Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobré ráno,
měla bych dotaz. Dcera (15m) má nejspíš překyselený organismus. Sestřička u dr. mi poradila koupit chlorellu a dávat jí ji. Volala jsem známé, o které vím, že dělá výživovou poradkyni a tu chlorellu nabízí, a ta mě přesvědčila, abych místo chlorelly použila spíš mladý zelený ječmen. Tak jsem se nechala „ukecat“ a jedno to balení za nekřesťanské peníze jsem od ní vzala.
Večer jsem trochu brouzdala internetem a všude jsem nacházela, že zelený ječmen je vhodný pro děti až od 6 let, nejnižší věk jsem našla 3,5 roku. Šárka má 15 měsíců, takže teď váhám, zda jí to vůbec dávat…
A taky ještě zápasím s tím, jestli jsem udělala dobře, že jsem místo chlorelly vzala ten zelený ječmen (cena byla stejná). Máte s tím někdo zkušenost, nebyla by ta chlorella lepší? (ještě jsem to neotevřela, určitě by to šlo vyměnit)
Díky za zkušenosti a rady.
Nevím co je od jakého věku.Já jsem si kupovala chlorellu v 9tt těhotenství.Kupovala jsem ji z MMB paní mi vysvětlila dávkování,jak se začíná apod.Bere ji i syn,v té době měl čerstvě 3 roky,i pro něj mi paní napsala přesné dávkování.
každopádně pokud to kamarádka prodává tak ti měla říct přesně od jakého věku to je a jak se to přesně k danému věku užívá. ![]()
Tracy píše:
každopádně pokud to kamarádka prodává tak ti měla říct přesně od jakého věku to je a jak se to přesně k danému věku užívá.
Tracy - ona ví, jak je Šárka stará, byla na schůzce s tou známou se mnou. Dávkování mi říkala že půl kávové lžičky na cca 2 dcl. Mně jen zarazilo, že jsem na netu našla i jiné informace, tak si je chci ověřit (ne že bych si myslela, že mi známá úmyslně neřekne pravdu, ale jsem nějak „od přírody“ skeptická k MLM systémům, takže se snažím to, co se dozvím od prodejce, ověřit ještě jinde…)
Sestra dávala synovi zelený ječmen od půl roku, hodně to ředila. Chodila na různá školení k tomuto tématu, tak snad věděla co dělá. U té řasy říkala že je ¨doporučený věk psaný kolem těch 3 let, kvůli tvaru té tabletky, u ječmene nevím
my taky dávali zelený ječmen a hodně ho ředili. Linde bylo asi pul roku.
Ahoj, no záleží na značce, my pili ten nejdražší a syn ho pil asi od roku, byl často nemocný a pomohlo mu to, rok sme k doktorce nezavítali
Já myslím, že tam je napsané od tří let, aby se to nemuselo draze zkoušet na malých dětech. To máš napsané skoro na všem, že se to smí až od tří let, to je to samé jako v těhotenství (některé vitamíny to mají taky napsané a normálně se berou, např. Ascorutin). Zelený ječmen je prášek z ječmene, nevidím na tom nic škodlivého ![]()
Předpokládám, že kamarádka distribuuje pro stejnou firmu, u které jsem chvíli byla i já
a vždycky, od kohokoliv jsem slyšela, že zelený ječmen se může dávat hned po odstavení. Můj syn ho tedy nepije, cpe se chlorellou a to ne podle přesného dávkování, ale tak jak to cítí a chce, někdy nic, někdy 10 tablet, čas od času v nestřeženém okamžiku do sebe naláduje několik poévkových lžic.
Ani ječmenu bych se vůbec nebála, není v něm nic, co by mohlo uškodit, to chlorella je „nebezpečnější“ kvůli vláknině, kdy je třeba ohlídat dostatečný přísun tekutin.
Navíc, věřila bych dítěti, že intuitivně bude vědět, kolik toho do sebe nechá dostat …
A mmch, domi, jak jste přišli na to, že je překyselená, respektive podle čeho to odvodila lékařka?
Aghato - no, ani se mi to nechce veřejně psát, neb se za to stydím
ale staršímu synkovi zachutnaly pomerančové šťávy (Yo a Hello - samozřejmě ty dražší, bez konzervantů) no a mně nenapadlo nic „lepšího“, než to dávat pít i Šárce. Už nějakou dobu má na tvářičkách červenou vyrážku, vypadá to dost nehezky, kožní si s tím neví rady a mi až předevčírem secvaklo, že by to mohlo být tím pomerančem…
Ale pomeranč není kyselinotvorný. To, že je nějaká potravina kyselá na chuť, to ještě neznamená, že okyseluje organismus. A naopak. Kyselinotvorný je př. bílý cukr, bílá mouka.
Každopádně, zelené potraviny jsou výborná věc, tam chybu neuděláš, rozhodně ne v případě alergií, kožních problémů atd. Možná bych v tomhle případě šla spíš do té chlorelly, s tím mám osobní zkušenost, že kůže reaguje poměrně rychle. Ale ani ječmenem nic nezkazíš. Případně za měsíc, dva dokoupíš chlorellu a bude ![]()
Rád bych Vás jen upozornil, že pomeranč, jablko a podobné džusy v těle vytváří kyselé prostředí, to jen pro úplnost.
Na překyselení rozhodně lepší ječmen než chlorella. Ječmen je zásaditý nápoj. Zelené potraviny jsou i pro děti mladší než 3 roky, jen ze zákona je na balení napsáno u chlorelly - od 3 let, aby nevdechnuly pilulku a u chlorelly i ječmene je to z důvodu, že jsou oficiálně zařazeny do potravonových doplňků a ty jsou pouze pro děti starší 3 let. více info třeba na http://www.zelenyobchod.cz/…ena-miminka/
http://www.zelenyobchod.cz/…vi-a-kojeni/
http://www.zelenyobchod.cz/…-povyrostou/
Ahojky, koupili jsme jecmen a chlorellu. Jecmen nam chutna, ale ta chlorella je fakt hnusna
nemate nejaky typ na recept, aby to deti pozrely.Mam to v prasku.Diky
@Sanantonio píše:
Ahojky, koupili jsme jecmen a chlorellu. Jecmen nam chutna, ale ta chlorella je fakt hnusnanemate nejaky typ na recept, aby to deti pozrely.Mam to v prasku.Diky
v tabletě to mému synovi chutná. nevím, jak velké děti máš, ale můj to jí a dožaduje se víc, říkám že dostane bonbonek a je šťastnej
ZelenyPetr má úplnou pravdu. Jen doplním, že pokud je džus pasterovaný a z koncentrátu (což zpravidla je), je jeho schopnost snižovat pH (tedy okyselovat) až nehorázná.