Depka, jsem na dně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
depka, jsem na dně
Ahoj holky, možná je tady takových témat hodně, ale já se potřebuji prostě jen vypovídat… Jsem v 8.tt , máme už jedno skoro dvouleté dítě… manžel měl práci, celkem ho bavila, sice se hodně nadřel, ale vydělal hezké peníze. Já pracuji 2 dny v týdnu, přivydělám zhruba 5 tis do našeho rozpočtu. Strašně jsme chtěli druhé miminko, řekli jsme si, že pro něj máme všechno, že mu dáme to co potřebuje, že bude mít kde bydlet, bude mít super sourozence a milující rodiče, že jsme na tom finančně,,dobře"… jenže, dneska ráno se to stalo, manžel odešel jako obvykle brzo ráno do práce, já jsem s malým v 7 hodin vstala a zrovna jsme snídali, když klapli dveře a v nich manžel. Měl v ruce papír, vypadal šíleně, jako kdyby byl v práci týden kuse. Měla jsem strach, že se s ním něco stalo. Jenže ten papír nebyl od doktora, ale výpověď. Řekl, že je hned po příchodu svolali na poradu a dali jim podepsat,,výpověď dohodou", že musí snižovat stavy. Nazdar a šáteček. Nic. Nikoho nezajímalo, že všech těch 30 chlapů má doma rodinu. Máme hypotéku na domek, který jsme teprve o Vánocích dostavěli a řekli jsme si že když nám ten život jde tak hladce tak proč nepořídit sestřičku nebo bratříčka
a co teď? Co teď, když je tak málo práce? Na tuhle práci manžel čekal půl roku, než ho přijali, jenže musel nastoupit přez prac. agenturu a jako dodatek ve smlouvě měli že pokud bude nutné snižovat stavy tak nemají nárok na nic, jenom si sbalit věci. Nejvíc mě na tom SERE! že ještě minulý týden si se svým šéfem dávali panáka, dokonce mi po maželovi poslal čokoládu, prý aby se mělo mimi dobře… a teď tohle. Proč mu nedali vědět aspoň týden dopředu, nebo panebože měsíc? Mohl mít zajištěnou jinou práci a teď už přemýšlím proboha když nenajde práci, co budeme dělat???
vím, že na světě jsou stokrát horší věci, jenže mů problém je pro mě teď tím největším… promiňte, potřebovala jsem se vykecat… díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, prosím tě drž se. Přeji at manžel brzy nějakou práci najde.Je to hnus.
Hlavně klid-už kvůli mimi. Držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je tedy situace, moc mě to mrzí
V jakém oboru manžel pracoval?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomoct ti asi nemůžeme, ale určitě ti přeju, ať manžel co nejdřív najde práci. Bude líp, neboj
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to smutný, ale hlavně neměl podepisovat výpověď dohodou, protože díky tomu bude mít nižší podporu (i když to možná vlastně půjde uhádat na to, že v práci snižovaly stavy a pokud to bude mít uvedeno v dohodě, to bych si ohlídala) ![]()
Držím palce, aby co nejrychleji něco našel
A ty mysli na mimi i když je to těžký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracoval ve strojírenství, vážně se tam nadřel jako vůl a co z toho… myslím na mimi a čím víc na něj myslím, tím víc mě to nutí brečet, že musíme žít v takhle zku*vený době, kdy morální kodex nemá ani váš rádoby kamarád ![]()
s tím zadlužením, co jsme měli jiného dělat? kdyby jsme bydleli v nájmu na dům bysme nikdy neušetřili,
je to hnusná doba, která pro mě měla být nejhezčím obdobím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáte žádnou rezervu? My teď taky ne, není to nejlepší doba, nějaký měsíc přežijete? Nedělej si hlavus miminkem, první rok, dva tři, nepotřebuje tolik, tolik nezatíží rozpočet, zvlášť, když spoustu věcí už máš. Mezitím se práce najde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic se nejí tak horké, jak se uvaří. Miminko se naštěstí narodí až za dlouho, do té doby určitě chlap mít práci bude. Držím palce, ať ji najde co nejdřív a je lepší, líp placená a nenadře se v ní tolik a je to změna k lepšímu, i když to teď tak nevypadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rezervu máme, ale co to je pitomých 10tis, teď ještě dostane celou výplatu a pak spoléháme na vrácení daní, ty se taky naštěstí rovnají jedné výplatě, takže zaplatíme hypotéku, nakoupíme jídlo na měsíc a zbytek schováme, aby nám to vyšlo aspoň na 5 měsíců, manžel celý den lítal všude možně, ptal se po práci, já jsem rezignovala, asi hormony, nemůžu nic jenom brečet… jo věci mám po malým
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimi92 píše:
Rezervu máme, ale co to je pitomých 10tis, teď ještě dostane celou výplatu a pak spoléháme na vrácení daní, ty se taky naštěstí rovnají jedné výplatě, takže zaplatíme hypotéku, nakoupíme jídlo na měsíc a zbytek schováme, aby nám to vyšlo aspoň na 5 měsíců, manžel celý den lítal všude možně, ptal se po práci, já jsem rezignovala, asi hormony, nemůžu nic jenom brečet… jo věci mám po malým
A co má napsáno v té dohodě? Já bych si fakt zařídila, aby tam měl uvedeno, že to je z toho důvodu snižování stavů. Je to jedna blbá věta, ale díky tomu bude mít vyšší podporu. Než si něco najde.
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že to tam napsané má, ale mě netrápí jakou bude mít podporu, mě se jedná o to aby měl práci, na podpoře nemůže být věčně
promiňte holky jsem protivná, nic mě nebaví, ani spát, ani jíst, dokonce mám chvilkama i mírné kreče v bříšku, asi se to miminku taky nelíbí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimi92 píše:
Myslím že to tam napsané má, ale mě netrápí jakou bude mít podporu, mě se jedná o to aby měl práci, na podpoře nemůže být věčněpromiňte holky jsem protivná, nic mě nebaví, ani spát, ani jíst, dokonce mám chvilkama i mírné kreče v bříšku, asi se to miminku taky nelíbí
No jo, ale i kdyby tam byl jen měsíc, tak ať má co nejvíc. Samozřejmě, že vám přeju ať najde práci co nejdřív. Ta nejistota je pro člověka nejhorší.
U nás v práci se to řešilo taky podobně. Ale tam tě nechali dodělat pracovní dobu, usmívali se na tebe, pak si tě po práci zavolali a že zítra nechoď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimi92 píše:
Myslím že to tam napsané má, ale mě netrápí jakou bude mít podporu, mě se jedná o to aby měl práci, na podpoře nemůže být věčněpromiňte holky jsem protivná, nic mě nebaví, ani spát, ani jíst, dokonce mám chvilkama i mírné kreče v bříšku, asi se to miminku taky nelíbí
vím že je to těžké, ale zkus být v pohodě, máš krásný 2 letý batolátko, na podzim přibude další mimi..zdraví je nejdůležitější..peníze nejsou vše. a manžel se zdá podle vyprávění pracovitý, tak určitě něco najde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za podporu, potřebovala jsem se někomu svěřit, jsem ráda, že jste reagovali tak hezky
jsem teď strašně přecitlivělá ale vím že lidi mají stejné problémy nebo MNOHEM horší… díky @tamata @Gladys @terinka4444 @Verca1989 @WERISKA @slavuska1 @emiliasofi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit