Depka, jsem na dně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak jsem psala, nemáme hypo. Rezervu jsme měli, je tomu asi tak rok. Ale od té doby se plácám od práce k práci a nedaří mít něco na delší dobu. Jen tak mezi námi G12, odkud jsi? Taky to dosti záleží na kraji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak teda děkuji @nepř. G12 opravdu to potěší, jen abych ti to vysvětlila, v prosinci jsme dostavěli dům, manžel vydělával slušné peníze, nepočítali jsme s tím, že se něco takového stane, vzhledem ke stavbě jsme bohužel větší rezervu nestihli naspořit, samozřejmě jsme počítali s našetřením do té doby než se mimčo narodí, jenže přišla rána, kterou nikdo nečekal a prosila jsem o podporu, jsem psychicky na dně, tvoje zprávy mě URČITĚ pomůžou
takových lidí jako jsi ty je potřeba víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimi92
hele, psala jsem, že je to smutné a že to co píšu, je varování pro ostatní. A opravdu si myslím, že ve dnešní nejisté době je mít rezervu nutné, protože stát se to může každému, že přijde o práci ze dne na den. To mi prostě nikdo nevymluví.
- Citovat
- Upravit
G12, ani nevíš jak ráda bych měla někde volné peníze, ale prostě nemáme z čeho spořit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nepř. G12 píše:
@emimi92
hele, psala jsem, že je to smutné a že to co píšu, je varování pro ostatní. A opravdu si myslím, že ve dnešní nejisté době je mít rezervu nutné, protože stát se to může každému, že přijde o práci ze dne na den. To mi prostě nikdo nevymluví.
samozřejmě, že je lepší mít rezervu ale víš kolik je rodin, kde se žije od výplaty k výplatě? Pro které je problém každý výdaj navíc, když se třeba něco rozbije? Ono je hezké říct, „najděte si lepší práci nebo brigádu navíc“ ale to je prostě u většiny lidí nemožné, i tu špatně placenou práci musí někdo dělat. Někdo prostě tu rezervu nemá z čeho našetřit, tak co dělat potom?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Susan23 píše:
G12, ani nevíš jak ráda bych měla někde volné peníze, ale prostě nemáme z čeho spořit…
přesně tak… když jsme navíc stavěli dům, tak si aždý řekne že mají hypotéku, to postavili z toho ale kulové. Hypotéka padla a to co se nečekaně prodražilo všechno padlo z výplat… proste někdy je člověk rád, že přežije měsíc od měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem holky asi nikdo nevíte o ničem, kde by hledali chlapa do oboru Strojírenství s maturitou, má dvouletou praxi rok ve Slováckých strojírnách a rok v Barum Continental… jsme už snad i ochotni jezdit přez půl republiky, ikdyž by pro nás byl vhodný kraj Zlínský. Rozeslali jsme snad 100 životopisů a provolali už asi majland, ale všude stejná odpověĎ, ozveme se Vám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimi92 píše:
Mimochodem holky asi nikdo nevíte o ničem, kde by hledali chlapa do oboru Strojírenství s maturitou, má dvouletou praxi rok ve Slováckých strojírnách a rok v Barum Continental… jsme už snad i ochotni jezdit přez půl republiky, ikdyž by pro nás byl vhodný kraj Zlínský. Rozeslali jsme snad 100 životopisů a provolali už asi majland, ale všude stejná odpověĎ, ozveme se Vám…
zkus se podívat na stránky portal.mpsv.cz (zaměstnanost/pro občany/hledání volných míst)
strojírenských oborů ve zlínkém kraji tam je docela dost, třeba něco dopadne ![]()
a i kdyby měl nějakou dobu dojíždět třeba hoďku do práce, tak je to lepší než-li být bez práce
něco nejde, neboj!!!
chápu, že jste teď z toho hotový, ale pokud to není neschopný hovado, tak nebude dlouho bez práce ![]()
v životě to tak chodí, občas musí být špatně, aby potom bylo dobře a opravdu si zachovejte chladnou hlavu, uvidíš, že do měsíce si něco najde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emimi92 píše:
Nebo vše obejít osobně. Znám to…já minulý rok zůstala sama s dětma, téměř bez bydlení a s hypotékou na barák, kterou jsem musela splácet
Neboj, vše se v dobré obrátí, nic netrvá věčně
Ale člověk pár nocí probrečí. Ze své zkušenosti vím, že nejhorší je opravdu mít dluhy a nemít rezervy. Nyní už budu snad chytřejší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, prosím Vás všechny o radu, či zkušenost, jsem už vyřízená!!!Teď nějak v polovině dubna jsem měla nastoupit do nové práce, včera jsem ale zjistila, že jsem těhotná a jsem ještě na pracáku…Jednou jsem o mimi přišla a tak mi dr. řekl, že pak už budu muset být doma na rizikovým
!Jak a z čeho mi vypočítají popř. nemocenskou a později třeba mateřskou, když jsem na pracáku???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška TP píše:
Ahoj holky, prosím Vás všechny o radu, či zkušenost, jsem už vyřízená!!!Teď nějak v polovině dubna jsem měla nastoupit do nové práce, včera jsem ale zjistila, že jsem těhotná a jsem ještě na pracáku…Jednou jsem o mimi přišla a tak mi dr. řekl, že pak už budu muset být doma na rizikovým!Jak a z čeho mi vypočítají popř. nemocenskou a později třeba mateřskou, když jsem na pracáku???
Z niceho.na materskou nemas narok. A na neschopenku taky ne. Po porodu az rodicovsky prispevek ve 4lete variante.Nebo volbu pres manezla pritele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdybych do té práce nastoupila a byla tam třeba jen dva měsíce???Hlavně třeba, abych měla papír, že jsem někde zaměstnaná byla???Jinak děkuju
…To jsem asi pěkně v pr…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška TP píše:
A kdybych do té práce nastoupila a byla tam třeba jen dva měsíce???Hlavně třeba, abych měla papír, že jsem někde zaměstnaná byla???Jinak děkuju…To jsem asi pěkně v pr…
mas odpracovane za posledni 2roky 270 dni?? pokud jo a nastoupis nekam eventualne ti vyjde i materska ale ruku za tio nedam. Jinak bys mela narook aspon an neschopenku a tu bys mohla ukocnit po 6nedeli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit