židlička na krmení

922
13.4.06 16:23

židlička na krmení

Ahoj holky,
ráda bych se s vámi poradila, jakou značku židličky koupit pro mimčo na krmení. Malému už budou za chvíli 4 měsíce, tak se po nějaké budem muset poohlídnout.
Neviděly jste pořad „Černé ovce“ na ČT1? Tam zrovna o krmících židličkách bylo a až na jednu z Ikea měly všechny nějaké chyby a nesplňovaly předepsané normy hlavně co se týče bezpečnosti (možnost převrhnutí, vypadnutí, uskřípnutí…). Dost mě to vyděsilo. Kamarádka tvrdí, že židle není potřeba, že se dá mimčo v pohodě krmit na klíně, ale to se mi taky nezdá…
Jak jste to řešili vy? Máte židličku a jakou?
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1930
13.4.06 16:28

My zatím krmíme v lehátku, dá se polohovat. Ovocnou svačinku dávám někdy na klíně.
Jídelní židličku pro Vojtu máme, ale budeme ji používat, až bude sám sedět. Máme právě tu z Ikea…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
13.4.06 16:36

židlička

ahoj holky,nás to taky v nejbližší době čeká,tak poraďte.předběžně jsme vybrali Chicco Polly,mají ji i známí .připadá mi zatím ze všech nejvymakanější,má i polohovací opěrku nožiček.to jsem u těch jiných moc nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
13.4.06 16:42

Ahoj Berčo,

podívala jsem se teď na ty Černé ovce, to je síla.

My budeme používat po první dceři Peg Perego-Prima Pappa. Byla sice trochu dražší, ale nemůžu si na ni stěžovat, naopak.

Na klíně bych asi nekrmila, to musí být dost nepohodlné, nanejvýš v polohovacím lehátku nebo v autosedačce (v té jsme krmili první měsíc a pak podle toho taky vypadala :lol:).

A ta židlička z IKEA taky nevypadá špatně, navíc je nejlevnější . . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
13.4.06 16:56

Ahojky,
doma máme Babydreams Bambi za 2,4 tis od caryfuk.cz, je super, polohovací atd. Jsem s ní spokojená. U tchýně máme ikea za 5 stovek, antilop, je taky fajn, ale raději se nehnu od prcka. U mámy máme klasika - dřevěna ton, je děsná, bojím se furt, aby nevypadnul a neodrazil se od stolu. Už ji na sebe shodil, když se na ni vešel. Používám ji raději rozloženou při zemi. Doporučuji tu Bambi, dá se pak dobře prodat,
pa Pihule + Honzík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
13.4.06 17:00

ahojky, tak mi máme Peg perego Dondolino-je to vylepšená Prima pappa a to tím že i sama houpe, kupovali jsme ji když byli malýmu 3,5měsíce, protože píšou že je od narození-opěrátko jde polohovat, ale od narození bych ho tam tedy nikdy nedala, na krmení je bezvadná, ale to houpání-je to na baterky, se nám moc neosvědčilo, takže jsme mohli klidně koupit prima pappu a ušetřili bysme :( , jinak ty testy židliček vyšli i v D-testu, dobře vyberte :)
 Kosmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
13.4.06 18:23

Ahoj,

my mame tu z Ikea a je bezva. Nema sice naprosto zadne „nadstandardni vybaveni“, ale je prakticka, jednoducha a staci nam. Jen bych rekla, ze dite musi fakt dobre sedet, abys ji mohla pouzivat. Nemelo by se ti nijak hroutit, protoze opora zadicek tu neni valna. Jakmile ale dobre samo sedi, je to naprosto dostacujici.

Ty ostatni zidle - prima pappa a spol. jsou o dost drazsi. Zase je urcite muzes pouzivat o dost driv, protoze jsou polohovaci.

Takze si myslim, ze pokud mas autosedacku nebo lehatko a muses davat nejakou chvilku prvni prikrm v nich (pokud by mimi jeste nesedelo na 100%), tak tu drahou kupovat nemusis a staci obyc z ikey.

Myslim si, ale je to jen muj nazor, ze u starsich deti se ty vyhody, ktere nabizi drahe sedacky, moc nevyuziji. Na kline bych urcite nekrmila - nas boj s mrkvi bych jednou rukou nezvladla.

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
13.4.06 18:29

Ahoj, my taky krmíme v lehátku, je to úplně v pohodě. Tak jsem usoudila, že drahou polohovací židličku kupovat nemusím, koupila jsem tu zmiňovanou z Ikei, až bude Verča sama sedět, tak jdeme do ní :wink: Je tu o ní myslím v sekci KRMENÍ i diskuze. A stojí pár stovek. My ji máme použitou za 230,– :wink:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
13.4.06 18:37

Tak my jsme do půl roku jen kojili, takže židle nebyla třeba, pak už Míša trochu seděl, takže jsme krmili asi měsíc nebo měsíc a půl v autosedačce - plně stačilo (jedli jsme tak vlastně jen oběd a jogurt k svačině) a pak jsme koupily na www.caryfuk.cz židli tripp trapp od fy Stokke. Je celodřevěná, pevná s polohováním sedačky a podnožky, tudíž ji malý užije i až bude školák. Dá se přikoupit ohrádka pro menší děti. Jsem 100% spokojená, stála sice jako normální židle, tj. kol. 3000,– už si nepamatuju, ale tím, že vydrží je to, myslím, dobrá investice, já nelituji. Náš bumrdlíček má v 16M přes 12kg a je poměrně živý, když se rozparádí, stojí to za to, v téhle židli se ho ale nebojím nechat ráno snídat i samotného a alespoň mi zbyde čas pouklízet a tak. Teď si nejsem úplně jistá, ale užívali jsme ji pravidelně od 8M, možná i chvíli dřív…
 maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
13.4.06 19:06

Ahoj, Mám Chicco Mamma, starší typ ještě po Matějovi a je super,švagrová má tu z Ikea a je spokojená. Přijde na to, kolik chceš utratit. Rozdíl je skoro 3000kč :wink:
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
13.4.06 19:09

Ahojky, máme Chicco Happy Snack a jsem s ní spokojená. Ten pořad jsem neviděla, ale slyšela jsem o tom. Ta naše má polohovací zádíčka, takže jsem tam Klárku dávala ještě než pořádně seděla, protože v tom byla jako v malé autosedačce. Má pětibodový pás a odnímatelný pultík. Už když nám přišla, tak jsem s ní na všechny strany „rumplovala“, jestli se mi jí povede překotit a není to zase až tak jednoduché.
Jsem s ní prostě spokojená :wink:
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
13.4.06 20:09

Ahojky,

mi máme Chicco Polly. Malá je na příkrmech od 4 měsíce, jsem s ní spokojená. Hlavně že jdou polohovat záda nezávisle na polohování nožiček. Takže záda měla na 45 stupňů a nožičky na rovinu. Strašně ráda v ní je i když vařím. Ona na mě vidí a přitom si hraje. Pravda je že záleží na tom kolik chceš investovat. Jenomže to je investice na delší dobu cca 2-3 roky. Ta židlička stojí kolem 4 tisíc.

Achesa a Anička 6m+4d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
13.4.06 20:25

Ahoj, my mame uplne obyc. zidlicku z www.agssport.cz za 650,– (drevena) a jsem s ni spokojena, ze zacatku jsem malou krmila v sedacce a kdyz uz umela sedet sama- 8,5m - tak jsem ji davala tam.
Ta ikeacka mi prijde hodne melka, ale jinak je fajn. Myslim, ze za drahou zidlicku prachy netreba vyhazovat a usetrit na nejakou jinou „potrebnou“ vec :wink:

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
14.4.06 15:20

Ahoj,
díky za dobré nápady a rady. Máme lehátko Chicco, tak budu malého ze začátku, než bude umět sedět krmit v něm.
Ten D-Test jsem si koupila a výsledky testů jsou teda hrozný, až mě z toho mrazí :( . Myslím, že to stojí za přečtení, hlavně pro ty, kdo se rozhodují jakou značku zvolit…
Nebojíte se, že vám mimčo může vypadnout?
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
14.4.06 15:34

Ahojky,

tak my máme taky CHICCO HAPPY SNACK, což je židlička, která je v testu zmiňována…

No, ehm, abych se k tomu vyjádřila… Zkoušeli jsme ji na převrhnutí dozadu už při koupi a ještě včera jsem na ní visela zkoušela jsem to převrhnutí… nicméně tedy trvám na tom, že je to takřka neproveditelné. Zdá se mi skutečně stabilní :roll:

Další dvě výhrady se mi zdají být lehce stupidní, protože ano - nemá nastavitelné stupátko na nožky, ale ta židlička z IKEA nemá vůbec žádné 8O :roll: No a ta druhá - horší manipulace v malém bytě - k tomu se snad ani vyjadřovat nebudu. Ano - je větší, ale do 1+1 si ji patrně nikdo dobrovolně nekoupí… Není skládací, tudíž je třeba počítat s prostorem.

No takže asi tak nějak … :roll:

Peťula + Pavlík 10,5měs

P.S. Mně se teda rozhodně zdají být mimo jiné hodně podstatné 5-ti bodové pásy a o tom tam snad nebyla ani zmínka… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí