Zijeme bez tatinka

Anonymní
4.10.19 10:55

Zijeme bez tatinka

Ahojky, omluva za anonym-citlive

Odstehovala jsem se relativne daleko
s malou ( rok a kousek) od jeji otce, z duvodu jeho nezajmu o ni a nepekneho chovani ke me.
Jeji otec ma najednou ohromny zajem, vyzivne plati vcas, bere si malou ve stanovene dny.
Zjistil zrejme, ze mala zacina byt partak a zacina me psychicky deptat, ze ji vse rekne az bude vetsi a ze veri tomu ze pak bude chtit jit k nemu, ze ja budu potrestana za to, ze jsem odesla daleko (ale vratila jsem se pouze zpet k rodine, mam zde vsechny tety a strejdu, sourozence, krom jednoho ale ten je v Anglii),ale on tc o malou zajem skutecne nejevil.
Mala se tedy na otce nepta, neumi tak moc mluvit, ale mam strach, ze az zacne ze to bude peklo a taky nevim co ji bude rikat a mam strach, ze ji bude postvavat proti me.
Nemate nekdo s timto zkusenost? Jak pak holce vysvetlit, ze zijeme samy, proc ma tatu daleko atp?
Dekuji moc!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21111
4.10.19 11:10

Tvl a co když ho ta malá nevděčná mrcha začne mít dokonce ráda a pochopí, jaká jsi blb.ka, počítala jsi i s touhle strašidelnou variantou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
4.10.19 11:13

Zkuste se nějak rozumně domluvit. Tím, že bude dělat naschvály bude trpět jedině ona. Třeba časem vychladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.10.19 11:14
@Anonymní píše:
Ahojky, omluva za anonym-citliveOdstehovala jsem se relativne daleko
s malou ( rok a kousek) od jeji otce, z duvodu jeho nezajmu o ni a nepekneho chovani ke me.
Jeji otec ma najednou ohromny zajem, vyzivne plati vcas, bere si malou ve stanovene dny.
Zjistil zrejme, ze mala zacina byt partak a zacina me psychicky deptat, ze ji vse rekne az bude vetsi a ze veri tomu ze pak bude chtit jit k nemu, ze ja budu potrestana za to, ze jsem odesla daleko (ale vratila jsem se pouze zpet k rodine, mam zde vsechny tety a strejdu, sourozence, krom jednoho ale ten je v Anglii),ale on tc o malou zajem skutecne nejevil.
Mala se tedy na otce nepta, neumi tak moc mluvit, ale mam strach, ze az zacne ze to bude peklo a taky nevim co ji bude rikat a mam strach, ze ji bude postvavat proti me.
Nemate nekdo s timto zkusenost? Jak pak holce vysvetlit, ze zijeme samy, proc ma tatu daleko atp?
Dekuji moc!

prostě ji vysvětlíš, že jste se rozešli a bydlíte od sebe. Na to, že tatínka může mít ráda a bude ho chtít vídat víc, se připrav dopředu, evidentně s tím máš trochu problém. Ale jednou je to jeho dcera a nechtěla by jsi pro své dítě, aby mělo hezký vztah s oběma svými rodiči? tak to budete muset vy oba dospělí zkousnout trošku nepohodlí, ale zájem dítka by vám měl být nadevše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.19 11:20

Tímhle mě deptá otec mého syna. Byla jsem s ním krátce, když jsem otěhotněla. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, nakopl mě do břicha a vyhodil (doslova) z bytu. Kouřil trávu, občas perník. Já mu ještě lezla do zadku a on si stál za tím, že o to dítě nestojí. Když se syn narodil, psala jsem mu. Nezájem. Bydlí kousek ode mě a když nás potkal a syn už chodil, obešel nás, ani se nepodíval. Po dvou letech mi začal mlátit do dveří, že jsem mu syna ukradla. Když jsem mu dovolila, aby se s ním začal vídal, pod podmínkou, že nic nebude dávat k soudu, tak souhlasil. Syna viděl 2×, po třetí byl syn nemocný a já mu nedovolila přijít. Okamžitě šel na soud, že chce se zapsat do RL a já mu to neumožňuju. V tu dobu už byl v RL zapsán můj nový partner, kterého můj syn bere jako otce a on syna jako jeho vlastního. Soud proběhl, od té doby se ex ani jednou neukázal (je to rok) ale pořád vyhrožuje, že až syn bude starší, tak mu vše řekne. Jak jsem mu ho sebrala, nic nedovolila. Jak ho chtěl a má na to i papír, že se soudil. Co bude nevím. Stresuju z toho a je mi líto, jak syn bude zmatený. Ale doufám, že ex zase jeho zájem přejde a syn si ode mě nechá vysvětlit jak to bylo. Ex jsem naposledy viděla opřenýho o popelnici, zfetovanýho. Jsem ráda, že mám klid.

• Citovat
  • Upravit
1234
4.10.19 11:30

Deti fakt nejsou blby a obrazek o storce tatinka si udelaji samy. Tak at to rekne. A co? Kdo se staral, kdo nakupoval, kdo vodil do skoly, a kdo lepil bebina? A kdo sproste nadaval a nezvlad svoje ego? Vsechno bude dobry, neboj. Mluvim z vlastni zkusenosti… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
4.10.19 11:32

Nevím co je „relativně daleko“, ale není to tak, že by s tím stěhováním měl druhý rodič souhlasit?
Hodně záleží jak se budeš chovat ty, k malé, jak o něm budeš mluvit apod. Taky žiju sama s dcerou, máme vzdálenost Brno-Praha,,,byly doby, kdy otec né že by dceru štval proti mně, ale v rámci legrácek jsem byla vždycky já ta zlá, a to malý děcko na to skákalo. Věděla jsem, že to přejde, že ta holka, jak poroste, tak tyhlety chlapský debility prokoukne,,, a taky že jo. Já se vždycky chovala fér a on na mě ofiko nijak nemohl, tak to zkoušel takto.

Říkalas, že ti „ubližoval“, ale dokud nebude ubližovat dceři, tak si myslím, že na ni má nárok. Že to chlapi neumí s miminama, mi připadá normální a běžné, můj ex taky začal s dcerou až později, dokonce i babička si byla dlouho nejistá…takže tohle bych mu asi nevyčítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
4.10.19 11:37
@Anonymní píše:
Dekuji moc!

Nestahuj kalhotky před brodem.
Buď dál dobrou mámou, buduj si s dcerou hezký vztah a důvěřuj ji, že dokáže rozpoznat, co je pro ni dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.10.19 11:39

@Anik
I chlapi to s miminy umí, pokud chtějí. Ten můj měl zkušeností 0 a uměl ho vykoupat i přebalit. Není to parťák, ale pořád je to jeho dítě a jeho matka občas potřebuje vydechnout a odpočinout si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
4.10.19 11:52

Byla bych ráda, že obrátil a o dítě se chce starat. Ditěti to vysvětlíš tak, jak to opravdu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.10.19 11:58

Však to malá pochopí, jak bude větší, děti nejsou blbé.
Akorát bych ji nijak „nepodlézala“ kvůli tomu, aby tě měla radši než tátu a chtěla být u tebe - to jsem zažila u jedné známé a z dítěte vyrostl pěkně vyčůraný spratek, co využíval toho že mu oba rodiče podstrojovali, aby byli „ti oblíbenější“. Máte to prostě takhle, žijete bez táty s ním se vídá, není první ani poslední a tak to je.. a basta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.19 13:08

Jo, nas tatka maleho krmil storkama, jak jsem je chudaky opustila (haha, s ditetem v naruci), pozdeji si nova zena prisadila, ze jsem ji chudinku tehotnou napadala :roll: to bylo tak, ze k nam jezdila s otcem vyzvedavat maleho a ja jednou otevrela jeji dvere a povidam ji, jestli se nechtej uz usmirit a chovat normalne, at tomu diteti necvaka v hlave, at me pochopi, ze taky brzo bude maminka. A tatka na me naskocil a rval na celou ulici: vypadni od toho auta, ty blazne, a bez se uz konecne léčit :lol: to jen tak pro ilustraci, ostatni historky maji podobny realny podklad :roll:
Neni to fetak, je to vysoky manažer, uz si ho 2× musel podat ospod :roll:

Takze chlapec ma ode me verzi, ze jsme se s tatkou hadali jak psi a je lepsi, kdyz zijem kazdy zvlast a dospelym obcas hrabne. Zbytek vidi sam. Rozhodne se nebojim, ze by ho ti dva kluka jakkoli zblbli, a to ani penezi ani ulisnosti, ktera je primo mimořádná ;)

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
4.10.19 14:16
@Anonymní píše:
Dekuji moc!

Moje osobní zkušenost je, že dítě vždy dá víc na toho, s kým bydlí, což je většinou máma. Viděla jsem to několikrát i u případu, že máma opravdu byla pomalu blázen a otec byl ten normální. Ale děti se i tak slepě upínaly k mámě. Takže bych se toho nebála, pokud je tvůj ex takový blb, že vyhrožuje už předem, dost možná mu vůbec o dítě nejde a jen si užívá, že tě depta. Tak mu ukaž, že ti to je jedno. Neber si to, žij dál jak umíš a nestresuj se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML