Jaký máte názor na Židy? Znáte nějaké?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
O jejich víře toho moc nevím, ale v Evropě se mi jeví jako tolerantní vůči jinověrcům, ovšem s důrazem na to udržet si vlastní komunitu, s čímž nemám problém. To je ovšem jen fakty nepodložený dojem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yocheved píše:
Jo, hlída dítě, svoje. Asi by to chtělo číst všechny komentáře.
mne je to jedno, ty si budujes epipi identitu, touto diskuzi sis nepomohla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
mne je to jedno, ty si budujes epipi identitu, touto diskuzi sis nepomohla
Já si na na diskuzním fóru opravdu nic budovat nepotřebuji
. Ten, kdo četl všechny komentáře tak ví, že jsem mluvila o partnerově mrněti. A nevím, čím bych si touhle diskuzí měla nebo neměla pomáhat. Vzhledem k tomu, kolikrát jsem tady slyšela narážky, jsem pouze chtěla objektivně znát kolik lidí někoho z židů zná, případně se někdy v jejich společnosti pohybovala. Toť vše. Když to někoho tak strašně popouzelo, napsala jsem tedy pod svou přezdívkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trutth píše:
Jsou to mimo jiné velmi vzdělaní lidé. Židé jsou laureáty 175 Nobelových cen, muslimové jich mají sedm, včetně Arafatovy Nobelovy ceny za mír.
Fakt? To je zajímavý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy
Prosím tě, co to jsou ty „boroky“?
Už nad tím přemýšlím delší dobu a musím se dát poddat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všem, zajímalo by mě, kolik znáte židů, kdo z vás byl třeba v Izraeli, jaký máte názor na toto etnikum a víru, jaké máte třeba zkušenosti. Ne, není to žádný průzkum, jen jsem zvědavá
Byla jsemv Tel Avivu a Jeruzaleme, krasne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mosie píše:
@matkabagristy
Už nad tím přemýšlím delší dobu a musím se dát poddat
chudaci, co za nic nemuzou, aji mezi zidy jsou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mosie píše:
@matkabagristy
Už nad tím přemýšlím delší dobu a musím se dát poddat
Nikde jsem to tu nenašla, to je z této diskuze? Jinak ty nevíš, co je to borok malý? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Nikde jsem to tu nenašla, to je z této diskuze? Jinak ty nevíš, co je to borok malý?
boroky jsou vsude krome teto diskuze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yocheved
Spíš než o židech obecně bych tu mohla napsat něcé i židech z jednotlivých kulturních okruhů.
- čeští židé: nejsou moc židovští.
- němečtí a rakouští: zde mi přijde, že je zde hodně jedinců, kteří jsou charakterově defektní. Tento názor má i několik dalších lidí, co znám, a to i s vysvětlením: kápové z lágrů se prý po válce nadprůměrně často usazovali tady a své morální hodnoty předali svým potomkům.
- švýcarští, francouzští, britští a severoameričtí židé: ti se mi líbí nejvíc. Hodně je jich vzdělaných, úspěšných, povahově příjemní - neznám z nich někoho, kdo by na mě udělal vyloženě negativní dojem. Také často bývají pohlední.
- Izraelci: mají chucpe a někdy jsou vyloženě drzí. Spousta z nich krade - berou si věci z hotelů a restaurací, které nejsou určeny k tomu, aby si je hosté odnášeli.
- mizrachim: mám pocit, že kromě čistě náboženských záležitostí mají mnohem blíže k lidem ze zemí svého původu než k aškenaziům. Obdobně jako u Arabů jsou do určité míry machističtí.
- aškenazim: někdy si u nich všímám elitářství a pocitu „my jsme lepší“ vůči všem, kdo nejsou aškenazim.
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
Nikde jsem to tu nenašla, to je z této diskuze? Jinak ty nevíš, co je to borok malý?
Ne, opravdu nevím. Prozradíš mi to? ![]()
Ne, z diskuse to není, má to Matkabagristy v podpise ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yocheved píše:
Protože jsem sama židovka. Nevím, co je na tom provokativního… Kdybych se zeptala, kolik kdo zná katolíků nebo baptistů, je to také provokativní? A ptám se proto, že sama se setkávám s různými stereotypy a zde i urážkami, takže by mě zajímalo, kolik tu kdo zná reálně židu nebo se vůbec v jejich blízkosti pohybovali. Psala jsem to pod anonymem, protože nehodlám zase poslouchat,,Nojo, to se ptá židovka Yoch…". Jsou tu anonymy na kdejakou blbost, tak nevím, co je na tomhle tak strašně popouzejícího. Napíšu to tedy bez anonymu, abych už nikoho nečílila
A to byl takový problém napsat „jsem Židovka, setkávám se s negativními nazory, co vy si myslíte o židech“. Tak asi sama víš, že negativní názory na židy/Izrael mohou znamenat, že dotyčného nepustí do Izraele a v poslední době bylo i několik případů nevpusteni do USA. Takže ano, je to rozhodně kontroverznější téma než se ptát na babtisty. A míchat židovství jako takové a Izrael mi přijde dost zavádějící. A nechapu, že to resis, na emiminu a dalších fórech najdeš nenávisti ve komentáře skoro na vsechny - židi, Romové, uprchlíci, matky v azylovém dome, podnikatele, lesbicky, bio matky.. Vpodstate skoro každý je součástí nějaké minority vůči celku a jsou lidi, co mají potřebu takové skupiny urážet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@uživatel2 píše:
A to byl takový problém napsat „jsem Židovka, setkávám se s negativními nazory, co vy si myslíte o židech“. Tak asi sama víš, že negativní názory na židy/Izrael mohou znamenat, že dotyčného nepustí do Izraele a v poslední době bylo i několik případů nevpusteni do USA. Takže ano, je to rozhodně kontroverznější téma než se ptát na babtisty. A míchat židovství jako takové a Izrael mi přijde dost zavádějící. A nechapu, že to resis, na emiminu a dalších fórech najdeš nenávisti ve komentáře skoro na vsechny - židi, Romové, uprchlíci, matky v azylovém dome, podnikatele, lesbicky, bio matky.. Vpodstate skoro každý je součástí nějaké minority vůči celku a jsou lidi, co mají potřebu takové skupiny urážet.
Tak da se predpokladat, ze jakmile sama uvedu, ze jsem zidovka (ne Zidovka), vetsina lidi bude najesnodnou sve nazory vyjadrovat znacne kulantneji a diplomaticteji. Pak jsou na druhe strane situace, kdy to v konfliktu vytahnou a predhodi, byt to nema zadnou spojitost. Kdyz se clove k zepta z pozice 3. strany, dostane obvykle nejvic vypovadajici odpoved. A ne, neresim to, jen jsem byla zvedava na nazory lidi, kteri nejsou zatizeni tim, ze se zrovna v tu danou chvili s takovou osobou konfrontuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mosie píše:
Ne, opravdu nevím. Prozradíš mi to?
Ne, z diskuse to není, má to Matkabagristy v podpise
Už to psala, když někomu řeknu ty jsi borok malý, tak mu říkám, ty jsi chudáček malý, lituju ho. Jen se tu používá jako množné číslo většinou boroci, jako chudacci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Už to psala, když někomu řeknu ty jsi borok malý, tak mu říkám, ty jsi chudáček malý, lituju ho. Jen se tu používá jako množné číslo většinou boroci, jako chudacci.
boroky jako chudatky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit