Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tu nějaká ITačka?
Copak děláte? Co si myslíte o ženách v IT - patří tam, nepatří? Co si o vás myslí ostatní?
Nejsem žádná „ajťačka“, ale mám velmi velmi dobrý pocit, když vyřeším něco, co chlap nesvede.
IT se přece jen považuje za mužskou dominantu.
Nejsem, ale nevím proč, ale IT lidi mě velice zajímají. V rodině jednoho máme. Pro mě to jsou hrozně chytrý lidi! A náhodou mám doma IT budoucího manžela ![]()
Tak vyloženě Ajt´ačka nejsem - určitě sama bych se tak neoznačila
, ale dost věcem rozumim a čemu nerozumim do toho vrtám tak dlouho dokud na to nepřídu
…před RD jsem učila IT na Sš a doufám, že se k tomu po doplnění vzdělání dle nového zákona
snad znova dostanu…chtěla bych se tomu věnovat mnohem víc, tak snad se časem at´ už ve škole či jinde povede…
mmch u nás doma Pc rozumím víc já než manžel - ten mě volá každou chvilku k Pc co s tim má dělat ![]()
@brumdinka píše:mmch u nás doma Pc rozumím víc já než manžel - ten mě volá každou chvilku k Pc co s tim má dělat
To já taky, ale zrovna u nás by tomu víc rozuměla i moje máma než manžel ![]()
@ncc1701 Jako vyloženě děláš IT v nějaké firmě?
Já jsem taky IT. Myslím, že Ti, co se mnou mají zkušenost mne berou. A má to výhodu, jsou na mne hodnější. Občas teda tvořím nárazníkové pásmo, aby se dva kouhouti do sebe nepustili napřímo.
V IT pracuji, ale nejsem žena ![]()
Jednu znám, docela dobrá. IT pracovnic moc není, když vzpomenu na dobu studia, tak na FEL byly 3 dívky ze 160 studentů, z toho 2 šly na silnoproud a 1 na kybernetiku. Čistě výpočetku nestudovala žádná… ![]()
@nahodnykolemjdouci Já mám výpočetku na FELu a chodily jsme tam dvě.
@magratka píše:
@nahodnykolemjdouci Já mám výpočetku na FELu a chodily jsme tam dvě.
Paráda, tento živočišný druh - IT zůstane zachován!!! ![]()
Vážně, mám radost že to studují i ženy. Jen nevím, proč jich je tak málo…
@zvidavajanca Je to práce jako každá jiná a nevyžaduje nic, co by vylučovalo vlastnictví vaginy
Co si myslí ostatní, netuším.
@nahodnykolemjdouci To máš jednoduchý, když dámu vyhodí ze zkoušky z matematiky, nemá chuděra prostě to analytické myšlení. Že zmíněná chuděra nepáchla na přednášky, skripta listla v metru a o zkoušce se dověděla hodinu před začátkem, jsou nepodstatné detaily. Když se to stane chudákovi kolegovy, tak se prostě špatně připravil. A tohle se táhne od základky.
Jasně, že ženy do IT patří
. Já jsem ITačka a strašně mě ta práce baví ![]()
@magratka taky mám FEL a bc jsem studovala na jaderce ![]()
Ja jsem pracovala jako helpdesk operator a pak jako tester SW. Ted uz delam mimo obor, nejak jsem nenasla casove vyhovujici praci v tomto oboru.