Žena v domácnosti a DP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Žena v domácnosti a DP
Ahoj, prosím o rady.Jsem 6měsíců po ukončení mateřské a nedaří se mi najít práci, jsem vedena na ÚP. Ale k problému:jaké jsou výhody a nevýhody být žena v domácnosti a dá se k tomuto statusu přivydělat na DPČ? Pokud ano je nějaké omezení? Jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak pokud byste se odhlásila z ÚP a byla jen doma, tak si přivydělat můžete jakkoliv chcete. Co se týče sociálního pojištění tak to není povinné, tudíž si ho hradit nemusíte. Zdravotní za Vás bude platit stát v případě, že máte 2 děti do 15ti let, jen to nahlásíte na své zdravotní pojišťovně, jinak byste si jej musela platit sama, aspoň co vím…
Příspěvek upraven 04.04.13 v 21:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak nevýhoda je například v tom, že se Vám tyto roky nezapočítávají takzvaně do důchodu, pokud byste to započítáno mít chtěla, musela byste se přihlásit k dobrovolnému důchodovému pojištění a hradit si jej sama. Snad se nepletu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tak, pokud jsou 2 děti do 15let hradí zdr.poj.stát, musí se to jen nahlásit na pojišťovnu, jen nevím jestli si může i přivydělat, to spíš asi ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce, na netu jsem našla, že lze i jedno dítě do 7let pokud chodí do školky pouze na 4hodiny denně nebo jsem s ním doma. Dceři je 3 a půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit