorka“. No, snad jsem to dobře napsala. Zkrátka, kvůli riziku vzniku alergie je lepší počkat. Takže jestli jsi ty nebo manžel alergik, mohl by to být ten důvod, proč chce doktorka počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
28.6.05 12:49

Ahoj Val,
ani já ani manžel alergičtí nejsme. Malá měla jednou exzém na ručičkách - zřejmě reakce na heřmánek. Teď je ale vše v pohodě.

K těm příkrmům - ještě jsem se teď dočetla, že lékaři s nimi vyčkávají, protože prý více zatěžují ledviny. Tak nevím :?

Každopádně jsem zatím na Nutrilonu 1 Premium a bez příkrmů :)

Hezký den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky