Práce při RD u stejného zaměstnavatele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce při RD u stejného zaměstnavatele
Ahoj, chci se zeptat, zda můžu při RD pracovat u stejného zaměstnavatele na stejné pracovní pozici. Kamarádka říkala, že to není možné pracovat opět na pracovní smlouvu na stejné pozici, ale že bych musela pracovat na dohodu..tak jak to prosím je?? Díky všem za odpovědi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Musíš mít jinou pracovní smlouvu na „jinou pozici“, i jen papírově, ale nemůžeš při RD dělat oficiálně stejnou práci pro stejného zaměstnavatele.
Známá to teď řešila, a má dohodu o provedení práce a ve smlouvě trochu jiné zařazení, nicméně dělá úplně stejnou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má dítě 2 roky, tak to určitě problém není- vrátíte se normálně do práce a dítko půjde do školky, nebo se o něj někdo bude starat. Jinak to tuším omezené je, nesmíte pracovat na stejné pozici a pro stejného zaměstnavatele, pokud Vám on drží místo např. do 3 let věku dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě to je při RD možný i na původní smlouvu, akorát při PPM jsou tam omezení, při RD už dle mě ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při rodičáku můžeš dělat bez omezení, od dvou let může dítě chodit i do státní školky nebo jeslí… při mateřské musíš dělat něco jiného, než tu práci, ze které pobíráš dávky PPM…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
Lze to, ukoncis RD. RP budes pobírat dal.
Ale kdyz já budu pracovat zatím jen 1× týdně, ale na dohodu bych měla o dost nižší plat, než na klasickou smlouvu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monatkaa Hele, záleží na domluvě, lze ukončit RD a pracovat na zkrácený úvazek, nebo to řešit jinou smlouvou při dáletrvající RD:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monatkaa píše:
Ale kdyz já budu pracovat zatím jen 1× týdně, ale na dohodu bych měla o dost nižší plat, než na klasickou smlouvu![]()
![]()
Pri rodicovske dovolene jde pracovat na tu samou smlouvu jako pred materskou dovolenou.
Omezeni je pouze pri materske dovolene (6 mesicu po porodu), pri rodicovske uz ne.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Ema N. píše:
Pri rodicovske dovolene jde pracovat na tu samou smlouvu jako pred materskou dovolenou.Omezeni je pouze pri materske dovolene (6 mesicu po porodu), pri rodicovske uz ne.![]()
![]()
Ne, to nejde, musí se ukončit rodičovská dovolená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
Ne, to nejde, musí se ukončit rodičovská dovolená.
to je nejake nove pravidlo?
Protoze pri prckovi (starsim) jsem normalne pracovala na stalou smlouvu (na tu, co pred porodem), pobirala rodicovsky prispevek a nebyl to problem, nikdo se me ani neptal, jestli mam hlidani nebo jak to hodlam resit, proste jsem nastoupila do prace, oznamila to na socialce a bylo vymalovano…
A jsou to 2 roky zpatky… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ema N. píše:
to je nejake nove pravidlo?![]()
![]()
Protoze pri prckovi (starsim) jsem normalne pracovala na stalou smlouvu (na tu, co pred porodem), pobirala rodicovsky prispevek a nebyl to problem, nikdo se me ani neptal, jestli mam hlidani nebo jak to hodlam resit, proste jsem nastoupila do prace, oznamila to na socialce a bylo vymalovano…
![]()
![]()
A jsou to 2 roky zpatky…
Rodičovský příspěvek pobírat lze, ale nelze být na rodičovské dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
Rodičovský příspěvek pobírat lze, ale nelze být na rodičovské dovolené.
aha, tak to jsem spatne pochopila nebo spatne napsala… byla jsem v praci, na standartni smlouvu (jako pred porodem), pobirala rodicovsky prispevek, ale pracovala na full time…
S praci na castecny uvazek zkusenost nemam.
Diky za upozorneni a opravu… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ema N. Je to stejný, já skončila RD v desíti měsících malé a nastoupila na 1/4 úvazek, poté, co malá nastoupila ve dvou letech do jeslí, jsem požádala o úpravu pracovní doby a od té doby pracuji na 7 hod. denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
@Ema N. Je to stejný, já skončila RD v desíti měsících malé a nastoupila na 1/4 úvazek, poté, co malá nastoupila ve dvou letech do jeslí, jsem požádala o úpravu pracovní doby a od té doby pracuji na 7 hod. denně.
super, diky za vysvetleni…
Nejak jsem to neresila, nechala jsem to na nasem HR, at to vyresi za me, takze jsem si to myslela spatne (jak to bylo)… ![]()
- Citovat
- Upravit