Zerowaste Vánoce

• Fotoalbum (20)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
6.10.20 11:21
@Cuddy píše:
@Netopirek zakladatelko, lego mne prijde jako zerowaste az az, zvlast z druhe ruky, s prodejnosti, jakou ma. Resis obaly, ok, proc ne, navrhy tu padly. Uplne nejvic zero waste mne ale prijde, kdyz se clovek drzi a redukuje pocet darku. Klidne dva tri drazsi nez deset cetek. A jo, take mam rozcapene deti, ktere lego uprednostnuji pred drevenymi kostkami :oops:

My kupujeme 1 - 2 pro dospělého, většinou měkké dárky co už jsou potřeba. A pro děti max 4 pro jedno. Děti mám 3.
Vzdycky je něco co potebuji, teď momentálně batohy, ty staré už se nedají opravit. Pak nějake oblečení, většinou ponožky :mrgreen: a pak něco co chtějí.
Jenže je nás 5,takze těch dárků je prostě dost.
A protože dvě mladší mají chvíli po Vánocích narozeniny, tak kupuji dárky na narozeniny spolu s vanočnímim
Zrovna Lego chci použít do adventního kalendáře domácí výroby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
6.10.20 11:25
@Netopirek píše:
My kupujeme 1 - 2 pro dospělého, většinou měkké dárky co už jsou potřeba. A pro děti max 4 pro jedno. Děti mám 3.
Vzdycky je něco co potebuji, teď momentálně batohy, ty staré už se nedají opravit. Pak nějake oblečení, většinou ponožky :mrgreen: a pak něco co chtějí.
Jenže je nás 5,takze těch dárků je prostě dost.
A protože dvě mladší mají chvíli po Vánocích narozeniny, tak kupuji dárky na narozeniny spolu s vanočnímim
Zrovna Lego chci použít do adventního kalendáře domácí výroby

jsem nedávno uvažovala, že bych ráda někde něco podobného koupila. Než jen to sladké v obalech a papíru :think: Pak přihoď fotku, jak se ti to povedlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.10.20 11:25
@bertoldina píše:
Tak nejhezčí by bylo udělat měšce a mít tu stuhu provléknutou přímo v té látce. Ale zas z toho bude asi dost látkového odpadu.

To by bylo. Ten čtverec nebo obdélník je lepší. I na šití snazší. I pozdějších využití je více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
6.10.20 11:28
@warita píše:
ja mela jako dite rada oboji. A taky jsem mela oboji.

Ja si kostky nepamatuji, ale byla msem nejmladsi dite a nefrci ani u naseho dvouletaka. Starsi dite si s nimi hralo driv, ale uz ne. A to mladsi chce to, co vidi u starsiho, takze stavi lego friends a hracky, ktere melo starsi ve dvou letech, ignoruje. V kazdem pripade radeji koupim dve tri krabice lega, nez plno drobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.10.20 11:28
@Keyllah píše:
To asi jo, ale na mě je to už asi moc složité :think: takto když bude látky víc, tak to jen víckrát obalím, a po rozdělání zase schovám na další rok. A když budou i látkové mašle, resp. stuha, tak bych to příště taky mohla použít :think: jen čím tu látku na místě přichytit? stehem? :think:

Já jsem viděla několik videí jak Japonci (myslím) balí dárky do šátků. Drželo jim to samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
6.10.20 11:30
@Netopirek píše:
Já jsem viděla několik videí jak Japonci (myslím) balí dárky do šátků. Drželo jim to samo
že by? mrknu, dík ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.10.20 11:30
@warita píše:
ja mela jako dite rada oboji. A taky jsem mela oboji.

Holky taky mají obojí. Ale kostky vytáhnou jednou za měsíc. A to tak po 5 minutách je po sobě začnou házet :roll: Ale lego pomalu denně.

Příspěvek upraven 06.10.20 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
6.10.20 11:31
@Netopirek píše:
Já jsem viděla několik videí jak Japonci (myslím) balí dárky do šátků. Drželo jim to samo

jen mě teď napadlo, dcera by chtěla lyže a manžel si přeje běžky -) jak toto zabalím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.10.20 11:33
@Keyllah píše:
jen mě teď napadlo, dcera by chtěla lyže a manžel si přeje běžky -) jak toto zabalím :mrgreen:

to nebal, poloz pod strom a max prevaz masli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
6.10.20 11:34

@Netopirek a uz jsi ten lego kalendar delala? Ja se na nej take chystam, ty originalni mne prijdou na nic jen drobne doplnky, co se pak nevyuziji. Ale premyslim, jak to rozdelity aby nevznikly nejake meziprodukty, mame male deti, co nemaji tolik trpelivosti cekat na dalsi den a dalsi kroky navodu. Takze do jednotlivych dnu dam jednotlive panacky, ale premyslim, co dal. Nebo jestli jedne vetsi sady poridit vice mensich, co se budou lepe kouskovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
6.10.20 11:34
@Netopirek píše:
Koukám na to. Asi raději všechno objednám přes Aliexpress. Z pohodlí doma a ještě ušetřím ;)

ja tak letos budu kupovat.

Spíš mě k této diskusi napadlo, jestli by nestálo za to ve smyslu zerowaste založit diskusi, kde by se poptávaly dětské hračky, někdo rád koupí a někdo rád prodá. Nabídky by pak šly do sz. ve vláknu by byla jen poptávka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
6.10.20 11:35
@warita píše:
to nebal, poloz pod strom a max prevaz masli.

asi to tak dopadne, ale když oni tak rádi rozbalují :mrgreen: loni jsem balila obrovskou pevnou mapu světa, co se skládala -) pro mě za trest a ta spotřeba všeho. Ale na ty menší balíčky vyzkouším buď tu látku, nebo ty šátky.
Nějaký další dobrý nápad? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
6.10.20 11:35

@lucenka n právě, Vali chce letos určité sady a vždy zkoumá i krabici :lol:. na cokoliv použitého by asi koukala hodně divně a na dotaz proč jí Ježíšek přinesl věci po někom :oops:. Taky bych nechtěla dostat dárek co už někdo měl :?

Ta láka je fajn, jen se to celkem prodraží :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
6.10.20 11:38
@Keyllah píše:
jen mě teď napadlo, dcera by chtěla lyže a manžel si přeje běžky -) jak toto zabalím :mrgreen:

Toto tedy nebalime, ani treba kolo pro deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
6.10.20 11:44

Tak to jsem měla výhodu, že jsem v tom asi byla vychovaná, že mi nepřišlo ani jako malé, ani jako větší, nijak divné, že máme ten stejný balicí papír nebo dárkovou tašku každý rok, ani to, že ten dárek evidentně není nový, ale z druhé ruky. :think: Ani teď by mi nijak nevadilo dostat něco z druhé ruky. Proč taky, sama si second-handové věci kupuju a hodnotu dárku neměřím částkou, která za něj byla utracená…

Ale když, zakladatelko, píšeš, že děti zkoumají, jestli není ta taška už použitá, tak to by asi zkoumaly i ty látky, a ty by byly ještě lépe zapamatovatelné. Tak to nevím, jestli má cenu se s tím šít, když ti to stejně víckrát, než jednou, nebude mít úspěch. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný